Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Klasik Delta Pulse Eğri Bozukluğu

Başlatan ınsert, 29 Ağustos 2012, 21:29:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ınsert

Merhaba arkadaşlar.
Bugün klasik delta pulse ın osiloskopla sönüm eğrisine bakarken birşey dikkatimi çekti.
4538 lerin eğriden örnek aldığı noktalarda küçük sivri bozulmalar gördüm.50k potu ve 470k potu
oynadığım zaman eğrideki bozulmalarda kayıyor.Cihaz nomal çalışıyor ama eğride bozulmalar oluyor.
Eğrideki bozulmaları nasıl giderebilirim.Birde bu bozulmaların cihazın çekiminde etkisi olur mu?
Sizin yaptığınız deltalardada aynı problem oluyor mu?
Linkback: Klasik Delta Pulse Eğri Bozukluğu

Karadağ

Merhaba,

Bozulmaların cihazın performansına etkisi bozulma seviyesine bağlı olarak değişiyor. Bu durum kullandığınız 4066 ların iç direncine bağlı olarak değişiyor. Kullanılan 4066 ların iç direnci düşükse bozulmalar artıyor.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

ınsert

Cevap için teşekkürler Karadağ Hocam.4066 ların iç direncini nasıl ölçebilirim? Veya 4066 ların yerine iç direnci yüksek hangi entegreyi kullanabilirim?

ınsert

Bu konu yeni olduğu için tekrar konu açmak istemedim.Bir sorum olucak.
Klasik deltada LF356 hafif ısınma yapıyor.Dedektör çalışması normal ama LF356 hafif ısınıyor.
Bu ısınma neden yapabilir?Isınmayı kesebilirmiyim?Teşekkürler.

pro-TR

Alıntı yapılan: ınsert - 15 Eylül 2012, 01:01:11
Bu konu yeni olduğu için tekrar konu açmak istemedim.Bir sorum olucak.
Klasik deltada LF356 hafif ısınma yapıyor.Dedektör çalışması normal ama LF356 hafif ısınıyor.
Bu ısınma neden yapabilir?Isınmayı kesebilirmiyim?Teşekkürler.
lf356 ısınıyorsa şayet non-inverte giren sinyalde sorun var demektir, bunun için 4066 kapısına sinyal girişi varmı ona bakın
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ınsert

4066 kapısında sinyal var ısınma çok hafif ama sıcak havalarda artıcak gibi duruyor.Devre düzgün çalışıyor fakat sıcak havalarda ısınma artarsa bir bozukluk olabilir mi denicem :) Teşekkürler.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious