Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

dijital VLF dedektör

Başlatan Mustafa-, 28 Haziran 2012, 22:56:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cool2o10

Bir kaç tane paylaşım yapıcam yarın paylaşacağım analog ibreli olanından olur o zaman.Önceki gibi açıklamaya çalışırız yine elimizden geldiğince.
Linkback: Ynt: dijital VLF dedektör

yusufii

Alıntı yapılan: cool2o10 - 25 Mart 2015, 23:23:12
Bir kaç tane paylaşım yapıcam yarın paylaş
acağım analog ibreli olanından olur o zaman.Önceki gibi açıklamaya çalışırız yine elimizden geldiğince.

teşekürler usta sağalosın
BİLDİĞİM TEK ŞEY HİÇ BİRŞEY BİLMEDİĞİM

cool2o10

LOBO:

Biraz geç oldu hangisini ele alalım diye nasılsa sıradan hepsini ele alırız.
Şöle bakındım epey detectorlere başlanmışta Yarım bırakılmış ,Lobo ya bakındım değinilmişmi diye 1 sayfalık bir paylaşım yarım bırakılmış devam edelim istedim .

ilk önce şemaları vererek başlıyalım ilki çizim versiyonu 2008 tabiki bunda frekans vb seyler belirtilmediği için . sonraki bunun schema haline getirilmiş Frekans vb leri düzenlenmiş olanı benim bildiğim ilk olarak Foma tarafından 2009 da yayınlananı. ancak ondada belirli düzenlemeler yapılmış kendisine göre başka bir tane daha yayınlanmış.

cool2o10

Daha sonra başkası onun üzerindede değişiklik yaparak son hali denmiş

cool2o10

daha sonra fabrika ayarları olanı yayınlanmış : aslında son hali ile bir fark yok. nette çünkü birçoğu geziyor  :D

cool2o10

Şimdi şnu söylemek isterim Lobo çok iyi bir cihaz eğer Coil ayarlarını tutturabilene bu işte biraz zaman alıcı olanı birde ayar yapabilene .

cool2o10

Cihaz bu şekli alıcak normalde bittiğinde :

cool2o10

Son versiyon dediğimiz sss ile belirtilen için gerekli .lay dosyası jumper ve dış bağlantılı olan şekilde.

cool2o10

Bir tane daha vericem buda aşagıda paylastıgım şemasına göre yapılan son versiyonu :

cool2o10

Son dediklerimin ikiside çalışan versiyonlar dediğim gibi Coil ayarını ve frekansı tutturunca sorun kalmıyor oda epey ugrastıracak olan seyler öncelikle sss için olanını biraz daha açalım.Fikir vermesi açısından

cool2o10

cihazın içinede bakalım biraz .

cool2o10

Cihazın özelliklerine Gelince:

SPECIFICATIONSOperating Frequency 20 kHz

Searchcoil TypeConcentric or Wide Scan
Audio Frequency Approx. 625 HzAudio Output[/t]1 1/2" speaker
Headphone Compatibility 1/4" stereo earphone jack
Weight (may vary slightly) 3 1/4 lbs.
Battery Requirement 12 volts DC8 AA penlight batteriesBattery Life (typical) 15 to 30 hours
Optimum Temperature Range 30° to 100°
FOperating Modes All Metal & DiscriminateTuning Automatic or Normal
NOTE: Due to the extreme amount of gain in the electronic circuitry, the Normal mode has been furnished with a very slow automatic tuning. This tuning is necessary to keep the detector from drifting up or down when tuned to threshold.

elc

cool2o10 paylaşımlar için tşkler

lobo auto traq olanın şeması varmı bir aralar yapmak için niyet etmiştim fakat nasip olmamıştı.
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

cool2o10

Bunu bitiriyim öncelikle şema içine şema girmesini istemem ayrıca lobo yu ele aldım şimdilik. Bitmesi lazım.

cool2o10

özelliklerinden bahsederken ayrımlı çok az hatası var bu sikke tarzı şeyler için biçilmiş kaftandır  coil için ( Bobin ben alışkanlıktan coil diyorum artık anlamışınızdır :D )  Bobinlerin küçük oluşu Bu form, geniş zemin tarama sağlar ve Lobo hiçbir şey büyük bir derinlik, rahatsız etmez. Ve algılama sikke derinliği, bu formu etkilenmez. Sensör 5x10 ile Lobo Fisher F70 ve Goldmaks XP gibi bobin 8h15 gibi olacak.

cool2o10

Birde sss olan için Mazlemelerini yayınlıyalım nasılsa hepsinde aynı malzemeler düzenlenmiş şekilde muadili kullanılarak daha rahat olucaktır . Bu arada yinede kontrol edersiniz.

cool2o10

COİL içinde : http://www.metdet.ru/Sensor_20_1.htm bu sayfadan yararlanabilirsiniz Lobo nun gereksinimine göre yapabilirsiniz. tabiki farklı şekilde dizayn edebilirsiniz sadece bir örnek. Yapacak arkadaşlara şimdiden kolay gelsin dediğim gibi ayarlarını tutturunca güzel makina.

walkman

cool2o10 vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.

hektor 5 hakkındaki düşünceleriniz nedir? Elinizde bu makina ile ilgili dökuman var mı?

cool2o10

Alıntı yapılan: walkman - 27 Mart 2015, 00:31:17
cool2o10 vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.

hektor 5 hakkındaki düşünceleriniz nedir? Elinizde bu makina ile ilgili dökuman var mı?

Rica ederim arkadaşlara faydalı olabiliyorsak ne mutlu ,

diğer konu hakkında her.gi bir fikir beyan edemiyeceğim üzgünüm.

cool2o10

Genel olarak coil yapımları ile ilgili şekil ve özellikleri ile ilgili bir tane patentleri ile alakalı Pdf paylaşıyım biraz fikir sahibi olur herkes azda olsa.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious