Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Video sender Görüntü ve ses aktarımı uhf-vhf bandında kısa meafe olarak

Başlatan teslacoil, 12 Kasım 2012, 12:01:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teslacoil

herkeze selam
bir zamanlar hazır olarak bulabildiğim bir kaç ceşit ürün vardı uzun zaman önce artık bulunamıyor yada araştırmam sonuçsuz kaldı bu konuda iş görecek bir devre lazım daha çok yüksek frekans radyo telsiz uygulamalarıyla ilgilenen arakadaşların bilgisi dahilindeki konu
amaç 1 adet cmos kameranın görüntüsünü tv üzerinden kablsosuz olarak görütülemek kısa mesafe kapalı alanda 50mt kadar güçlerde yeterli olucak bir uygulama
suan akıllı kutu olarak tabir edilen kutular hazır ürün olarak var bunun çıkışı zayıf olarak kabloyla tvye bağlanıyor
mevcut bu uygulamayı güçlendiricek bir güç katıda olabilir diye düşündüm dar bant olup sadece vhf üzerinde görüntülemek
mümkünmü çünki mevcut bantların yasal prosedürleri güvensiz aktarımdan dolayı farkedilmnesini azlatmak için
görüntü aktarılan ortamın görünmesi sorun teskil etmediği gibi sıkıntı değil farkediilmesi herkezin uydu alıcılarına yönelmesinden çok düşük
bu konuda ürün şema eklenti var ise yada bilgisi olan yardımlarını bekliyorum
kolay gelsin

Linkback: Video sender Görüntü ve ses aktarımı uhf-vhf bandında kısa meafe olarak

jickata

TV görüntü ses vericisi – VHF Audio Video Transmitter

Bu verici devresi 5.5Mhz, FM ses için modülasyon ve video modülasyonu için PAL kullanır.Verici 54 ve 216MHz arası ayarlanabilir olduğunu.Verici onlar her ülke için farklı olduğu gibi, TV sistemleri B ve G ile uyumluluk, ama kullanılan verici frekansları kontrol ediniz; sayfanın altındaki bağlantılara bakın.

Ses giriş bağlantısı, J1 yoluyla uygulanmıştır. Bu tür bir fono olabilir, bir stereo giriş kullanılması durumunda ses, mono olması gerektiğini de not, ya da mono adaptör, ya da bir kanal için sadece bir stereo kullanır. Q1 transistörü bir osilatör ve yükselteç, T1 birincil ve 5.5Mhz dalgalanan iç kondansatör gibi davranır, transistörün kendisi ses kazancı sağlar. Frekans kısmı ayarlanabilir T1 çekirdek hareket ettirilerek elde edilebilir. T1 aşağıdaki linke bakın, eski bir TV veya FM radyo veya Jabdog itibaren İngiltere'de mevcut edinilebilir bir 5.5MHz IFT, olmalıdır:
NOT:CEVIRI GOOGLE TRANSLATE ILE YAPILMISTIR.

Denenmemistir.
''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

jickata

Buradan da indirecegin dosyada cesitli basit devreler bulabilirsin.

https://rapidshare.com/#!download|253p12|1932927958|karisik-devreler.rar|80066|0|0

teslacoil

jickata
teşekkür ederim linkten indiriyorum işime yarıycak çok şeyler olabileceği kesin
verici devresini mevcut olan akıllı kutuya güç katı ekleyerek kullanmayı düşüyorum aslında onuda ekledim arşive
telsiz ve tvlerlerle ilgilenenler daha iyi bilir mutlaka
ilgi alakana ayrıca teşekürler
kolay gelsin

jickata

YardImcI olabildiysem ne mutlu bana.DosyayI bu sabah indirmistim ve incelledigimde gercekten ise yarIyacak dosyalar var.Kolay gelsin.

teslacoil

en azından  bilgilendirmiş oluruz milleti
bir ihtiyaç duyan olursa böyle birşey olduğunu bilirler
devreden pek yeterli olabileceğini düşünmüyorum ama
kalan dökümanlarını bulmuş olsamda
cihazın resmi ve sitesi böyle bir şey sonuçta
http://www.radiomuseum.org/r/unknown_video_sender_rf_280.html

buda sıf güç katı olarak bunu yada biraz daha iyisini çıkışa ekliycem

buda daha fazlası için site vericilerle ilgili
http://fm-verici.blogspot.com/p/rf-amplifier.html

jickata

Tesla usta,asagIdakine bir bak.

Active Antenna AA-7 HF/VHF/UHF, 3 to 3000 MHz

Parts List and other components:
Semiconductors:
Q1 = MFE201, SK3991, or NTE454. N-Channel, dual-gate MOSFET (see text)
Q2 = 2SC2498, 2SC2570, 2N5179, SK9139, or NTE10. NPN VHF/UHF silicon transistor (see text)
Note: If you use the NTE107 as a replacement, make sure to insert it correctly
into the pcb. The orientation is different than as shown on the parts layout
diagram. (e-c-b seen frontview for NTE107). See this Data Sheet
Resistors:
All Resistors are 5%, 1/4-watt
R1 = 1 Mega Ohm
R2 = 220K
R3,R6 = 100K
R4 = 100 ohm
R5 = 10K potentiometer, (pc mount)
Capacitors:
C1,C2,C5,C6 = 0.01μF, ceramic disc
C3 = 100pF ceramic disc
C4 = 4.7 to 10μF, 16WVDC, radial lead electrolytic

Additional Parts & Materials:
B1 = 9-volt alkaline battery
S1,S2 = DPDT PC mount pushbutton switch
J1,J2 = PC mount RCA jack
ANT1 = Telescoping whip antenna (screw mount)
MISC = PCB materials, enclosure, enclosure, battery holder and connector,
wire, solder, etc.
KIT = NO kit is available at this time. I may supply kits on demand.
Fig. 1. "The AA-7 Active Antenna contains only two active elements: Q1 and Q2 (a 2SC2570 NPN VHF silicon transistor), which provide
the basis of two independent, switchable RF preamplifiers."
Fig.

AsagIdaki linklerden cesitli devre semalarInI indirebilirsin.Verdigin sems da mevcut.

http://www.mirrorcreator.com/files/1KYFHZBE/elektronik-devreler-kitabi-circuits-for-the-hobbyist.rar_links

http://depositfiles.com/files/nuzj8xtme

teslacoil

selam jickata
çok büyük bir kıyak yaptın bana teşekkür ederim ne sıkıntın olursa haber ver yardımcı olurum sana samimi  söylüyorum  emin ol
devrede bobin olmaması işimi kolaylaştırıcak tecrübeli olmalıdığım konu çünki aklımda soru işareti kamıycak
recevier girişi dediği yer aynı zamanda akıllı kutu dediğimiz cihazın çıkışı
görüntü ve ses bu kutuda sinyal üretiliyor hazır ürün sonuçta
ikisini birleştirerek istediğimi elde etmiş olucam
devreyi yapıp bitirdiğimde verimlerini açıklarım performansı artırmak için gerekenler yada hatalarınıda
pille kullanmayacağımdan güzel bir regüle ve filitre devresi gerekir devreye ilk aklıma gelen
forum sitelerinde en gıcık olduğum sey işini çözen haleden geri dönüp bilgi vermemesi uzayıp gitmesi konuya geri dönüp fayda sağladıklarını anlatmaması  10 sayfa konu okuyosunun cözüm ne belli değil
gene salterler altı bu arada :D
----------------
bu arada dosyayı indirmek için çıkan linkler reklamların sahte dowloand linklerinden gına getirdi ama en sonunda net loaddan indirme imkanı bulabildim 
https://netload.in/dateiLKVwtRZQhL.htm
bu konularda en iyisi raphidshare yi tek geçerim

jickata

Tesla usta verdigim devre Anten sinyal guclendirici. :D Dikkatsizli iste.Birde mesaj duzenleyememenin ne kadar kotu oldugunun kanItI.MesajI duzenliyebilseydim,duzeltirdim mesajI.Baska Transmitter devresi asagIda.

Bu da 2 km verebilenin semasI.

Notes.

Assemble the circuit on a good quality PCB.
    Use a holder for mounting the IC.
    Circuit can be powered from anything between 5 to 12V DC.
    Using a battery for powering the circuit will reduce noise and improve the performance.
    If a DC power supply is used, then it must be well regulated.
    For L1 make 4 turns of #22 enamelled copper wire on a 0.25 inch plastic former.
    For L2 make 40 turns of #36 enamelled copper wire on a 0.18 inch plastic former.

Video kaset ve video oyunları için kullanılan bu entegre devre, tam olarak VHF şerit serbest bir kanal içinde oynanan böylece, bilgi görüntü ve ses işleme.
Bu güvenilirlik yanı sıra, ticari olarak kullanılan ekipman, bu bileşen olduğu için, belli bir kolaylık elde sahiptir. Okuyucular, şans ile, kadar onlar kullanım dışı olduğunu ve sizin istasyonu cemaatçi kurmak için yararlanmak eski bir video oyununda bu mevcut bileşen bulabilirsiniz. video sinyalleri ile televizyon sinyali bir verici ses işleme için gerekli tüm aşamaları sayar.
Paralel kondansatör ile birlikte bobini L1, bu ses ile modüle, o, bu frekans video taşıyıcısı ayrı olmalıdır 4,5 MHz işareti üretir. Bunun gibi, bu bobin yapmalıyım ayar basitinden, 4,5 MHz götürün şekilde biz o ses elde oluşur.
Audio işareti yoğunluk iyi üreme sağlamalıdır ses tablosunun çıkışların pek çok elde böylece bir çok basit bir şekilde bir Varaktör tarafından yapılan ses modülasyon,,.
Iki transistör ile bir amplifikasyon aşama gittikten sonra entegre devre 13 pin uygulanan her.gi bir kamera, video kaset, DVD, video çıkış elde Video işaretidir.
Bu işaret genişliği, frekansı belli, L2 ve paralel kondansatör için video taşıyıcı modüle olacaktır.
Biz, VHF şerit, yayın istasyonu çalışır ki içinde, genellikle bir kanal baixo (2 ila 6) serbest kanal için bu osilatör frekansı ayarlamak gerekir.
Anten ifade veya teleskopik anten için bir transistör ve bu bir yükseltici aşamasına, pin 11 afacan elde RF, bir çıkış durumunda iletim kısa ulaşamayacağı olduğunu.
Bu devrenin ses modülasyon olarak, işaret kanal ve diğer 4,5 MHz frekans üzerinde bir 4.5 MHz altında olmak üzere iki subportator oluşturduğu dikkate alınmalıdır.
Bunlardan biri, elimine değil, o bitişik kanal içinde parazitler neden olabilir. İşte size bir yerde boş bir kanal seçmeniz gerektiği anlamına gelir, ama bu komşu kanal işletim yok.
Devresinin beslenmesi 12 (7812), 15 (7815) en az 1A ve mükemmel filtre ile bir kaynak arasında volt gerilim ile yapılabilir. O kadar çok devre, bu tip bir filtre yetersiz resim içinde dalgalanmalar olarak, ses snores sebep olabilir.

Ic 7812 kullanarak devrenin güç kaynağı önerisi

devre entegre 7812 kullanarak tv vericisi için güç kaynağı
Lm1889n ile tv vericisi montajı için şematik

Lm1889 ile tv vericisi için devre şeması
Tv verici devresi Meclisi
1/8W veya daha büyük sağlıklı dirençler. Bu trafo ve entegre devre değiştirmek bunun için yeterli olmaktan, 15V ile çalışacak bir değişiklik yapılabilir gibi güç kaynağı çok, 12V/1A biri olabilir. Resimde aşağıda gösterilen montaj için baskılı devre kartı,. Bobinleri, her zaman olduğu gibi, proje unsurları daha eleştirmenleri. Eğer iplik nefes 40 tarafından oluşturulan L1, ayarlanabilir ferrit çekirdek ile birlikte, 5 mm çap ve 18 mm yükseklik bir biçimde (30 ila 34) ince emaye. Bu bobin için formu eski radyolar ve televizyonlar elde edilebilir. Kanal frekansını, bobin L2 L1 için kullanılan benzer bir şekilde onun içinde, 2, 22 ile diş 18, nefes 6 sahip olabilir. 2 ya da 3 Nefes için biz 7 ve 13 arasında, VHF yüksek kanal içinde işlem sahip olacak, ve 4-6 için bunu kanallar 2 ile 6 arasında yer alacak işlemi nefes. Ses ve video önemli giriş için zırhlı konuları ve uygun konnektörler kullanmak. Anten 75 ohm kablo için bir bağlantı kullanmak için. Transmisyon bölmesi ile aynı kutusu kaynak olmamalıdır. Verici büyük bir operasyon istikrar için blendajlı olmalıdır ve iletim etkileyen sesler alımı önlemek için. Trimpot P1 iletim maksimum gelir elde etmek için önemli bir video işareti bileşeni DC, uyum amacıyla vardır.

Operasyonun video, ses, bobinler, anten ve frekans hizalamasını ayarlayın
Para verici test etmek ve ayarlamak için, sizin girişinde kaliteli her.gi kurdele ile videokasetle ses ve video çıkışları diyoruz. Uygun kablo kullanınız. O işlem yapmak niyetinde olarak, verici bağla ve. Verici anteni kaplı iplik ortak bazı santimetrelik bir parça olabilir. Maxim görüntü yoğunluk işareti yakalanır ve böylece bobin başlangıçta L1 ayarlayın. Ayarlama yolu trimpot iyi görüntüyü elde etmek için. Daha sonra, ses işareti elde edilene kadar yavaş yavaş bobin L2 ayarlayın. Maxim iletim sağlamak için ses işareti, rötuş şekilde L1 ayar elde edilmesi. Bunun istenen kanal ayarlama temini konusunda sıkıntı varsa, bunu sizin L1 nefes C7 veya ben sayı değerini değiştirmez. O ses ayar zorluklar varsa, C6 değiştirebilir veya daha sonra sayısı L2 nefes verin.

Tv vericisi lm1889n için baskılı devre kartı

Kurulu 11,2 x 7,0 cm boyutları vardır.

Operasyon kanıtlanmış, kesin anten (bu ifade veya stajyer) arasında bağlantı kurmak ve yeniden ne şekilde parçaları iyi aktarım kalitesi elde etmek için. Bundan sonra, bu istasyonu çalıştırmak için sadece.

MALZEME LİSTESİ
Kaynak
CI1 - 7812 ya da 7815
D1 D4 1n4004 ya da denk
C1 C4 - 10nF
C5 - 2200μF İÇİN 4700μF / 50 V
C6 - 100NF
C7 - 100μF 35V
C8 - 100NF
L1 - RF 100μH / 1 Şok
T1 - Trafo, net (110/220) ve 18 24V / 1A sekonder anlaşarak primer
Çeşitli - baskılı devre kartı, konuları, kutusu, vb

Verici
Yarıiletkenler:
Cl1 - LM1889 - Entegre Devre - Video Modülatör
Q1, Q2, Q4 - BC547 veya eşdeğeri
Q3 - BD135 veya eşdeğeri, örneğin 2n2218 (farklı Pinage)
D1 - BB809 Varicap veya eşdeğeri
Dirençler 1/8W,% 5:
R1, R15 - 82 Ohm-
R2 - 120 K Ohm
R3 - 27K Ohms
R4 - 1,2 K Ohm
R5, R13, R14 - 270
R6 - 470 Ohm
R7 - 56k Ohm
R8 - 68k Ohm
R9 - 220 K Ohm
R10 - 2,7 K Ohm
R11, R17 - 1 K Ohm
R12, R16. R19 - 10 K Ohm
R18 - 47 Ohm x 1W
R20 - 22 K Ohm
P1 - 10 K Ohm trimpot
Kondansatörler:
C1 - 4,7 μF / 1 6V - ELEKTROLİTİK
C2, C3 - 10μF / 1 6V - ELEKTROLİTİK
C4, C8 - 1 nF - seramik
C5 - 120 pF - seramik
C6 - 47 pF - seramik
C7 - 56 pF veya 47 pF - seramik
Çeşitli:
L1, L2 - Rulo - metni görmek için - 13μH 7 - 0.3μH ve L2 - Lc metre L1 kurmak> Para.
XRF - 100 μH arasında çarpıştığı - metni görmek için.
Çeşitli baskılı kurulu devre, giriş Jacques ve bobinler için montaj, güç kaynağı, formlar, emaye konuları, vb için sinyal, kutu çıktı

Ceviri Google Translate ile.
Bu da baska transmitter semasI .
http://depositfiles.com/files/g3llsh0we

jickata

teslacoil

jickata dur sakin ol devreye boğdun bizi :D
bana gereken anten kısmını güçlendirmekti yakın mesafe olarak hazır devreler zaten sinyal veriyodu
ilk verdiğin işimi görür inşallah
mesaj düzenlemeyi unutabilirsin o konuda karar net artık mesajlar da daha dikkatli konturol ederek yollamak gerekiyo
yazım hatalarını biz dikkat edicez karşı tarafta idare edicek olursada
kolay gelsin görüşürüz

jickata

Bu da 1374 jle oilan transmitter'in PCB'si.

Bir sema daha.
0.5W VHF TV Transmitter circuit.

Bu makalede, TV vericisi açıklar, uydu TV alıcıları sinyalleri almak için bir dış anten ile, VCD, VCR ve diğer ses çıkışı, açık bir şekilde başlatmak için video sinyali olabilir. Uygun kurumlar, okullar, fabrikalar, mevcut mayın ve diğer öz-yönetim programları, eşdeğer dipol anten kullanarak kapsama mesafesi> 800 metre.

Tüm devre Şekil 1 'de gösterilmiştir. IC1 SAW osilatör aynı frekansı kullanan, özel bir devre TV RF modülatörü modüle ses ve video sinyali TV1 RF sinyallerinin ~ 12 kanal olabilir. Filtre ağ A1 (bkz. Şekil 2) ile RF (radyo frekansı) sinyal IC1 çıkışı C15 dışarı başlatmak yükseltmek için birleştiğinde RF güç amplifikatörü, rezidüel yan sinyal ve ikinci dalga sinyali filtrelemek. SAW osilatör önemli bir performans ve kristal osilatör frekans kararlılığı faktörü olmasa gibi kristal osilatörler SAW, ancak karakteristik frekansa sahip, ayar μPC1507 olmadan, Kanal 5 seçimi SAW osilatör olarak, ikincil dalga, vb olacaktır üretmez çıkış 5 kanallı radyo sinyali. Makine, 5 kanal osilatör SAW olup, TV5 ses sadece 87 denk düşen ~ 108 MHz bant, yani program FM radyo dinlemek olarak kullanılabilir.

Güç kaynağı kötü performans ise, ciddi etkilenecektir ses kalitesi dinlemek, verici önemli bir bileşenidir. VA, VB tarafında güç kaynağı, sırasıyla, filtreleme ve 7806,7818 sonra 10W güç trafosu, doğrultucu, regülatör ile ilgili 12V verici. O tam dalga doğrultucu diyot köprü olmak, ya da ses kalitesi dinlemek döviz girişime maruz olabilir olmalıdır dikkat çekicidir.

Endüktör L2 ~ L6, bir tükenmez kalem ile 0.5mm emaye tel? Sargı çekirdek 3mm, L2, 4T L5 11T için L6, L3, L4, veri kanalı üzerinde 5 tur, diğer kanallar, L A1 ağ değişikliği, C değerleri re-replasmanı gerekiyorsa; L1? 0? L7, L8 ile emaye; 1mm tel, yara 27T gelen hafta TV iskelet, çekirdek ayarlayarak ince ayar endüktans olabilir? 0? In 9mm? 5mm 9T etrafında çubuk üzerinde oluşturulmuş; L1 indüktif ilavesi ile oyuk dış bobin vardır. ANT yarım dalga eşdeğer dipol anten, 75O kablo ile özel kablo TV, en fazla 15 metre vericisi arasındaki anten kablosu uzunluğu uygundur. Görüntü dağıtım uygun Ayıklamaya, döngü indüktans, en iyi biçimde ses elde edilebilir.

jickata

Alıntı yapılan: Tesla^Pulse^Coil - 21 Kasım 2012, 06:52:18
jickata dur sakin ol devreye boğdun bizi :D
bana gereken anten kısmını güçlendirmekti yakın mesafe olarak hazır devreler zaten sinyal veriyodu
ilk verdiğin işimi görür inşallah
mesaj düzenlemeyi unutabilirsin o konuda karar net artık mesajlar da daha dikkatli konturol ederek yollamak gerekiyo
yazım hatalarını biz dikkat edicez karşı tarafta idare edicek olursada
kolay gelsin görüşürüz

Ya tesla usta,bulunsun.Vardan zarar gelmez. :D

teslacoil

TV tunere güç katı uygulamaktan şimdilik vazgeçtim nedeni
yasal frekans bandlarında diğer bantlara sarkmalardan dolayı kararlı darbant kristalli voltaj konturollu
pll devrelerine yönelicem sabit yada ayarlı olarak
pic yazılımlı lcd göştergeli gibi olabilir duruma göre
tv ve radyo yasal bant görüntü ve ses frekansları için  başlangıc ve bitiş aralıkları şeması resim olarak ekliyorum
vhf 1 ve 3 bantları fazlasıyla boş ve kullanılmıyor
görüntünün bir bir başkaları tarafında farkedilme olasılığını düşürmek adına daha mantıklı bandlar
ülke genelinin tamamına yakın artık uydu recevirlarına geçmiş durumda olmasıyla bu frekanslara boşalmış durumda
sayısal yayınlar yurt dışında ürünleriyle tamamen geçmiş durumda olmasına rağmen
ülkemizde suan hale geçiş sağlanamamış olup çanak anten görüntü kirliği devam etmektedir
önüne gelenin çanak kurmasından dolayı fırtınalarda  uçuşmaları devam etmekte
şimdiye kadar kurduğum 1000 yakın çanak antende daha ayarının dahi kaçtığını görmedim
ihmaller zincirinin getirdikleri son durak filmlerini aratmıyor
her sene hava sartlarının doğa sartlarının bozulmasından dolayı kışları sokak aralarında bina lara uzak yerlerden yürümek sizlerin faydasına olur
taş düşebülür ayı çıkabülür :)
çanak uçabilir kafanıza arabanıza düşebilir tedbirli olmakta fayda var

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious