Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TEKERLEKLI SANDALYE KUMANDA

Başlatan asenkron, 19 Eylül 2012, 17:31:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asenkron

ramsona16 semayı cıkarıp,ön yazılımı yazdım .bazı sorularım olacak.her tekerlekte ayrı motor var sanrım.ılerı dedıgımde ıkısıde aynı yönemı döner yoksa saselerı ters oldugu ıcın farklımı. pcb cızımı ıcın kontak matrıxlemesıne gereklı bu bılgı.

Linkback: TEKERLEKLI SANDALYE KUMANDA

ramsona16

öncelikle ellerine saglık ustam,2 tane teker,iki tanede kömürlü motor var,motorlardan 2 şer kablo geliyor,kırmızı siyah,akünün - kutbunu siyahlara+ kutbunu kırmzılara bagladıgımda ikiside aynı yöne dönüyor ters baglarsam ikiside tam tersi yönde dönüyor.sag sol butonları ise şöyle dönmesi gerekiyor,örnek olarak sol butona basıldıgında arkadan bakıldıgında sag teker öne dogru,sol teker arkaya dogru dönmesi gerekiyor hocam.birde sunu sorayım alacagım röle motorun çekecegi amperi taşırmı acaba,çünkü motorlar otomobil marş dinamosu gibi bişey baya güçlü.işin teknik kısmı bilgilerinize hocam teşekkür ederim yardımlarınız için.
Kalb kırmak, Kâbe'yi yetmiş defa yıkmaktan daha kötüdür) buyurulmuştur. iyi olsun, kötü olsun hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Allahü teâlâyı en çok inciten, küfürden, inkârdan sonra, kalb kırmak gibi büyük bir günah yoktur."

mollax

devir kontröllü olması lazım. yoksa olmaz o iş.motora elektrik verdinmi sandalye fırlar yrinden

ramsona16

Mollax arkadasım motor direkt tekere bağlı değil, aktarma var arada 12-12 seri bağlanmış 24 v akuyu direk bağladığım da devir gayet yavaş fırla yapacak devir yok ilgin için teşekkür ederim.
Kalb kırmak, Kâbe'yi yetmiş defa yıkmaktan daha kötüdür) buyurulmuştur. iyi olsun, kötü olsun hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Allahü teâlâyı en çok inciten, küfürden, inkârdan sonra, kalb kırmak gibi büyük bir günah yoktur."

asenkron

motorlar kuvvetlıyse sana kontaktor gıbı bır sey lazım röle kaldırmaz.en ıyısı akımını ölçmen emın olunur.ona göre hareket ederız.

asenkron

nette baktım en kuvvetlısı 7-8 a cekıyor röle olur.

ramsona16

Orjinal devresinde 8 Mostar irf serisi,bırtanede relay kullanılmış ustam

ramsona16

asenkron

bıtırdım pcb yerlesım ısıs cızımı ve hex ekte.

ramsona16

Hocam ellerinize saglık ne desem  gelir emegniz karşısında hemen parçaları alıp yerleştirecem Allah razı olsun sizden...elimden gelen bişey olursa emegniz ilginiz için bişey yapmak isterim..

asenkron

duanız yeter ,bende engellıyım heyet raporu öyle dıyor.

ramsona16

Allah razı olsun sizden,ben ve birçok kisinin duasını alacaksınız yaptığınız hayırlı işle hocam.

ramsona16

USTAM bişey daha sorcam bluemavideki rölelerden hangi roleyi alayım bacakları otursun yada bacak sayısı uysun,bana uygun rölenin linkini atabilirmisiniz!

ramsona16

ustam benmi yapamadım bilmiyorum simulayonda röleler acıp kapatmıyor bi hatamı var acaba!

asenkron

tekrar denedım calısıyor. ledler yanıyor. proteus 7.5.3 benımkının versıyonu.

teslacoil

Selam devreye göre kontakları bağlayıp animasyonlu hale getirmek istedim beceremedim
aynı anda 2 röle devredeyken olmadı sıfırdan cizdim
bende 4 buton 4 röle 2 motor olarak çıkartım şemayı bunda sağa sola dönüşler   1 motor aktif
birde   4 buton 6 röle 2 motor olarak çıkarttım şemayı bunda sağa sola dönüşler   2 motor aktif
suan sistem bu haliyle hazır çalışıyor butonlar röle enerjisi taşıyacak şekilde çok zayıf akım
her harekette tek röle aktif oluyo röle enerjisi şeçime göre cizimde 24v bu 12v ile değiştirlebilir
buton kısmı özel bir malzeme kulanılmak isteniyorsa bunun yerine röle sürücülü picli olarak devamını getirebilirsiniz
su an için röle kontaklaması güvenli röleler aktif olmadığı sürece motorların tamamından sadece eksi
bağlantı dönüşü var
motorun boşta ve yükte çektiği akımları öğrenebilirsen iyi olur röle bu işte zayıf kalabilir uzun vadede zarar görebilir bunun için 24v kontaktör kullanman gerekebilir
konu dosya eklemeye kapalıydı başka siteye yükledim mecbur
http://www.yukletr.com/download.php?file=2f04fcc2baffd79b6bcd7ad36a729b53   )

teslacoil

bundada ileri yönde sağa sola dönüş için bağlantı 2 motorda ayrı ayrı aktif olarak
geriye önemli değil derssen de 3 kontaktöre düşer devre
hepsinde röle enerjisini kesildiğinde motor kontak üzerinden kısa devre konumuna geçtiği için
stopluyo motor kendi başına süreklenmiyo eğim dahi olsa  kısa devre olduğunda
yukardaki ilk mesajda devrenin isis  dosyası resimler mevcut

asenkron

tesla gözden kacırdıgın konu ,cızdıgın semalarda elektrıksel kıtleme  yok.ılerı  basılıyken gerıde basılabılır.kısa devre olur.
ılerı gerı ıcın 3 kontaklı, sag solda  oldugu ıcın 4 kontak gerekır.saglıklı sıstemı kurmak ıcın ,yahut buton kılıtlemelı yapmak gerek.sıstemı sadelestırmek adına pıclı yaptık. fetlıde olabılırdı ,fakat arıza yapma olasılıgı yuksek.

asenkron

ramsona16  motor etıketlerıne bak bakalım kac watt.yahut sandalyenın  tıpınden nette bulalım.
buldugum röleler 8A.lık cıft kontak fınder veya omron . 16A. cıktıgında cıft kontaklı yok.
400 w. kadar 8A. yetecek. fakat  motor 750 w. ıse pcb tek kontaklı 16A. göre  8 rölelı tekrar dızayn edecegız.

ramsona16

Birazdan gidip bakcam hocam,orjinal devresinin fotosunda çekerim fikir olur belki.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious