Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

TE-2012

Başlatan Karadağ, 19 Ağustos 2012, 23:53:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Devre birkaç kHZ de çalışıyor. Tam frekans yazmadım çünkü şimdilik değiştiriyorum. Tam değeri belirlemedim. Ekte devrenin son hali mevcut.

Saygılar.
Linkback: Ynt: TE-2012
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

kawizen

slm ustalar  delta  pulse 2 khz de  çalışınca  verim artarmı

Karadağ

Merhaba,

kawizen, deltayı 2 khz de çalıştırmak için çok değişiklik yapmanız gerekli. Ayrıca o hızda otomatik ground balance o kadar hıslı olur ki dedektörü ne susturabilirsiniz nede ayarlayabilirsiniz. Devrenin ground balance  kısmını tamamen elden geçirmeniz gerekir.

Delta, ayrım şimdilik güzel görünüyor. Tamamlandığında arazide deneyip net sonucu yazarım.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

pro-TR

s.a.
karadağ ustam deltanın 2 khzde çalıştırılması fikrinde size katılmıyorum. bir sorun yaşatacağını sanmıyorum, devrenin düşük ve yüksek frekansta çalıştırılması konusu farklı düşünüyorum sizden. şöyleki düşük frekansta nasıl çalıştığını hepimiz biliyoruz. yüksek çalıştırıldığında avantaj ve dezavantajları şunlardır. dezavantajı ; yazılım hızlı koşturacağından işlemcide ki bazı işlemler (özellikle glcd deki print işlemleri) sıkıntı yaratabilir, ayrıca siz tek işlemci kullandığınız için oluşturduğunuz interrupt daha sık aralıklarla olacağından algoritmadaki bazı işlemleri yetiştiremeyebilirsiniz. çözüm olarak ben bu konuda şöyle yapmıştım. ana döngüde bir sayaç çalıştırıp, bu sayacın her adımında bir işlem yaptırarak sorun büyük oranda çözülüyordu. daha sonra 6 tl ye kıyıp küçük bir işlemci ekledim devreye ve usart haberleşmesi ilede slave işlemcisini masterden kontrol ettim, çalışmalarımdan ben memnunum.
gelelim avantajlarına; bizim PI devrelerinde genellikle örnekleme diye tabir ettiğimiz sinyalleri sönümden alıyoruz malum bu sinyalleri de daha sağlıklı okumak için sample&hold işlemi yapıyoruz. işte bu hold işleminde cond. doldurulması ile elde edilen sinyal düşük frekanslarda boşalması yani sinyalin gnd seviyesine çekilme süresi vardır, bu süre düşük sinyallerde holdlanan sinyalde bir dalgalanma meydana getirmektedir. yüksek frekanslarda ise sinyal daha stabil olmaktadır. söylemlerim uzadığı için konu biraz dağıldı gibi...
ama tecrübelerim bu yönde...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Merhaba,

Pro-TR, sen devreyi MCU ile çalıştırdı isen durum farklı. Ben DP2 nin frenasının yükseltilmesi için cevap yazmıştım. Ayrıca ben 2 kHz e kadar çıkarmadım bile. 600-700 Hz de çalıştırdım en fazla. Yazdıklarım bu hızda yaşadığım problemlerden dolayıdır. Bu hızda bile ground balance o kadar hızlı oldu ki bobini topraktan biraz kaldırsanız hemen havaya uyumlama gerçekleşti ve bobin toprağa yaklaştığında sinyal verme gerçekleşti. Aynı şey bobin metalin üzerine geldiğinde de yaşandı. Bobin metalin üzerine geldiğinde 1-2 sn sürmeden uyumlama gerçekleşti ve sinyal verme kesildi. Tabii bu durum dp2 nin analog devresinin hiç değiştirilmemiş, sadece frekansı yükseltilmiş hali ile gerçekleşti. Senin yazdığında ise dp nin analog devresinin MCU ile kontrolü söz konusu. Orada işler başkalaşıyor.

Saygılar

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Şimdi TE-2012 ile yaptığım bir dedektör ile gezintiden geldim. Ekteki metal kutuyu (19cmx14cmx6cm) 1metrekare bobin ile 1.50 civarı algılıyor.

Saygılar

onur600

ustam ellerinize sağlık ölçü hava mı toprak alttımı saygılar..
???
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Karadağ

Merhaba,

Ölçüm hava ölçümü ve 10 bit adc ile. İnşallah devrede 12 bit adc kullanacağım. Bu durumda daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bugün ünal ile bir arazi denemesi yapalım dedik ve bir güzel ıslanıp deneme de yapamadan döndük :(

Saygılar

Karadağ

Bu arada arkadaşlar te2012 yi 4 çeşit yapmaya karar verdim. te-2012pi, te-2012pi-ib, te-2012vlf ve te-2012magnetometer.

Saygılar

pro-TR

karadağ ustam sonuçlarını merakla bekliyoruz, yalnız nacizane düşüncem düşündüğünüz 4 tipde besleme farklı farklı olacak kah GND +v a, kah GND -V a yada deltada ki gibi ortaya alınacak, sonuç olarak verilecek timing palsleri ve okunacak ADC değerleri sıkıntı yaratmaması lazım...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: Karadağ - 07 Kasım 2012, 23:14:15
Bu arada arkadaşlar te2012 yi 4 çeşit yapmaya karar verdim. te-2012pi, te-2012pi-ib, te-2012vlf ve te-2012magnetometer.

Saygılar
önce bir tek tipini yapaydık. yavaş gitsek ustam. Aman yazdığım yanlış anlaşılıp gaz-fren olayı çıkmasın :) . bu benim acizane fikrim Karadağ ustam mutlaka herşeyi hesap etmiştir ama çok hızlı olup bazı modeller arada kaynayıp unutulmasın. malum bu şekilde unutulup gitmiş pek çok dedektör sitede hala arka sayfalarda ;)
TA5DF

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Pro-TR, zaten her bir ürün birer entegre gibi olacağı için besleme ihtiyacını da dışarıdan alacak. Gerçi + ve - dışarıdan gelecek diğerleri devre içinde oluşacak.

UNIQUE, aslında haksız sayılmazsın. Ama zaten uzun soluklu bir proje benim için. ;)

Saygılar

Karadağ

Alıntı yapılan: Karadağ - 13 Ekim 2012, 23:32:25
Merhaba Arkadaşlar,

Şimdi TE-2012 ile yaptığım bir dedektör ile gezintiden geldim. Ekteki metal kutuyu (19cmx14cmx6cm) 1metrekare bobin ile 1.50 civarı algılıyor.

Saygılar

Merhaba Arkadaşlar,

Bu mesajdaki kutuyu 120x120 lik bobinle 1.80 den algılıyor şu anda. Şu anda tasarımda DSC kullanmaya karar verdim. Sanırım DSC ile daha iyi sonuçlar elde edebiliriz.

Saygılar

kaptan

S A.ustalarım karadağ ustam eline sağlık başarılarının dıvamını dilerim konuyu başından beri noktasını birgülünü atlamadan takip ediyorum fakat buradaki teknik bilgiler ve terimler beni aşıyor elektironik konusunda hiç recrübem yok ama şunu anladım bu devre cihazın algılama hız ve ayrımda performans kazanmasını sağlayacak tabi doğru anlamışsam benim sormak istediyim TE-2012 yi benim gibi bir acemi monte edebilecekmi saygılar
hayır da şer de ALLAH tandır

Karadağ

Merhaba,

Bu çalışmadaki amaç herkesin kendi dedektörünü tasarkayabileceği bir modül geliştirip site müdavimlerinin hizmetine sunmak. Ürün dedektör olarak tamamlandı gibi.

Saygılar

Zanos

Merhaba,

Biraz daha zamana ihtiyacı var ;)

Saygılar
Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir.

Karadağ

Merhaba,

Arkadaşlar dün il dışında arazi testindeydim. TE-2012 ile yapılşmış bir tasarımın arazi denemelerini ve ünlü bir alman dedektör markası ile karşılaştırmasını yaptık. Şükürler olsun ki tasarım gayet güzel olmuş. Ne stabilitede nede derinlikte aşağı kalır yanı yok. Söz verdiğim için video yayınlayamıyorum. TE-2012 nin sadece seri haberleşme ve programlanabilme yazılımı kaldı.

Saygılar

walkman

Ustam güzel haberlerinin devamını bekliyoruz. Ellerin dert görmesin ellerine sağlık

çavuş

Ustam sonuçların iyi olacağından hiç şüphemiz yoktu zaten. Başarılar ustam.

teslacoil

hadi hayırlısı hocam ellerin dert görmesin gözümüz kulağımız sende bekliyoruz
çayın demi tuttuğunda çay içmeye gelicem :D

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious