Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

GORDİANUS USTADAN TGSL ÖRNEĞİ, VİDEOLAR BENDEN ;)

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 16 Kasım 2012, 22:57:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UNIQUE - TA5DF

Gordianus usta cihazı yapmış göndermiş bende bir video çekeyim dedim. ;D
Öncelikle cihaz harika çalışıyor. ^-^ kısmetse hafta sonu arazi videosu da çekerim. Cihaz o kadar stabil ve net ki hayranlığımdan videodaki cümlelerim bazen abuk sabuk olmuş. Affola.  :-X
Testte kullanılan tüm malzemeler yeni tarihlidir. özellikle 5 krş ve folyo.  ::)
not: arka plandaki çocuk sesi oğlum(taze çırak)... o da heyecanlandı tabi :)

Linkback: GORDİANUS USTADAN TGSL ÖRNEĞİ, VİDEOLAR BENDEN ;)
TA5DF

Karadağ

Merhaba,

Video için teşekkürler. Ayrıca GORDIANUS un da eline sağlık demek lazım :)

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

UNIQUE - TA5DF

Hava güzel olaydı arazisinide gösterebilsek çok iyi olacaktı ama kısmet bu hafta sonu inşallah...
TA5DF

GORDİANUS

havalar duzelsın vıdeo gelecek bu havada arazıde ne işim var :-X

değmenci

ustam video güzelde derinlik çok az 10cm 15 mi belli değil birde usta bu devre 20khz üzerinde çalışıyor sesinden belli tasarım güzel başlık ve başlık kablosuda fena değil bu arada entegrelerin üzerinide kazımanıza gerek yok zaten dünya biliyor

Ghost85

bizim köyde eskiden biri diyer köyden  bitane at çalıpgeliyo ve atı ateşin külüyle heryanını boyuyo ve hiçbir leke kalmıyo at oluyo külrengi ve o hafta içi indiriyo pazara atı atı çalınan köylüde gelir pzara bakar külrengi bi at uslu adam okşuyo çalınan atını hatırlayarak atda hiç tepkivermiyo ve üç aşagı üç yukarı pazarlıgı yapıyove atı alıyo hızgızda parayı kaptıgı gibi dogruköyüne gidiyo ve adam atıı alıyooo evine götürüyo ve at kendiliğinden ahırınyolunu tutuyo adam diyokii yüce allahım ençoksevdiğim atımı çaldılar ama yerine paraylada olsa bi at nasiip ettin diyo ve adam bir kaçgün sonra yagmurda atıyla dolaymaya çıkıyo ve atın rengi külrengiydiya oluyo çalınan atın rengi adamın aklıbaşına geliyo ülen diyo atbenim ama bana boyayaraktekrar satmışlar atıııı  bende böyle bişi yazmak istedim sayın degmenci usta artık hikayeden ne anladıgını sen bizahmet yazıver ......................

YILDIRAY

s.a arkadaşlar bıkmadınız mı hala basit bir işe yaramayan vlf tgsl den bize daha cazip ve araziye çıkacak bir detektör lazım şimdi hemen dallandırmayın  arazide bayağı bir tecrübem var.bu gibi boş detektörlerle uğraşmayın hüseyin05 arkadaşımızın yaptığı goldscan4 var herkese tavsiye ederim benden söylemesi

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: değmenci - 14 Aralık 2012, 21:33:30
ustam video güzelde derinlik çok az 10cm 15 mi belli değil birde usta bu devre 20khz üzerinde çalışıyor sesinden belli tasarım güzel başlık ve başlık kablosuda fena değil bu arada entegrelerin üzerinide kazımanıza gerek yok zaten dünya biliyor

masada 5 kuruş 30 cm net. entegreleri kazımak gordianus ustanın el alışkanlığı ;)
TA5DF

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: neron353535 - 14 Aralık 2012, 22:10:58
bizim köyde eskiden biri diyer köyden  bitane at çalıpgeliyo ve atı ateşin külüyle heryanını boyuyo ve hiçbir leke kalmıyo at oluyo külrengi ve o hafta içi indiriyo pazara atı atı çalınan köylüde gelir pzara bakar külrengi bi at uslu adam okşuyo çalınan atını hatırlayarak atda hiç tepkivermiyo ve üç aşagı üç yukarı pazarlıgı yapıyove atı alıyo hızgızda parayı kaptıgı gibi dogruköyüne gidiyo ve adam atıı alıyooo evine götürüyo ve at kendiliğinden ahırınyolunu tutuyo adam diyokii yüce allahım ençoksevdiğim atımı çaldılar ama yerine paraylada olsa bi at nasiip ettin diyo ve adam bir kaçgün sonra yagmurda atıyla dolaymaya çıkıyo ve atın rengi külrengiydiya oluyo çalınan atın rengi adamın aklıbaşına geliyo ülen diyo atbenim ama bana boyayaraktekrar satmışlar atıııı  bende böyle bişi yazmak istedim sayın degmenci usta artık hikayeden ne anladıgını sen bizahmet yazıver ......................
EEE bir at da sizden görelim... öyle at(ma) işi kolay.

hep aynı  işle uğraştığımızı düşünenler yaptıklarımızın yarısını görseydi yerden çene toplardık.
yazıcıdan bozma PCB kazıyıcı delici CNC mi mi paylaşsam 6 ay kafa yorarsın ustam fazla zorlama.
TA5DF

GORDİANUS

konuyu annamadım bilen de konuşur cırak olmadan usta olan  da konuşur
yok kotumuş ıyı degılmiş gold scan la tgs le yı nıye kıyaslıyosunus 2 farklı şey yok arazı denemesımış
ustamiş o biliyomuş o zaman resmı muze evraklarını paylaşalım forumda mıllet te usta gorsun cıhaza camur atarsan bulamasın ben arazıden boş donmem cıhazların hepsı de ıyıdır ve de cok ıyıdır.ne fark var tgsl ve ya blıstol ve bılmem ne whıtes hıc fark yok hepsıde aynı işi gorur 70 yıldır vlf dunyasında ne degıştı sadece ekran o da ticarı genel annamda arazıde ekrana mı onem verıyosunuz ya da degerlı ıkazınamı.ha psikolojik ters tepki var tgsl ye cok duydumus ıcın hıc te kotu degıl ızmirlı yaz sana adam gıbı 2000tl cıhazlarla bulamadıgını tgsl len neler cıkardıgını.malzemelerım sılık hepsı entegreler neden kazınmış başka bı proşe icin olan malzemeyı kullandım..cok bılen arkadaş kac defa malzeme sordugunu bana unutma o ne bu ne bura taksam ne olur bakıyom usta olmuşun hemde buyuk usta ....gelelım vlf nın tx gucune fark nerede gonderme olarak tamamı 15ıla20vac tx gonderme len calişir ki her genel 15 vac olanı cok basıt bı şekılde 20vac yaparıs .şimdı 10 marka arac motor guclerı 1300cc se farkları nerede bırınde klıma var dıgerınde yok  hangıne bınsem benı bursa ıstanbula taşir. alın elınıze garret ace 250 yenı nesıl vlf 1 tl gomun topraga tgsl len yapın test işte gorun sonucu sonrada gel tgsl boktan de.şimdı bırı de stınger den zayıf bu cıhaz demesın cıkıp ta. gercek vlf derınnıklerını bılelım piyesada yok 70cm yok 60 cm yok 40cm miş ucmayalım 3tonluk forklıften 5 ton kaldırmasını beklemeyelım.kac yıldır foruma uyeyım gunde 3 defa gırer cıkarım laf olsun dıye yazı yazmadım ıyı bı şeyler yazında bızde katılalım.odemişli arkadaş eşegı annamadım tel acıp ta annatırsın.acemı arkadaşlar yapın tgsl ve duman arazıye mantar toplamaya boşa 1000tl 1500tl vermeyın.tum dukumanları da net ortamında var sadece kalıtelı ıcı kullanın. kımse ustune alınmasın tum arkadaşlara bol detectorlu gunner.tartışmaya da donmesın ben daha cıraklık donemını yenı bıtırıyom seneye usta olacam kısmetse

GORDİANUS

sesınden 20khz de caliştıgını nasıl cıkardın  calişma f 15khz ses cıkış f osilator 300ıla 900khz arsında genelde ıstedıgım tonda ayar yapilabılır ses osılatorlarında basıt ornek tarsos a bakın potlan ıstenılen duyma f  ve ya ton deyeyım basıt annaşilsın ayarlanır.adam gıbı sorun adam gıbı yanıt vereyım başka devre ısteyenlerede alın size devre duzenleyın caliştırın farklı bi şey ısteyenlere buyuk ustalara ben ılerıde 3 ay gıbı bı surede calişir fazıette sunacam ınternet ortamına .buyurun siz sunun benden once

GORDİANUS

wave pirat bılmen daha cok farklı marka adı altında satılan

asenkron

;D  ben daha cıraklık donemını yenı bıtırıyom seneye usta olacam kısmetse. 
sen usta olunca benıde cırak alırsın artık.yok para ısterım,bol muhabbet sart.ögrencek cok sey var cok.

Ghost85

suray abi ben öyle sine yazdım bu olayı kimseyede rencide etmek amacında deyilim senin nekadar usta oldugunu ben biliyorum özellikle yaptıghın vlf bugüne kadar yapılan vlf lerin içinde en yüksek verimli olanını sen yapıyon onuda biliyorum ben sadece bu tgsl entegrelerin üzerini kazımışsınya ona karşılık bir espiriolsun diye yazdım kızacak bi durum yok abi ............

YILDIRAY

gordianus usta hep akıl veriyorsun sen bizden daha iyi olduğun kesin ama ortada bir şey koymadın ki millet sana inansın al işte elyapımı usta vlf yapdı  canavar gibi çalışıyor sen de bizim gibi internet ortamında dolaşan vlfleri yapıyorsun sonrada hava basıyorsun

GORDİANUS

kımseye akıl verecek durumda degılım biri pi len vlf yı kıyaslar dıgerı dun 10 defa parca danışir ertesı gun yaptıgıma camur atar.daha da agzımı acmayam
ben bi şey icad etmedım kı hava atayım muhendis olsam her halde golf sitelerınde dolaşirım
sonra bak bakam ticari sırlar  dıgerlerı saklamıyomu. bende sizler gıbı pıyesada olanı yapıyom evet oyle yukarıda 70 yıldır  bı şey degışmedı vlf dunyasında ekran dan başka bi şey yok dıye  yazıyo. zaten versem bı şey piyesada olan bı şey olurdu devre olarak ..tesoro ıyı yapın dedıkse suclu mu olduk sizde yapmayın amerıkan muhendıslerıne dua edelım onnara bakarak devam ılerı her şey ordata saklı da bi şey yok cevap hepsıne verırım ama baz arkadaşları uzmek ıstemem ..kafa agrısına arazı cok ıyı gelıyor hatta baz ufak hastalıklarada saygılar

SOF

Ebu Ümâme (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim haksız olduğu bir münakaşayı terkederse kendisine cennetin kenarında bir ev kurulur. Haklı olduğu bir münâkaşayı terkedene de cennetin ortasında bir ev kurulur."

Tirmizi, Birr 58, (1994); Ebu Dâvud, Edeb 8, (4800); İbnu Mâce, Mukaddime 7, (51); Nesâî, Edeb (6, 21)

UNIQUE - TA5DF

Decoder Allah-razı olsun kardeşim.

işin kısası Allah hepimize kolaylıklar versin. saygılar.
TA5DF

SOF

Hadisi okuyup da tartışmayı terk edenlerden de Allah razı olsun UNIQUE usta ;)
Çok da aktif bir forum kullanıcısı olmasam da arada bir giriyorum ve buradaki güzel paylaşım ortamı hoşuma gidiyor.
Zaman zaman olan tartışmaların da  kalp kırmadan olmasını dilerim...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious