Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TE-2012

Başlatan Karadağ, 19 Ağustos 2012, 23:53:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

datasheetin içinden alıntı yaptım. Giriş 5V çıkış 18V
Linkback: Ynt: TE-2012
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

s.a.
karadağ ustam;
ortada bir yanlış anlama var gibi, bizim TE-2012 de mosfet olacak mı olmayacakmı? ben içerisinde mosfet olacak direk arama bobinini bağlayacağız olarak algıladım.
sanırım o noktada sizi yanlış anlamış oldum.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

pro-TR

s.a.
karadağ ustam, nasıl oldu babanız? sanırım vakitsizlikten dedektörde araştırmalar yavaş gidiyor, neyse hayırlısı olsun...
ustam şu lorenzi merak ettim. PI-IB sistemmi o cihaz?
piyasada son tutulan devrelerin çoğu o tip, olmasa site olarak yapalım bir PI-IB sistem kıllık olsun. millete fahiş fiyata cihaz satmasınlar bu üreticiler....
bu arada bu PI-IB sistemler bir PI gibi değil, çok basit algoritmalar ve analog katlar gerektirir, yani (yanlış anlama) dp3 gibi yazılımsal algoritmada kırk takla attırmazlar. 1-2 dc voltajı okuyacaksın hepsi o kadar...
diyeceksin ki niye yapmadın madem bu kadar basit, ben kaba saba bir insanım, bu PI-IB sistemlerin başlıkları  tıpkı VLF başlığı gibi akort gerektiriyor, bende ise o kadar sabır yok, ah olsaydı elimde bi tane PI-IB başlığı çoktan yapmıştım devreyi...

teslacoil

pro-tr hocam sen düşündüğün devreyi yap bobini düşünme orjinalinden daha güzel tasarım yaparım ona ben örnek bir cihaz ve bobinini göriyim ufakda bilgi olsun kaç tur kaç sarım cihaza göre işi bitiriz
o zaman kolay gelsin

Karadağ

Merhaba,

Sağolasın pro-TR. Şükürler olsun hızla kendini toparlıyor. Geçen haftayı hastahanelerde geçirdikten sonra bu hafta da biriken işleri yoluna koymaya çalışıyorum. Ama bu tarafı da boş bırakmıyorum tabii. Çalışmalar devam ediyor. Şu anda digikeyden malzeme bekliyorum. Bununla beraber lorenz amcanın vlf gibi yaptığı ayrım ile ilgileniyorum. Şimdilik ilk yükselticinin kazancının çok yüksek olduğunu gördüm en kötü ihtimalle slawe rate si 10mHz olmalı. Dedektör bizim bildiğimiz pulse dedektör. Aöıkcası pulse-ib ler ile ilgili bir çalışmam olmadı. Bu nedenle çok bilgim yok. Ama bildiğin, kullandığın bir şema varsa eklersen sevinirim.

Bu arada bizim üründe fet sürücü olacak fet dışarıda olacak.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

pro-TR

tekrar büyük geçmiş olsun usta,
PI-IB sisteme gelince ben bu devrelerle haşır-neşir olmuş ali kaptan ile görüştüm hatta dükkanında devreyi benim için kurup skopta sinyalleri inceledik, o zaman ki devremizin yanılmıyorsam sashco nun PI-IB devresi idi basit bir devre idi ama sinyalleri görme adına epey işe yarıyordu,
şuan üzerinde çalıştığınız lorenzin başlığı consantrik mi yoksa DD başlıkmı usta, DD başlıkta akortu becerememiştim açıkcası, zira D nin bir tarafına yaklaştırdığımda farklı, diğer tarafta daha farklı sinyaller alınca bıraktım, consantrik başlık ise epeyce tırmalatıyordu, attım kenara devreyi.. :D

Karadağ

şu anda elimde olan lorenz normal pulse dedektör çift bobinli değil.

theplot1978

sayın hocalarım bu pi-ib dediginiz pulse dedektör alıcı bobini ayrı verici bobini ayrı olan pulse dedektormü oluyor acaba ?

theplot1978

eger böyle bi devre arıyorsanız hocam gecmiş zamanlarda osilaskoplu bi dedektör hurdası satın almıştım o  dedektörde iki kat yapılmıştı dp 2010 daki gibi hem altaki devre kartından hem usteki devre kartından bobine 4 tane kablo gidiyordu eger aradıgınız bobin o devre bobiniyse sanırım bende 3 adet değişik ebatlarda olması lazım tam emin değillim ama hafta sonu çöplüğümü bi kariştiriyim bulursam yollarım incelersiniz

pro-TR

Alıntı yapılan: theplot1978 - 13 Eylül 2012, 22:18:37
sayın hocalarım bu pi-ib dediginiz pulse dedektör alıcı bobini ayrı verici bobini ayrı olan pulse dedektormü oluyor acaba ?
Alıntı yapılan: theplot1978 - 13 Eylül 2012, 22:27:41
eger böyle bi devre arıyorsanız hocam gecmiş zamanlarda osilaskoplu bi dedektör hurdası satın almıştım o  dedektörde iki kat yapılmıştı dp 2010 daki gibi hem altaki devre kartından hem usteki devre kartından bobine 4 tane kablo gidiyordu eger aradıgınız bobin o devre bobiniyse sanırım bende 3 adet değişik ebatlarda olması lazım tam emin değillim ama hafta sonu çöplüğümü bi kariştiriyim bulursam yollarım incelersiniz

ustam, stinger2, kyzikos vb devrelerin küçük başlığı gibi çift başlıktan bahsediyorum, eğer dediğiniz başlıklar o tip bir başlıksa incelemeyi isterim.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 13 Eylül 2012, 21:19:21
şu anda elimde olan lorenz normal pulse dedektör çift bobinli değil.

usta tek bobin ve ayrım mükemmelse,
inanasım gelmio, resim vb benzer şeyler ekleyebilirmisiniz, yada biraz daha geniş bilgi verebilirmisiniz, mesela ayrımı hangi mantıkla yapıo cihaz

theplot1978

benim bildiğim lorenzin 35 cm lik dd baslığıyla ayrım yapıyor diğerlerinde yapmıyor bu bahsettiğim lorenz deepmax 3 .......... deepmax 5 ve deep max 6 da varmı yokmu bilmiyorum

theplot1978

pro tr hocam baslıkların içini acıp bakmadım fakat devreden cıkan 4 adet kablo var bobine giden

Karadağ

Merhaba,

Tek bobin. Aynı delta gibi n kanal fet ile sürmüşler bobini. Dedektör 1.2 kHz de çalışıyor. Demire kesinlikle 70-80 arası bir değer veriyor. ister yaklaştırın ister uzaklaştırın. Hep verdiği değer bu aralıkta. Altına bakıra hep 0-10 arası bir değer veriyor. Arazide nasıldır bilmiyorum ama dd bobinli bir dedektörü de görmek istiyorum açıkcası. Eğer varsa çalışan devre biraz inceleyebiliriz aslında.

Saygılar

thunderbolt

merhaba,
bu hybrid entegreyi nasıl bir protokolle yönetmeyi düşünüyoruz?

şu sıralar nRF24L01 kodlu bir entegre ile uğraşmaktayım
SPI ile yönetiliyor, sanırım bu devre için de kullanılabilir

yeni bir protokol yazma zahmetinden kurtulmuş oluruz
ayrıca SPI bilen yazılımcılar kendi cihazlarını daha rahat geliştirebilir
yani standart bir protokol olmasında fayda var bence
kolay gelsin

Karadağ

Merhaba,

Bende SPI yada i2c gibi bişey düşünüyordum açıkcası. Bu arada bu projeden birkaç farklı model yapmayı düşünmeye başladım. Mesela klasik pulse, pulseib, vlf şeklinde.

Saygılar

thunderbolt

SPI yada I2C için bir simulator dünüyor musunuz?
bu cihazı bilgisayar ortamında tasarlamak isteyenlerin ihtiyacı olacaktır

önerilerim:
- popüler simulasyon yazılımları için bir simulasyon model yaratmak olabilir
- yada PIC yada ATMEL gibi bir microişlemci için hex yayınlayıp, bu microişlemciyi TE2012 gibi çalışıyormuş gibi göstermek

yani gerçek entegre sorgulara yada komutlara nasıl yanıt veriyorsa o şekilde çalışmalı
ben bunun zorluğunu daha önceki mesajımda bahsettiğim wireless modulde yaşıyorum
simulasyon modeli olmadığı için gerçekten test edilemiyor
mesela modül gönderim bitmeden IRQ ayağını active yapmıyor, benim yazılım bekliyorda bekliyor

çok basitçe simulasyon modeli, entegrenin temel komutlarına cevap veriyormuş gibi davranmalı
FET sürücü darbe üretmeli vb.

kolay gelsin,

Karadağ

Merhaba,

Aslına bakarsanız proteus modeline kadar düşünüyorum. HEX olayı için de yazdığınız çok mantıklı. Bu sıralar elimde olan başka bir işle uğraşmak zorunda kalıyorum. Bittiğinde ilk prototipi çalıştırmayı planlıyorum.

Saygılar

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Durum hakkında bilgilendirme yapmak istiyorum. Ekte TE-2012 nin bir resmini ekledim. Diğer bilgileri ürün tamamen bittiğinde vermeyi düşünüyorum.

Saygılar.

pro-TR

çok etkileyici karadağ ustam, acaba içindeki şemayı paylaşacakmısınız?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious