Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Chance yapan varmı?

Başlatan mas, 16 Temmuz 2012, 12:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mas

Merhaba arkadaşlar, bende chance yapmaya karar verdim.vidyolardan izlediğim kadarıyla ses ile ayrım yapıyor. devre oldukça basik görünüyor. cift katlı pcb sini bastım. birazdan malzemeleri alıcam. yanlız derinlik stabilite vs hakkında net bir bilgiye ulaşamadım. bu cihaz hakkında görüşleriniz nedir. yapmaya değer mi? birde daha önce deltapulse 3 yapmaya çalıştım sorunların üstesinden gelemedim. devreyi kenara kaldırmdım. bu cihaz deltapulse3 den iyimidir? apanlar ne gibi sorunlarla karşılaştı? şimdiden teşekkürler..

Linkback: Chance yapan varmı?

Mustafa-

mas usta keşke başlığı açmadan önce sitenin ara butonunu kullanarak bakıverseydin cevabına kısa yoldan ulaşacaktın

bende change devresini yaptım mesafe az tek tekçi makinası olarak kullanabilirsin

deltapulse-3'ü başın ağrımadan kaliteli işçilik ve kaliteli malzeme kullanarak sorunsuz bir şekilde çalıştırırsın ancak

deltapulse-3  piyasadaki en profesyonel cihazdan bile kat kat çok iyidir hepsini ezer geçer.......

Mustafa-

teslacoil

mas ben ilk defa bir dedektör yaptım malzemeleri karadağ ustadan temin ettim pasif malzemeleri tek tek konturol edip hatasız olarak dizdim tek seferde çalıştı bir tek tr1 ayarı yapıldı kullanıma hazır hale geldi arızalı malzeme lehimleme kısa devre yanlış yada ters mazeme takılma gibi hatalar olmazsa tek seferde çalışan sorunsuz bir devre yapıp bitirisen başka hiç bir cihazın yüzüne bile bakmazsın karadağ ustadan demonte kit temin et yola devam et vazgeçme dp3 başlığından takip et

23nisan

Bende yaptım . Yalnız çift taraflı plaketeni yap vede başlık konasantrik başlık ile çalışıyor. Mesafe iyi değil ayırım var ama tatmin edici değil.

mas

Bende çift taraflı pcb yi yaptım. tüm malzemeler tam. yanlız mcp3201 eksik kaldı karaköyde hiç bir yerde bulamadım. bu parça elinde olan varsa satınalabilirim. cihazın kendi başlığını yapmayı düşünüyorum. bir kaç güne kutulama vs işleri bitecek. sonuçlar için video çekebilirsem sizlerle paylaşırım. teşekkürler..

dimboz

mas usta tam emin olmamakla birlikte  MCP3201 olmadan devre çalışıyor onun amacı harici emprom olarak kullanılmış cihaz ayarları kaydebilsin diye ama yinede olması gerekiyorsa bende var satın almana gerek adresini yaz ben sana gönderirim. Not bende onu çok aramıştım DIP olarak bulamadım smd olarak buldum kendim DIP sokete çevirmiştim.
!!__Nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar.__!!

23nisan

Mcp3201 12bit adc'dir . Yani analog sinyali digitala çevirip işlemciye işlem yaptırmak için kullanılmış . Bu olmasa sistem çalışmaz. Bende orjinali var ama pahalı bir entegre .

pro-TR

s.a.
mcp3201 12 bit adc entegresidir bu entegre olmazsa change çalışmaz
bulamayan arkadaşlar için
http://www.dorukanstore.com/MCP3201-CIP-RoHS,PR-1380.html
dorukanda var 8 tl civarında, sistemin harici bir adc olmasının çok avantajı yoktur, hatta ben 18f4553 ile karşılaştırdım ve bu işlemci mcp3201 den daha hızlı
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

mas

dorukan store u aradım ellerinde varmış. birazdan gidip alıcam.devre şu anda çalışıyor. lcd de görüntü vs var ses geliyor. ama sistem tam açıldıktan sonra buzzer sürekli ötüyor. muhtemelen parça olmadığından. kutulama vs işlemleri tamamlandı. başlığıda yaptıktan sonra araziye çıkarım.

mas

entegreyi dorukan store dan 6.5 tl ye temin ettim.devreye taktım çalıştı. sürekli ötme kesildi. şimdi sıra bobinde. plexy glass ı kestirdikten sonra sarıma başlıycam.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious