Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta pulse 3 için yeni fikirler ve özellikler uygulabilir kullanışlı devreler

Başlatan teslacoil, 10 Ağustos 2012, 01:31:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teslacoil

dp3 de suan mevcut akü şarj devremiz bir çok kişi bunu değerlendirmesede ben kullanıyorum
cihazın içindeki 1.2a aküyü sarj etmede fakat bu gün  bir başka yüksek amperli boşalmış bir akü şarj etmek istediğim sesiz sedasız taktığım beslemedeki 1A cam sigorta devre dışı kaldı bir sıkıntı yaşamaktan kurtuldum ama yedek sigorta bulundurmak gerekiyo tel sarmak gibi çözümlere kalkışmayın bunun bir başka kolay yöntemi daha var yarı yolda kalmamak için
  kalıcı güvenli olarak  elektronik sigorta buna örnek olarak bir şema ekliyorum bu ve bunun gibi birçok devreden bir tanesini uygulabilirsiniz  
basit bir elektronik sigorta devresi. 0.6ohm 5w direncin üzerinden akan akıma göre düşen gerilim trirstörü tetikleyerek röleyi enerjilendirip devreden akımı keser.tristöre paralel bağlı buton ise devreyi resetleyerek akımı tekrar uygular.

teslacoil

buda cihazdaki mevcut voltaj koruma kısmı olarak var ikisi arasında ortak düzenlemeye gidilebilir yada ektra kullanılabilir birde bunların ek olarak  7812 kullanılarak daha yüksek gerilimlerde de çalışımasına olanak sağlar ki zaten devrenin beslemesini yükseltip sabitlemek sart ayarların devrenin genel olarak kararlılığını sağlamak için

teslacoil

blok pil konusunda karaköy de selanik paşajında pilsan firması var girişte telefon açıp görüştüm
http://www.pilsitesi.com/x_cfl-cfl-sarjli-pil-aa-1100mah_1833.php?k_id=31&kn=Punta+Pilleri+%28Tekli%29  linki
toplamda 18v 5400ma lik kalem pil tipi kulanılarak oluşturuluyor pil adeti olarakta 30 adet kullanılıyo pil başına 5tl ücretlendiriyo buna göre 150 tlye geliyo bunu
12v 1.3a +6v1.3a bakımsız akü olarak kullandığımızı düşünürsek buna göre aynı boyutlara denk gelicek şekilde oluşturulduğu gibi devre içindeki boş alana görede dizilişinde değişkliğe gidilebilir
12v 1.3Ah Kuru Bakımsız Akü, Ölçüler   98 x 45 x 50 mm 
buna denk gelen pil bloğuna 20 tane      102x 45x45  mm  bir kalem  pil eksik olarak
  6v 1.3Ah Kuru Bakımsız Akü,  Ölçüler 98 x 25 x 52 mm     
buna denk gelen pil bloğuna 10 tane  75x30x50

teslacoil

dp3 deki metal ayrım konusundaki akü pil voltajı düşümlerinden kaynaklı olan ayar kaçmalarına çözüm yolu olarak herkeze bu eklentiyi yapmasını  tavsiye ediyorum besleme aküsü kullanmak isteyenler  3 adet 6v luk akü gurubu kullansın şarjlı pil kullanmak isteynlerde 15 adet 1.2V pil gurubunu aynı marka ve özelliklere sahip pil ve aküleri kulanmanızı tavsiye ediyorum
daha önceki verdiğim regüle voltajını burda artırdım devredeki düşümlerden dolayı zayıf kaldı herkeze kolay gelsin

kripto55

EVET TESLA USTAM SANA KATILIYORUM VOLTAJ GERİLİMİ DÜŞÜNCE AYRIM VE CİHAZDA SAPITMA BAŞLIYOR BUNU HERZAMAN DEĞİLDE ARA ARA YAPIYOR BİZ FARKLI BİR PROJEMİZ İÇİN ARKADAŞIM BU SORUNU YAŞAMAMK İÇİN BİR DEVREEYE VOLTAJ DÜŞTÜĞÜNDE YADA CİHAZI KARŞILAYACAK VOLTAJ OLAMDIĞINDAN CİHAZ DEFİNE ARARKEN YANLIŞ YÖNLENDİRME YAPMASIN YADA OLAN CİSMİ YOKMUŞ GİBİ GÖSTERMEMSİ İÇİN CİHAZ EKRAN DA UYARI VEREREK KAPANCAK BU ŞEKİLDE 

teslacoil

hepsi sırayla tek seferde herşeyi yığarsak fazla gelir bizede mevzu kalmaz :D
ayrım meselesine gelince hangi voltajda tr1 ayarı yaparsanız o voltajın altına düşünce
farklı durum oluşabilir şuan pil ve akü gurubunun tam dolu ve zayıfladığı voltaj aralığına göre ayarladım devreyi bunun devamına zener diyotlu eklenti yaparız  belli bir voltajın altına düşünce devreyi kapatır hem dediğin gibi bir şıkıntı olmaz hemde pillerin gereğinden fazla boşalmasına engel oluruz suan devremde akü doluluğu için 5 ledli göşterge ekledim 13v tun altına her 1v düştüğünde 1led eksik yanıyo enerji sarfiyatı olmasın diye push buton kullandığım istediğimde bakıyorum bunun şemasını önceki iletilerime ekledim ama bunları daha sonra dijitale taşıyacaz inşallah  kimse merak etmesin karadağ ustanınızıda hiç boş kalmasın diye uzun bir liste hazırladım yakında sizlere baya bir süprizleri olucak benden duymamış olun :D

kripto55

dp3 e çift bobin yapılarak ve bu cihaza alıcı verici katı kısmını düzenledikten sonra derinlik tahmini bildiri kodu eklense süper olurdu .

teslacoil

Artık ISIS 7 Professional kulanmaya başladım ve ilk denememi hazırladım cihaza uygun
regüle devresini tamamladım
Girişi  15v ve 25v arası çıkışı 13V 2A voltaj ve akım denetimli tam regüleli  kısa devre ve sıcaklık korumalı devreyi düzenledim

teslacoil

Dijital olarak çıkış voltajının ayarlanması mikro denetleyici, 4017 vb. gibi entegreler ile kullanılabilir

teslacoil

dijital voltmetre ampermetre kit devrenin voltajı ve çektiği akımı takip etmek için

60MHz Frequency Meter / Counter Kit devrenin kullanım eşnasındaki frekansı

USB IO Board Kit data loger cihazın bilgisayarla özdeşletirip veri aktarımı için
daha çok boşluk grafiği arazin yapısını 3 boyutlu hale taşımak için cihazla ilgili her türlü bilgiyi aktarmak ayrıca gözlemlemek için

kablosuz kulaklık ve yakın mesafe kişiler arası  haberleşmek için alıcı fm radyo
cihazı etkilemiyecek frekansta yada istenildiğinde cihazı arama modunda değilken devre alınmalı
BA1404 HI-FI Stereo FM Transmitter - Special Edition Kit

4-Channel 433MHz Wireless RF Remote Control Kit  cihaz için kablosuz kumanda
aslında bunu parazit oluşturmaması için ır led tarzında  yapılmalı

1Hz - 2MHz XR2206 Function Generator Kit aynı cihaz üzerinde alan tarama da olabilir tek cihazda birleştirilebilir

tamamlanmak üzere olan hali hazırdaki osilascopumuzun örnek resim olarak

gelecekte kullandığınız cihazın ne özellikleri olabileceğini  bilemezsiniz ama hayal edebilirsiniz
hayalerinizi gerçekleştirmekte sizin elinizde  :)

teslacoil

uygulanması zor ulup ihtiyaç duyup kulanmak isteyenler için fikir olrak
elektronik pusula yön tahini için işeret bilgisi olanlara çözüm önerisi olarak

lazerli metre mesafe ölçümleri için

teslacoil

12v akü kulanıp step up convertır devresiyle regüle yapanlar için ihtiyaç duyacağı basit bir devre
akü voltajını kontrol ediyor akü (ya da pil) voltajı belirlenen düzeye geldiğinde devre led, buzer ile alam veriyor. ATtiny13 PB2, PB1, PB0 pinleri ve şase arası kısa devre yaplılarak belirli voltajlarda alarm ayarlanabiliyor devrede çok az malzeme var smd elemanlar ile baskı devre hazırlansa pcb çok daha küçük olur.
http://320volt.com/model-helikopter-icin-aku-alarm-devresi-attiny13/
320volt.com/wp-content/uploads/2012/08/model-helikopter-icin-aku-alarm-devresi-attiny13.rar

thunderbolt

merhaba tesla,
ben o devreyi incelemiştim, yanlızca batarya çıkış gerilimine bakıyor
ekte benim kendi yaptığım devre var,
3 hücreli Lipo yada Lion için çalışır, herbir hücre gerilimini ayrı ayrı ölçer
her.gi bir hücrede gerilim istenmeyen bir değere düşerse alarm devreye girer
yakında bu devreyi 2.4Ghz bir alıcı verici devresi ile birleştireceğim
aslında ben bunu model helikopterde kullanıyorum, yani uzaktan pil denetimi olacak

ilgilenenler için C kodu, proteus çizimi, eagle çizimi hepsini ekledim.

teslacoil

selam abi farkındaysan ne sizinle neden arkadaşlarımla konuştuğum hiç bir detayı kaçırmayıp güzel yararlı her bilgiyi orataya çıkartıyom sizin sayenizde edindiğim bilgiye göre 12v akü için uygun olduğunu düşünüp ekledim  ayrı parçalardan oluşan pil denetimide herkezin işine yarar kesin
daha çok alıcı verici devresini merak ediyorum dp3 cün tuş panelini ilerde kumandalı yapmak istiyorum

ayrıca bu 320volt sitesi çok güzel devreleri yayınlaması dan dolayı sitesinde  araştırmam fazla oluyo  fakat nezaman resim alıntı yapsam 1 saat sonra resmi kaldırıp reklamını ekliyo devrenin resmi silinmiş gene :D

tutkusezgin

serkan2727

teslacoil

serkan
bu mümkün neden olmasın konturol ucuna uygulanan değişime göre çıkıştan gerilim üretir bu durumda
tek bir transistörde aynı şeyi yapıyor opamlarda var olan enerjiyi kendi içinden ortaya çıkarmıyor
ses siyalide doğal yada yapay  sonuçta  gerilim değişimiyle  çıkışa aktarılıyor
------------------------------------------------------------------------------------------------
tutku bir cihazda olabilecek yüzlerce eklenti önerebilirim ama sonuçta bunları yapcak birişi ve zaman lazım uraşması gerekiyor
bir şey söylenipte o anda yapılırsa oluyor yoksa unutup gidiyor
bu konuda bile kendi yazdıklarımı anlattıklarımı kendi nikim oldugunu görmesem inamazdım
ilham geliyor gidiyor yakalayana aşk olsun :D
osilaskop için bile ne dil döktük bu gün osilaskopu olmayan her kez cihazın durumunu anlayabiliyor
benim cihazımda bütün ihtiyaç duyulan noktaların durumu anlaşılır vaziyette olucak ölçü aleti bile kullanılmmadan belkide

onur600

Alıntı yapılan: serkan2727 - 17 Aralık 2013, 12:47:38
lm317 in  sesi yükseltmesi  imakansız 
]Ses yükseltmek isteyenler 2n6718v kullanabilirler.Yalnız ayak bağlantısına dikkat.Birde oluşacak uğultuyu uygun dirençle bastırabilirler.(direnç transistörün emiterine takılacak)Kullanmış oduğumuz hoparlör 1w bunuda hesaba katarak yükseltme yapamak gerekiyor....
Saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

teslacoil

bir dedektörün ses katı nasıl olmalı
1- ses sinyali çıkışı  opto kuplör le devreden hoparlörü izole etmeli
2- besleme kaynağı farklı  pilden yada en azından mevcut devreye gelenlerden ayrılmış  bir çıkıştan beslenmeli
3- simetrik  opamp çıkışlı yada Stereo anfi entegrelerinden birini mono kullanıp hoparlör ucları besleme kaynağından ayrı tutulmalı
4- hoparlöre bağlı paralel ters yönde 1 adet hızlı diyot olmalı
bazı walkmenler için üretilmiş ses açma kapama özelliği olan 2 w lık amfiler var piyasada
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2n6718v 1.6w lık npn transistör güzel şeçim mevcut kullanılanlara göre
örnek olarak

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious