Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TE-2012

Başlatan Karadağ, 19 Ağustos 2012, 23:53:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

sa.35dk bekledim indirmek için ama değdi...ufaklığı yakındanda çekseymişin keşke ustam.gayet başarılı. tıkırdamanın hemen başlaması toprakta bi sıkıntı yaratmazmı,hız açısından.başarılar
Linkback: Ynt: TE-2012
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Karadağ

Onur600, Daha haberleşme protokollerini yazmadım. Her şeyi bitsin yakından da çekeriz ;)) Tıkırtı olayına gelince, arazi testinde göreceğiz bakalım sonuç nasıl olacak.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

teslacoil

Hüseyin hocam  tebrikler
iki kere rafine  cep dedektör olmuş sigara paketinin içine sığar her halde  ;D
hocam dokunmatik ekranlı ARM yide görürüz inşallah birde bunu bilgisayar data aktarımıda oldumu haliyle
çarşı pazar karışır
ALLAH c.c her zaman yardımcınız olsun

çanaf

MERHABALAR.
kARADAĞ kardeşim tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
Sana çok yakışıyor  her bilim ve argeyle uğraşanda bulunamayan paylaşımcı yönün.  Bu asil davranışın.
Sağlık ve huzur içinde çalışman dileklerimle.
Kolay gelsin.
Yolun daim açık olsun.

Karadağ

Herkese çok teşekkür ederim. Daha yeni başlıyoruz ;))

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 31 Mart 2013, 17:45:54
Merhaba,

Şimdi tam anlayamadım. 500uSn de tıkırtı başlıyor derken 500Hz de mi başlıyor demek istedin? Ben şöyle söyliyeyim. Ben ne başlangıç nede bitiş belirliyorum. 1 Hz den başlıyor metal algılamasına göre PWM modülünün ve MCU frekansının izin verdiği en yüksek seviyeye kadar ilerletiyorum. Kaba tabirle 1 Hz ile 2kHz arası çalışıyor diyebiliriz.

Saygılar
evet usta yanlış yazmışım 500 hertz diyecektim, tabi duty değeri yüksekti, bu iş PIC serilerinde de yapılabilir, benim önceki çalışmalarımdan birinde CD4520 ile yapmıştım. CD4520 ler two-box devremden kalan frekans bölücü entegre, senin gelişmiş MCU kadar olmasa da aynı işlemi yapıyor, yani 10khz den başlatıp 40 khz e kadar çıktığında (şuan tam frekansı hatırlayamıyorum) cd4520 de bölünmüş olarak alıyordum orda sorun yoktu da benim için sorun şu, ayrım için farklı iki tonu nasıl elde edebiliriz? yani her iki türlüsünde de tıkırdamalı, yani değerlide farklı bir tıkırtı, değersizde farklı bir tıkırtı ile başlayıp değerli değersize göre ciyaklatmak nasıl olur bunu çözemedim. tabi sesi azaltıp kısaltmayı iptal etmeden yani duty değerine dokunmadan, bu konuda çözüm öneriniz nedir ustam, ben burada tıkandım da...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Merhaba,

EK devreler ile sağlanabilir tabii. Freescale ile 1 transistör yeterli oluyor :)) Tıkırdama tonunun farklılığı bobine uyguladığın pulsenin uygulanma şekli ile alakalı. Ben genelde pulseyi yüksek frekanslı bir katardan oluşturuyorum. Bu yüksek katarın frekansını değiştirdiğimde ton da değişmiş oluyor.

Saygılar

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 02 Nisan 2013, 21:47:17
Merhaba,

EK devreler ile sağlanabilir tabii. Freescale ile 1 transistör yeterli oluyor :)) Tıkırdama tonunun farklılığı bobine uyguladığın pulsenin uygulanma şekli ile alakalı. Ben genelde pulseyi yüksek frekanslı bir katardan oluşturuyorum. Bu yüksek katarın frekansını değiştirdiğimde ton da değişmiş oluyor.

Saygılar

pek anlamadım ne demek istediğinizi ama bakalım bende 1-2 deneme yapayım, inş. çözerim

Karadağ

Bir resim ekledim. Resimde altta senin şu anda kullandığın ses çıkartma şekli üstte benim ton için kullandığım şekil yer alıyor. Sanırım bu yeterli olur.

Saygılar

pro-TR

s.a.
karadağ ustam ilginiz için tşk ederim, şimdi anladım ne demek istediğinizi....

bay17

VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN  KARADAĞ USTAM  EMEĞİNİZE SAĞLIK.  bu cihazın DP3 ten ne gibi üstünlükleri var ?
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

yanuma

hüseyin ustam ellerine sağlık  microchip  süper  gözüküyor üflemeli  havya işin içine giriyor  hatlar tabbiki ince allah emeğini boşa çıkarmasın

bitkici şakir

süper olmuş hüseyin ustam allah kolaylık versin..

wyl123

Hey, kim bana TE2012'nin şemasını gönderebilir?

jickata

Alıntı yapılan: wyl123 - 21 Kasım 2018, 09:58:38
Hey, kim bana TE2012'nin şemasını gönderebilir?
Kimse gondermez.HazIr almalIsIn.
''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious