Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta pulse toprak sorununu çözecek acemi ustalar aranıyor

Başlatan teslacoil, 01 Eylül 2012, 08:43:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BERK

Grafit sprey kullan.Mümkün mertebe uygulamayı çok katlı yap.Uygulama nekadar kalın olursa okadar iyibir verim alırsınız.Ohm değerini 1kohm ila 5 kohm değerlerinde yakalamaya bak.Aksi halde bir anlamı yok.
Linkback: Ynt: Delta pulse toprak sorununu çözecek acemi ustalar aranıyor

BERK

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 26 Eylül 2012, 00:16:02
tesla ustam
bu sitede http://www.metdet.ru/korsina2.htm
network kablosu ile bükümlü sarılmış bir teknik var
mesafede %20 artış sağlıyormuş
iş görürmü acaba...

tE
Alıntı yapılan: M-usta-FA - 26 Eylül 2012, 00:16:02
tesla ustam
bu sitede http://www.metdet.ru/korsina2.htm
network kablosu ile bükümlü sarılmış bir teknik var
mesafede %20 artış sağlıyormuş
iş görürmü acaba...

Tesla ustam mustafa ustanın paylaştığı bobini deneme imkanınız oldumu hiç

teslacoil

bu soruyu soracağın en son kişi benim
ayrıca resimlerde iki kere rafina tam sayfa ilan olmuş :D

BERK

Alıntı yapılan: Tesla^Pulse^Coil - 30 Eylül 2012, 08:20:18
bu soruyu soracağın en son kişi benim
ayrıca resimlerde iki kere rafina tam sayfa ilan olmuş :D

Böyle bir söylemde niye bulundun anlamış değilim ama yinede sağlık olsun.

Karadağ

Merhaba,

Yeni çalışmamda denemek için kullandım ve çok az da olsa bir fark gördüm.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

BERK

YILDIRAY

s.a pulselerde bobinde vlf ler gibi grafit kaplasak  toprağa yaklaştırınca ötme engellenirmi

teslacoil

insanın yeni şeyleri öğrenebileceği ve deneyebileceği alışıla gelmiş yollardan biri birbiriyle alakasız 2 alandaki 2 fenomeni
karşılaştırılmasından ibaret olan analoji kurma işindir Bu yolla bir alana ait çok karmaşık bir fenomen diğer bir alandaki daha basit bir fenomen
yardımıyla açıklanabilir veya çözülebilir  o yüzden sizin için zor olan sorunlarda daha zor yollara başvurmak işleri daha da karmaşık
hale getirmek yerine daha basit yöntemlerle sonuca ulaşmak lazım ki astarı yüzünden daha pahalıya malolmasın önlemek için
yapılabilecek birçok yol yöntem bulabilir ama öncelikle neticelerini görebileceğimiz pratik ucuz buluınabillir ürünleri
temin ederek işe başlamak lazım başarılı neticeler yakalanırsa onun üzerinde ilerleme kat edilmeli
bizim forumdaki avantajımız arı gibi düşünmek topluca ortak deneyimleri birleştirip sonuca ulaşmak olmalı
konu : mıknatıs
yumuşak bir mıknatıs yüksek manyetik geçirgenlik ve düşük zorlayıcı  kuvvete sahiptir basit şekilde ifade
edecek olursak manyetik alanı küçüktür
bu özellik transformatörlerin pirim er ile  sekonder arasındaki kullanılan çekirdekteki ufak manyetik kayıplarla
enerji aktarılması için feda edilmesi gereken kayıp olarak düşünülebilir değişken bir akım sinyal eğrisi kullanılmadığına göre
biz burada kalıcı mıknatıs özelliği taşıyan malzemeleri kullanabiliriz  anlamına gelir bir yönde süzme filtreleme işlemi yaparken
diğer yönden gelen miktarı üzerine çekmesine benziyor bir yayın üzerine baskı uygulanıp serbest bırakılması gibi
50hz enerji aktarımlarda yumuşak demir silisli yada silikon katkılı demirler kullanılır bir nevi bir birleri
arasındaki zayıflatılmış bağları kopartılmış demir metal tozlarından yapılmıştır bazı tiplerinde bu etkiyi azalmak için
bakır alüminyum gibi metaller katılır daha önceki yazıları okuyanlar bunları bilir
demir başka bir özelliğinide anlatmak istiyorum bu kalıcı mıknatıslanması yazı yazılıp silinebilir boş bir bellek gibi

teslacoil

üzerine uygulanan manyetik alanla yeniden kendisini düzenler ve bu şekilde kalıcı hale gelir
günümüz film teyp bantları har diskler disketler bu özelliğinden faydalanılır
simdi gelelim bizimi için önemli olan kısma normal şartlarda nötr yüksüz   bir metal bizim gönderdiğimiz artı tek yöndeki
yükle kendisi yükler kalıcı olarak mıknatıslanmış olur bizim bir sonraki artı yükümüze ters bir güç oluşturur
halbuki sinüste ac sinyalinde bu artı avantaj sağlar bir sonraki eksi yöndeki darbeyi akmasına destek verir bizim tek taraflı artı yada eksi yöndeki
manyetik alanı zayıflatır belli sabit güçlerde dengeleyici olarak yardımcı olur
bunun gibi bir çok farklı sebeplere bağlı olarak kalıcı mıknatıslardan faydalanması gerektiğini düşünüyorum
kalıcı mıknatısların bir çok çeşitli var olduğu gibi bizim işimizi görecek malzeme esnek yapıda plastik karışımlı
mıknatıslar neyse ki böyle bir malzeme var ve bulunabiliyor değerlendirilebilir aksi taktir imkansız olurdu
bu mıknatıs nasıl bir şey diye siz düşünürken ben söyliyim her yerde gördüğümüz işyerlerinin reklam kartvizitlerin yapıldığı malzeme
bu malzeme esnek yumuşak kalıcı mıknatıs ve bunların manyetik yönleri 2 taraflı değil +- +- +- +- şeklinde bir birine paralel  dizilmiştir siyah ve beyaz düz cizgiler gibidir
mat olan tarafları daha çok mıknatıs özelliği taşır diğer tarafı daha çok plastik esaslı malzemeden kaplıdır
Bükülebilir Bu ferrit manyetik toz, CPE ve bazı iz elementlerden ve kauçuktan yapılmaktadır

spin hareketi yapan, buna bağlı olarak bir manyetik vektörü olan; ancak bu manyetik vektörlerin düzensiz yönlerde olduğu protonları, güçlü manyetik alana (yani magnet içine) koyacak olursak nasıl davranırlar?.
Magnet içine koyduğumuz ve net manyetik vektörü olan dokuya radyo dalgası (RF puls) uyguladığımızda ne olmaktadır?.
Uyguladığımız radyo dalgasının önemli 2 etkisi vardır:
1.     Protona enerji transferi olur; buna bağlı olarak düşük enerji seviyesindeki bazı prontolar yüksek enerji seviyesine ulaşır     (bunun anlamı; bazı protonlar paralel konumdan anti-paralel konuma yer değiştirirler).
2.     Aynı frekansda ancak düzensiz biçimde salınım hareketi (out-of-phase) yapan protonlar "IN-PHASE" konumuna ulaşırlar      (bunun anlamı ise; protonların vektör uçlarının aynı anda, salınım çemberinin aynı noktasında olmasıdır)

REZONANS VE RF PULS (Resonance, RF pulse)
Güçlü manyetik alan (magnet) içine konan dokuda oluşan net manyetik vektör, Bo vektörüne paraleldir  Bu durumda, dokunun net manyetik vektöründen faydalanarak dokudan sinyal elde etmemiz için RADYO DALGASI kullanmamız gerekmektedir. İşte, radyo dalgası kullandığımızda, salınım hareketi yapmakta olan bazı protonların radyo dalgasından enerjiyi absorbe edip konum değiştirmeleri ve bir süre sonra yine aynı protonların absorbe ettikleri enerjiyi ortama vererek eski konumlarına geri dönmelerine REZONANS denmektedir.

YILDIRAY

s.a tesla ne anlatıyorsun anlamadım gitti tamam elektronik bilgin olduğu bayağı bellide kardeşim anlaşır sade bir şekilde anlat da  bizde anlayalım

elsidi

Merhaba
WLF' lerde grafit kullanıldığını biliyorum Pi bobinde kullanılmasını ilk defa duydum Yanlış'mı
biliyorum?Yanlışsam lütfen düzeltin grafit bir iletkense'ki ben öyle biliyorum anten verimini
sıfıra düşürmez'mi.Amacım BERK hocamın yanlışını aramak değil kendisinden birşeyler öğrenmek
Bu konuya 'tesla coil' hocam'da katkıda bulunursa çok sevinirim.Saygılarımla

teslacoil

grafit kağıdı
carbon kağıdı
yazar kasa fisi
nokta vuruşlu printir kağıdı
manyetik video bantları
toz toner
eski büyük fotokopi makinalarının tonerin tamamını kullanmayıp bir kısmını atık deposuna aktarır ve çöpe gider
isterseniz bedava verirler
kağucuk mıknatıs
yukrıdaki saydıklarınmın hepsi carbon grafit ve metal tozlarından ibarettir
Dp cihazlar bir trafo mantığıyla calışır trafoda enerji aktarmak için aradaki metal çekirdek kayıpları göz ardı edilir
hava nüveli bir bobinin endüktansı çok kolay değişir buda size belli belirsiz istemediğiniz sinyaller almanıza neden olur
bu saydıklarımın hepsindeki amaç endüktansı biraz kararlı hale getirtmek manyetik alanı düzeltmek ve yönlendirmek için
mineral gibi çevre manyetik alanlar gibi dünyanın doğal manyetik alanından çok kolaylıkla etkilenmesini azaltmak için tavsiyeler
-------------------
elsidi DP dedektörlerin manyetik alanını değil grafit çelik levha dahi engeleyemez aksine manyetik aln cizgilerini sıklaştırıp öteye taşır manyetik alanı engellemk çok zordur çok kalın pazlanmaz çelik levha yada mu metali olarak adlandıdırılan özel malzeme gerekir onun dışında sadece yönlendirebilirsiniz en basit yol ters yönde manyetik alan oluşturmak bunada bastırma bobini denir

-----------------------------------------------------------
resim bir manyetik alan içindeki demirin durumu
resim 2 manyetik alanı çelik levhanın ne kadar engeleyebildiği
resim 3 ters yönde sarılmış üzerinden akım geçen bobin diğer bobine uyguladığı manyetik alan baskısı
----------------------------------------------------------
bu ve bunun gibi daha önce ve sonra açtığım baslık ve konular la ilgili herşeyi ve yardımları sonlandırdım devam eden eder artık

onur600

faraday kafesini incelemek iyi olur bence saygılar....  :-X
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

onur600

bu işi çözene helal olsun delta pulse serisinin tek sorunu bu ben kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalıştım ama sonuç yok.
cihazın topraklanması yani gereksiz sinyalleri nötr etmek.tek elde ettiğim sonuç başlık büyüdükçe sanki bu sorun azalıyo. 2 günde bir arazideyim yakında defineci diye içeri atarlar :D yada bu cihazları böle kabullenmek gerekiyo.çokda saçları dökmeye gerek yok diye düşünüyorum.saygılar...... :'(
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

elsidi

Önce 'tesla coil' arkadaşıma teşekkür ediyorum bilgilendirdiği için
Daha önce DP başlığını fulyo ile ekranlamıştım çekim gücünü
sıfırladığını gördüm bu yüzden iki değerli arkadaşımdan bilgi
rica etmiştim Ama gelen cevaba göre hiç bir iletken DP'un çekim
gücünü etkilemediğini. Ya benim denememde (fulyo) hata var
yada bu iş'de bir yanlışlık var.Sorum şu ? Ben nerede hata yaptım
Saygılar.

tekin_efe

Alıntı yapılan: elsidi - 20 Ekim 2012, 11:30:11
Önce 'tesla coil' arkadaşıma teşekkür ediyorum bilgilendirdiği için
Daha önce DP başlığını fulyo ile ekranlamıştım çekim gücünü
sıfırladığını gördüm bu yüzden iki değerli arkadaşımdan bilgi
rica etmiştim Ama gelen cevaba göre hiç bir iletken DP'un çekim
gücünü etkilemediğini. Ya benim denememde (fulyo) hata var
yada bu iş'de bir yanlışlık var.Sorum şu ? Ben nerede hata yaptım
Saygılar.

hocam bende daha önce ara kabloyu bu anten kabloları varya ondan yaptım deltada tık ses yoktu. folyo olayıda acaba manyetik alanı kesiyor kafesmi yapıyor ? pulse cihazlarda

teslacoil

hangi işle uraşırsanız uraşın işin hakkını vermek lazım bu işlerin hakkını vererek yapan çok az kişi
başkalarını bağımlı olmayı sevmem o yüzden her zaman öğrenme gayretindeyim
4 aydır bu işin içindeyin bu işin başından beri olayın iç yüzünü kavramanız için anlatıyorum ne yaptınızı neler olduğunu anlamanız için
her iş dışardan çok zor gelir ne olduğunu anlam veremezsiniz işin içine girmek lazım
sizlere anlattığımın derleyip yazdığım yazıların en az 20 katını okuyup derleyip yazmaya çalışıyorum okumayıp yüzeysel geçistiren ler kendi kaybeder
bilgi aklıyla almak istmeyen parayla alır parada yoksa ortada kalır kimsede benim gibi meraklı değil öğretmeye
benim gibi sonradan  görme olmayan önceki  siteyi terkeden hakiki ustaların neden bıraktığını anlıyorum yüzde 100 haklılar
simdiye kadar sitede sorduğum 5 tane soru varsa hiç birinin cevabını alamadım gene kendim uraşıp çözdüm
o yüzden bazı seylerin değerini sonradan anlarsınız
------------------------------------------------------------------
söylediklerinize göre cevapları yazıyorum
1 manyetik alanı kesemezsiniz yönlendirebilirsiniz
2 cihaz ile bobin arasındaki ara kabloyu RG-6/u-6 kablodan kullanın daha iyi tutma kolu metal olması ve cevreinde etkilenmez
bakır folyolu olanından örgüsü çok olanından kaliteli kalın olanından sonuçta akımda taşıyo bu kablo
3 20x20 micron kalılığındaki aliminyum folyoyu 120cm den algılıyo bunu bobin etrafına saramazsınız
4 birbirleriyle arasındaki bağları kopartılmış metal tozlarından koruma kalkanı yapılabilir ferit nüve bu tarz bir üründür
benim önerdiklerim hazır uygulabilenecek ürünler
5 olurmu olmazmı seklinde düşünmek yerine elinize alıp deneyin size maliyeti yok bunların
6 hepsinin denemesi yapıyorum size bahsetiğim gibi kendim bulup temin edip test ediyorum sonuçları hakkında sizlerden katı beklediğimden sonuç bildirmek yerine  fikir ve yönlerdirme yapıyodum
7 hala birileri cat 5 diye sayıklıyorsa aliminyum folyoda takılı kalıyorsa araştırmak yerine takliçilikten kaynaklanır
taklitçi tüketici olmak yerine üretici olun eski deneyim ve tecrübelerdende faydalanın
bazı kişiler firma cihazlarından çok daha iyi cihazlar kullanıyorsa bu kendilerinin azimlerinden kaynalanıyor
------------------
konuları en son iletilerini değil konunun en başlarından itibaren okuyun ilginizi çeken konularda farklı düşünceleride bazı ufak ama önemli detaylarıda görmüş olursunuz
-------------------------------------------
berk arakadaş bu işlerin başından beri ne duysa uygulayıp test ediyor emek ve para ve zaman harcıyor kendisi tecrübe sahibi oldu kendi kazandı hepsinin artısı eksisi öğreniyor
---------------------

a.samet

Sanki bilgiyi genelde almaya geliyor insanlar. Ama sizin gibi emek verenler sayesinde yine sizin gibi emek veren baskalari bu siteyi buluyor. Boylece 100 almaya gelen de olsa 2-3 vermeyr gelen ile site buyumeye devam ediyor siz mersk etmeyin almaya gelenlerde silinip kaliyor hep sizin gibi bilgiyi paylasmaya gelenlrr ilelebet buralarda kaliyor

pro-TR

tesla_coil usta
3. maddedeki folyo işine size katılmıyorum, aliminyum folyo veya grafit kaplama amaç toprak etkisini azaltmak içindir. yalnız folyoyu saran arkadaşların hatası şu; vlf gibi komple sarıp etrafına da cıplak teli doladıktan sonra şaseleniyor buraya kadar doğru, ancak pı de bu işlemin işe yaraması için sarılan folyonun bir miktarı (mesela 2-3 cm lik kısmı) açık kalacak bu şekilde algılama olur.
avantajı toprakta stabilitesi artarken bir miktar mesafe kaybı kaçınılmaz oluyor.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

elsidi

Bende katılmıyorum, Şuna katılmıyorum Pİ başlıklarda 'manyetik alanı kesemezsiniz,yönlendirebilirsiniz
Bu doğru değil. Denemesini yapın, başlığın etrafına fulyo sarın, etrafına tel sarmayı bırakın,
bunu'da tekrar dedektör şasesine bağlamanıza'da gerek yok sadece fulyo sarın iki
ucunu birleştirmesenizde, hatta alt kısmını açık bıraksanız'da, başlıgın alım gücünü
sıfırladığını göreceksiniz.Grafit olayına gelince grafit'de aynen fulyo gibi kısa devre yapar
ama grafitin direncini artırırsanız 5 k veya daha yüksek omajlara çıkarıldığında manyetik alanı
sıfırlamaz ama derinlikten ödün vermiş olursunuz Amaç aletin stabil çalışması ise grafit'e
gerek yok Aletin önünde bir sürü düğme var kazancı biraz düşür Grafit'in yaptığı işi görecektir
Bana göre grafit olayı fantazi, biraz'da olaya gizem katmaktan ibaret.Saygılar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious