Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

bobin değerleri hesaplama hakkında

Başlatan tekin_efe, 29 Ağustos 2012, 11:07:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tekin_efe

selamlar ,

bir fikir alacağım konuda bobin değerleri . örneğin elimizde çalışan 14 khz lik bir cihaz için tam verimli çalışabilecek bobinin değerleri için şu henri ve ohm değerinde sarılacak diye bilen arkadaşımız varmı ? bunu şöyle anlatıyım size .

kolsuz bir insan düşünelim. ve kol nakli yapılacak.( yani devremiz var çalışan) buna kol araştırması yapıyoruz. uzun kol takarsak garip durur ( değerleri tutmayan bobin) buna öyle bir hesaplama yapacağızki dokular boyutlar vs olsunki insan vucuduna uyumluluk sağlasın. ( yani devreye göre bobin sarım olayı)  bunu deneme yanılma yoluyla yaparsak verdiğimiz zaman ve para kaybı olacağına artı sinir hastası olacağımıza eminim.

bunun elbette kolay bir yolu vardır. mesela 14kz çalışan bir devre yaptık bobin değeri hesaplama ile 3mh ve 6 ohm buna ideal diyebilecek hesaplamayla tabiki atmasyon değil deneme yanılma ile değil. mh ve ohm değerleri ortaya çıktıktan sonra kesit ve çap önemli değildir diye düşünüyorum. mühüm olan mh ve ohm dur diyorum.

bu konuda fikir verebilecek ustalarımızdan yardım bekliyorum. herkese kolay gelsin .
Linkback: bobin değerleri hesaplama hakkında

asenkron

tekın-efe  frekansın bellı kart uzerındeb akort kondansatorun bellımı.yahut makınanın seması tıpı vs varmı.
tx hesabı ıcın osılator tıpı önemlı frekansı tutturmak ıcın.

tekin_efe

hocam
Alıntı yapılan: asenkron - 29 Ağustos 2012, 11:11:30
   tekın-efe  frekansın bellı kart uzerındeb akort kondansatorun bellımı.yahut makınanın seması tıpı vs varmı.
tx hesabı ıcın osılator tıpı önemlı frekansı tutturmak ıcın.

asenkron hocam bobin değerleri tam tutarsa akort kondansatörüne ihtiyacımız kalıyormu ?

asenkron

tekıncım  akort kondansatorsuz  bu ısler olmaz.tx semasını cıkarırsan veya makına modelı söylersen sana dogru bobını hesaplıyabılırım.tabıkı model olarak elımde verısı varsa.

tekin_efe

hocam en klasik olarak tgs var
şemayı yükleyemiyorum cepten girince
smw var ıdx var hangisi istersen nette dolaşan devreler zaten . her.gi bir modifiye geçmedim zaten
teşekkürler.

asenkron

tgs nın tx zayıf ıdx yakın zamanda el atıcam .vlf ustunde calısıyorum.

tekin_efe

Hocam iyi olur idx tede ayni sorun var

asenkron

yenı ıdx kartı cızdım yolları kalınlastırdım kısacası ıyılestırmeler yaptım.dımboz ıdx kartı gönderdı elımde kaldı.yakın zamanda baslıgını acıp ıncelemeye baslıyacagım muhtemelen haftaya baslarım.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious