Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Su yumuşatma devresi

Başlatan ayantas, 25 Eylül 2012, 09:52:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayantas

Merhabalar,

Elinizde denenmiş su yumuşatmaya yönelik bir devre varmıdır? Akvaryum suyu yumuşatmak için kullanmak istiyorum. Yardımcı olacak arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Linkback: Su yumuşatma devresi

teslacoil

başka konuda bilgilendirme olarak vermiştim bu şemayı
yorumlarda okumuştum fayda sağlanmış sudaki kireci tortulaştırıp sudan ayrılmasını sağlıyor
yukardaki devre cesitli cihazlardaki kireçlenmeyi azaltır
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4435.msg37508#msg37508
içme suyu için kaliteli  bms marka su arıtma tavsiye ederim çok güzel suyu var 8 senedir kulanıyorum
onun suyuna alıştımı bşka su içerken hemen farkedilliyo
bu devreyi akvaryum devir dağimine bağlarsın sanırım iş görür
http://antrak.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=863
buda alıntı yapılan site

thunderbolt

uzun zamandır bitkili akvaryumla ilgileniyorum, su yumuşatma elektronik olarak yapılabiliyor mu emin değilim,
su arıtma cihazı kullanmanızı tavsiye ederim, Istanbul Karaköyde 250TL'ye kadar 5 hazneli cihazlar var
ben 3 yıldır kullanıyorum, hem ev için hem akvaryum için
Discuss benzeri balık yetiştirmeyi düşünüyorsanız başka yol denemeyin, devre ile olacağını sanmıyorum

TurkzeuS

Discus gibi Güney Amerika kökenli Amazon balıkları elbette 6-6.5 ph severler ama ama 7.0 ph da da yaşarlar. sadece yumurtlamak için 5.5-6. ph etkili olur.
Akvaryumda kum, kaya vb. malzemeler kullandığınızda zamanla suyun ph ı yükselir. Ph yükseltmeyen kum türleri de var.
Akvaryumda kütük, ağaç (özel Afrika kökenli.. Mango) kullanırsanız, bunlarda suyun ph değerini düşürürler.
Dolayısıyla Afrika kökenli balıklarda kum, kaya, Amazon kökenlilerde kütük, kök...
Bunlar hemen her ciddi akvaryumcunun bildiği konular. Fakat konuyla ilgili elektronik devre varsa (hiç araştırmadım) gerçekten denemeye değer...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious