Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Rezonans kondansatörün (akort) sınırları

Başlatan elsidi, 30 Haziran 2012, 20:04:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elsidi

Değerli Arkadaşlar
Tereciye tere satmıyorum lütfen beni anlayın Sadece RX'in böyle çalıştığını düşünüyorum Doğruluğunu'da size kanıtlayamam
elimde noter belgesi yok.Sadece tecrübelerimi sizinle paylaşacağım

Hepimizin amacı VLF'lerde biraz daha derinlik. Var sayalım RX'in orijinal endüktans değeri 6.5 biz bobini sardık 6.8 geldi
artık tank devresinin sınırları taşmış buraya 1 pf kondansatör bağlasan bile denge kaçmıştır Bu şuna benzer 1 bardak
suyu lebaleb doldurdunuz koyacağınız her pf değeri suyun taşmasına neden olacaktır RX'in hassasiyeti toprağın
mineraline daha çabuk tepki verecektir dolaysıyla geeb potu kontrolden çıkaçaktır Bobinleri rezonans kondansatörle
(akort) dengelemenin en iyi yolu RX'in orijinal eddüktans değerlerinin altıda sarmak Mesela 6. 6.3mH gibi sararsak
rezonans kondansatörü ile istenilen rezonansa  getirme imkanımız olur yani kontrol bizdedir.Arkadaşlar
benden daha iyi biliyorsunuz bobinlerin boyunu ( cm) uzatmanın yolu adı üstünde kapasiteden geçiyor (rezonans) kon'dan
Ama asla kapasite ile anten boyunu küçültemeyiz Anten boyunu orijinal değerin çok
altında sararsak bu'da RX'in frekans bandı daralacaktır bazı metaller (gümüş) uçuyor
bazı metaller zayıflıyor bazıları yükseliyor.Bu dengeyi korumalıyız kondansatörümüzü
dengeli takmalıyız Rezonansa gelen bobini yapıştırdıktan sonra akort kondansatörün değeri ile oynamak beyhude bir işlemdir Geçti 'bor'un pazarı sür ..........niğdeye.Saygılar
Linkback: Rezonans kondansatörün (akort) sınırları

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious