Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

PI dedektörde yüksek frekans tecrübeleri

Başlatan Karadağ, 15 Kasım 2012, 08:59:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

PI dedektörde yüksek frekansta çalışma denemelerinde bulunan arkadaşlardan gördükleri hakkında bilgi vermelerini rica ediyorum. Arazide avantaj ve dez avantaj olarak neleri konuşabiliriz merak ediyorum. Masa üzerinde herşey güzel ama gerçek kullanım ile ilgili bilgi gerekli. Tabii harici birçok detay da var. Bahsi geçtikçe yada aklıma geldikçe yazarım. Mesela ilk yada 2. yükseltme işleminden sonra direkt sönümlenmeden alınan adc örnekleri ile yapılan devrelerde büyük bobinin sallanması sırasında değişen endüktansı nedeniyle meydana gelen değişken sönümlenme eğrileri hakkında deneme, tecrübe, bilgi sahibi arkadaşlar yazabilirlerse sevinirim.

Saygılar
Linkback: PI dedektörde yüksek frekans tecrübeleri
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

UNIQUE - TA5DF

surfmaster 650 hz civarı çalışıyor ve pek sorunu yok . mineralli araziyi hiç sevmemesi dışında.
TA5DF

BigBang

Eric Foster frekans ve pulse genişliği hakkında çok ayırntılı bir yazı yazmış. Bu yazı internette mevcut. Orada 1 us altındaki değerlerin daha çok ufak metaller için daha kullanışlı olduğu gibi bilgiler de vermiş  ;)

Karadağ

Merhaba,

BigBang, Teoride yada masa üzerinde yada küçük(aslında rijitleştirilmiş) bobin ile ilgili aklımda soru işareti yok zaten. Bobin büyüdükçe yani rijitliğini kaybettikçe mesela 1x1 katlanır bobin için problemler başlıyor. Aslında problem demek ne kadar doğru bilmiyorum ama bobin şeklinin sallanma ile bozulması sırasında sönümlenmede meydana gelen değişmeleri merak ediyorum. Açıkcası bu durum başına gelmiş birileri var mı onu anlamaya çalışıyorum. Yoksa bu durum dedektör minerale sinyal veriyor sanılıp geçiştiriliyor olabili mi diye düşünüyorum. Yazılımsal olarak bunu aşmak çok kolay ki zaten şu anda bunu üzerinde çalışltığım bir devrede yaptım.

UNIQUE, Büyük bobin için durum nedir?

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

rayman

Frekans yükseldikçe , tepkisi artar cihazın . Ama frekansın yükseldiğinde engelin aşımı daha zor olacaktır.
Haklıysan korkma. HAK seni korur....

Karadağ

Arkadaşlar büyük başlık ile arazi tecrübesi olan hiç yok mu?

onur600

slm. kendi deneyimlerime göre büyük başlıklarla mineral etkisinin daha az olduğunu gördüm ve derinlik kaybı yaşamadan.toprak üzerine 0 bobin olduğu  halde cihazda tık yok metal algılaması hava 170cm 50x50 metal için......saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

onur600

başlık daraldıkça hassasiyet artıyor büyüdükçe azalıyor minaral ve küçük obje için,birnevi omaj arttıkça minarel algılaması düşüyor bence...... saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

pro-TR

benim son versiyon pı lerin çoğu 2 khz civarında çalışmakta ben bir sakınca görmedim, hatta kararlılık ve tepkisi gayet güzel, tabi uzun süreli toprak deneyimim yok, olanların paylaşmasını beklerim
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious