Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

dijital VLF dedektör

Başlatan Mustafa-, 28 Haziran 2012, 22:56:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cool2o10

Buda faraday shield in metal detector üzerinde uygulamasını gösteren fikir sahibi olmak için bir pdf.

cool2o10

Dün akşam bazı dosyalar ekliyecektim araya bazı şeyler girdi devam ediyim .

LOBO ya bir iki versiyon daha eklemek isterim yarım kalmasın yapmak isteyen arkadaşlar olabilir . Full mode ve compact mode a örnek vereyim.
vereceğim aslına uygun modefiye edilmiş Orj baz alınarak yapılan full olarak 2 taraflı Pcb kullanılmış.
Ve tabiki bir tanede Orj manuel paylaşıyım Loboya ait. en azından nasıl nedir nasıl kullanılır diye aramıyalım  :D .

cool2o10

Devam edip Compact Modunuda veriyim en azından kullanışlı olur . Buda çift taraflı PCB olarak yapılan.

elektronik85

sagolasın cool2010.. paylaşım budur işte full
EĞİTİM ŞART AGA..

cool2o10

Epey Populer olduğu için Compact Full değişik şekiller derken LOBO tigEr adı altında yapılanıda unutmamak lazım.

bu yukarıda verilen şemalardaki amp kanalları ile Thunderstorms-3 benzerlik gösterdiğinden şema şu şekilde oluşturuldu. Şema çalışıyo denendi çok küçük coil kullanılarak epey iyi sonuçlar alındı.

cool2o10

Lobo M yi unutmamak lazım görünüşü şu şekilde olacak diğerlerinden farklı olarak.

cool2o10

Son olarak :

SMD versiyonunu paylaşıyım bu zaten Fomanın yaptıgının çalışan versiyonuna ait sss.  diye verilen yukarıda . osiloskop görüntülerinide ekliyelim.

Mustafa-

konu başlığını cool ettin bıraktın.... :P

cool2o10

Genelde arkadaşlar Bobin  ve bunun ayarı Frekansı tutturma açısından Sorunlar yasayacaklardır .

En azından yardımcı olması yönünde Coil hesaplama  program paylaşıyım genelde bütün Detectör devrelerinde kullanabilirsiniz en azından yükü hafifletir.

cool2o10

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 27 Mart 2015, 12:43:52

Haklısın sanırım Kusrumuz oldu ise affola ...acemi  usta VLF analog tarzı birşeyler istemişti örnek olarak bir yerlerden başlıyayım istedim Konu başlığı Dijitaldi .

cool2o10

Kastettiğin cihazı biliyorum tesoronun lobo Super traQ modeli ama sonucta loboyu yapamayınca diğerini hiçten yapamayacaksın  çift taraflı baskı devre biz amatörler için değil diyorsun Super traQ modelinin şemasını istiyorsun ona kadar zaten yukarıda bir çok loboya ait şema var onlardan çıkarabilirmişin SupertraQ paylaşımı istemekten ziyade daha basit bir dedector yapmayla işe başlıyabilirsin o zaman ( emeklemeden koşamaya benzer ) kişiye özel baskı devre çıkaramıyacağım kusura bakma  . bu sitede emin ol bitmiş uzerıne malzemeler yerleştirilmiş halde olanının alttan PCB ve ustten goruntusunu görüpte baskı devresini çizebilecek arkadaslar vardır eminim ayrıca yukarıdaki devreleri Proteusta yada farklı bir programda rahat rahat tek yuzlu çizebilecek olanlarda çoktur.  Bu siteye giripte elinde hiç VLF cihazı olmayan yada verim alamamış olanlar için hem tanıtım hangi detectörün hangi özellikleri vardır kısaca değinmekti ve  VLF cihazları sevenler içindi benim paylaşımlarım sıradan başlayıp  VLF detectorleri paylaşmaktı ama anladığım kadarı ile gerek yok . paylaşım yapmaktan ziyade seyretmek daha iyi olacaktır diye düşününüyorum zaten dijital  VLF bölümünde analog detector paylaşmışız  herkese iyi forumlar.[/size]Kolay gelsin iyi çalışmalar

Mustafa-

uğraşmak yapmak isteyen yapar cool ustam sen gerekli bilgileri vermişsin emeğine sağlık bu tip devreleri yapmak için azimli olmak gerekir...

acemi-usta

Alıntı yapılan: cool2o10 - 27 Mart 2015, 12:48:46
Alıntı yapılan: M-usta-FA - 27 Mart 2015, 12:43:52

Haklısın sanırım Kusrumuz oldu ise affola ...acemi  usta VLF analog tarzı birşeyler istemişti örnek olarak bir yerlerden başlıyayım istedim Konu başlığı Dijitaldi .
teşşekürler cool kardeşim inan  çok faydalı bilgiler sağladın allah razı olsun  analoğ veya dijital   2 sinin burda bir arada olması benim açımdan iyi oldu   en kısa zamanda ya birinin yapımına başlayacam tabi  senin önereceğin  den başlamak isterim  saygılar
Linkback: Ynt: dijital VLF dedektör
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

elc

ben sizden bana özel bir baskı devre istemedim proteus ta çok iyi kullanması bilirim baskı devre çıkarmasınıda 2 tane şema paylaşmakla havalara girmeyede gerek yok paylaştıınız şemalar internette cirit atıyor zaten mühim olan bulunması zor şemalar  bende şimdi burda bir şema paylaşmaya başlarım seksen sayfa uzar gider  sizden sadece bir şema istedim oda elinizde vardır ümidiyle gereksiz triplere girmişsiniz kusura bakmayın..
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

cool2o10

Arkadaşım birincisi hitap şekli olarak yazdıkların hoş değil çünkü ben amacımı ilk başlarken yazdım ( amacım asla o şekilde senin dediğin gibi hava vb olmadı aklımdan dahi geçmedi en ince detayına kadar yardımcı olmaya dönük faydalı olacak şekilde paylaşmaya çalışıyordum ) forumda VLF için eksiklik olduğu yazıyordu bende bir yerden başlayıp az çok arkadaşlara yardımcı olacağımı düşündüğüm şekilde paylaşımlarda bulunmaktı benim paylaştıklarımın internette olup olmaması senin dediğin tabirle cirit atıp atmaması önemli değil önemli olan burda derli toplu şekilde arkadaşların kullanacağı şekilde olması. Mühim olan senin dediğin gibi değil kişisellik iyi bir şey değildir senin istediğin zor bulunan şemalar olabilir ama foruma girmiş ve ilk defa VLF cihazı yapmak isteyen ( işlerini rahat rahat görebilecek şekilde ) yada elinde yapılmış olanı onarmak isteyen yada VLF makinasına ilgi duyan onu kullanmaktan veriminden faydalanan arkadaşlara değişik secenekler sunabilmekti burda güzel bir arşiv oluşturmaktı. kişisellik iyi değildir bir şey daha ben buraya bir arkadaşımın vasıtası ile üye oldum ama görüyorumki paylaşım yapmak hatalara yol açıyor baştada dediğim gibi paylaşım yapmayacağım ne kolay bulanabilecek ne senin dediğin gibi internette cirit atanları düzenli şekilde derleyip kullanılır olanları ( kendi arşivimden çalışabilir hale getirilmişleri ) nede seninde dediğin gibi internette bulamayacağın şeyleri. senin dediğin gibi yukarıda yazdıgın paylaşım yaparsam elimdeki şemaları 80 sayfa olur demekle olmaz içinden çalışanları ayırıp düzenleyip açılayıcı şekilde arkadaşlara sunmak önemlidir internette 45646546465 tane schema bulunabilir şema sorun değil içinden faydalı olanları ayırıp paylaşım yapmak. Tekrar herkese iyi çalışmalar kolay gelsin .

acemi-usta

yapmak isteyen arkadaşlar işini kolaylaştıracak  tesero lobo pcbi   ekledim
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

arif

Acemi ustam selam. Aslında sayfada emeyi geçen bütün ustalara selam olsun. Sizden  birbirinizi kırmamanız rica etsem çünkü sizlerin deneyimi ve tecrübesi sayesinde bizler ilerleyebiliriz sizler yoksanız biz acemiler ne yapabiliriz. Lütfen küslük olmasın ve sayfadan kimse uzak kalmasın sizler varsanız bu sayfa canlanır sizlerin deneyim ve tecrübelerine ihtiyacımız var. BBütün ustalarıma saygılar

acemi-usta

Alıntı yapılan: arif - 30 Mart 2015, 22:42:22
Acemi ustam selam. Aslında sayfada emeyi geçen bütün ustalara selam olsun. Sizden  birbirinizi kırmamanız rica etsem çünkü sizlerin deneyimi ve tecrübesi sayesinde bizler ilerleyebiliriz sizler yoksanız biz acemiler ne yapabiliriz. Lütfen küslük olmasın ve sayfadan kimse uzak kalmasın sizler varsanız bu sayfa canlanır sizlerin deneyim ve tecrübelerine ihtiyacımız var. BBütün ustalarıma saygılar
sağol arif kardeşim  merak etme benden yana  küslük olmaz   kim ne yapmak isterse takıldığı yerde mutlaka bir arkadaş yardım eder         
bilgi çemeye bennzer  ondan içtikçe içesi gelir insanın bilenin bilmeyene borçlu  olduğu için çeşmeninde suyu kesilmez
herkes b ildiği kadar yardımcı olur    saygılar

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Burada toplanan bilgiler çok işime yarayacak. Devamı kesilmesin lütfen. Elim ilk boşa çıktığında dijital vlf yi yapacağım.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious