Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

dijital VLF dedektör

Başlatan Mustafa-, 28 Haziran 2012, 22:56:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cool2o10

Güzel bir olay pcb lerin hazır şekilde olması.

Bu arada son birşey KROT-3 ün şeması ile KROT-2 nin bobin zorlugunu ortadan kaldırmıştır bilginiz olsun.

Herkese iyi forumlar ..
Linkback: Ynt: dijital VLF dedektör

cool2o10

Genel ayar yapımı : KPOT2 için yapılmış ama КРОТ2-ХМ ve KPOT 3-XM için genel bir bilgi vericektir gerçi paylaştığım linkerde manueller .Pdf  ve .doc verilmiş sadece google translate i açıp anlamak istediğiniz kısmı türkçeye çevirmeniz yeterli.

mehmet 45

Kpot 2 İsteyen arkadaş olur ise 350 tl ye vericem. başka bir cihaz ile uğraştığım için satıyorum.. Özelden ulaşabilirsiniz..

cool2o10

Madem Bir projeyi paylaştık Bobin yapımınıda paylaşayım tam olsun. Aşağıda Fisher DD coil yapımı ayrıntılı olarak 5 bölüm halinde anlatılmış herkes rahatlıkla evde DD coilini yapabilir.

1-

2-

3-

4-

5-

buda Fisher 11" DD coil ile KROT2-xm Testi.

cool2o10

Buda basit olarak DD coil yapımını  gösteren link :

http://www.mikes.front.ru/str2_3_e.html

Buda genel coil için ayarlar bilgilendirme olarak bulunsun :

Boyut Şekli Tel boyutu Endüktans Direnci açar
Ø 36 Ø 0.40 mm / 0.14 mm2 405 pL 1.9 Ohm Yuvarlak 120 mm
Ø 31 Ø 0.40 mm / 0.14 mm2 394 pL 2.0 Ohm Yuvarlak 150 mm
Ø 28 Ø 0.40 mm / 0.14 mm2 387 pL 2.1 Ohm Yuvarlak 175 mm
Ø 26 Ø 0.40 mm / 0.14 mm2 406 pL 2.2 Ohm Yuvarlak 200 mm
Ø 22 Ø 0.40 mm / 0.14 mm2 380 pL 2.3 Ohm Yuvarlak 250 mm
Ø 20 Ø 0.50 mm / 0.20 mm2 390 pL 1.6 Ohm Yuvarlak 300 mm
Ø 17 Ø 0.50 mm / 0.20 mm2 396 pL 1.8 Ohm Yuvarlak 400 mm
Ø 15 Ø 0.50 mm / 0.20 mm2 400 pL 2.0 Ohm Yuvarlak 500 mm
1.0 x 1.0 m kare 10 Ø 0.66 mm / 0.34 mm2 406 pL 2.0 Ohm
1.4 x 1.4 m Kare 8 Ø 0.66 mm / 0.34 mm2 387 pL 2.2 Ohm
1,8 x 1,8 m Kare 7 Ø 0.80 mm / 0.50 mm2 398 pL 1.7 Ohm

Bu tablodaki değerler teorik ve bobinler oluşturulan şekline bağlı olarak değişebilir. Özellikle endüktans telleri arasındaki mesafe, hatta küçük değişiklikler ile önemli ölçüde değişebilir.  Bobin indüktans burada belirtilen değerlerden 10 veya% 20 farklı olsa bile iyi işlev görmektedir. Dairesel bobinleri emaye bakır telden oluşturulmalıdır. boyutları 0.14mm2 ve 0.20mm2 ortak kalınlıkları ve her büyük elektronik eşya veya mail order yoluyla mevcut olmalıdır. kare bobinler çok telli veri kabloları oluşturulur. 8x0.34mm2 ve 7x0.50mm2 Unitronic gibi şirketler tarafından üretilmektedir çok telli kablolar 10x0.34mm2, endüstriyel uygulamalarda sensörleri bağlamak için

serkan2727

cool2o10

neyin ayarı ?

serkan2727

Alıntı yapılan: cool2o10 - 25 Mart 2015, 19:37:38
neyin ayarı ?
tuş lar  ayarlarken  menu  yabancı dilmi

cool2o10

sanırım sen KPOT2-xm den yada KPOT3-xm den bahsediyorsun yukarıda bununla ilgili  dünya kadar video yayınladım sanırım seyretmedin.  hex dosyasıda orj lin aynısı olduğuna göre dilde aynı Türkçe değil . zaten rus yapımı arkadaşlar daha önceki topiclerde devrenin şemasını paylaştıkları için bende arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım yeni versiyonları hakkında .Andrew in yaptığı bir dedektörün yapımı açıklamaya çalıştım arkadaşlara faydalı olması açısından ne satıcısıyım ne üreticisi.  arkadaşlar Allah aşkına öncelikle yazdıklarımı yukarıda tam olarak okuduktan sonra soru sorarlarsa daha iyi olacağı kanısındayım.

serkan2727

Alıntı yapılan: gurdal - 24 Mart 2015, 22:31:49
krot2 toplamak isteyen olursa dekoratör ustaya ulaşabilirseniz fabrikasyon pcb mevcut bilginiz olsun.
iyimi  devre

serkan2727

Alıntı yapılan: cool2o10 - 25 Mart 2015, 19:46:00
sanırım sen KPOT2-xm den yada KPOT3-xm den bahsediyorsun yukarıda bununla ilgili  dünya kadar video yayınladım sanırım seyretmedin.  hex dosyasıda orj lin aynısı olduğuna göre dilde aynı türkçe değil .
değişirmi  asm  dosyası  varmı 

cool2o10

Serkan asm yada farklı dildeki code dosyası olsada burada paylaşmam etik olmaz. emek harcanmış bir üründe gercek yapan kişi Andrew dir onun rızasını alarak arkadaşlara faydalı olsun diye sitelerde yayınladım projeyi aslına sağdık olarak onun sitesini vererek dosyaları dahil. Türkçe olarak menü istiyorsan ya kendin asm yada artık hangi programlama dili ile yazılırsa  yazıcaksın  bunun scheması için yada Andrew le konuşup ondan istemen gerekiyor.

serkan2727

türkçe  olsamenü  bizim  gibi  garipler   dedektör  sahibi  olsun

cool2o10

Ben şunu anlamıyorum dijital menülerinin olması dedektörleri kaliteli yapmaz sanırım insanlarda bu düşünce hakim .  şunu söylemek isterim göstergesiz skalalı yada normal sesli tarz dedektörler var menülü olanların  yüzde 90 ından daha iyi sonuç alınır. sadece belki insan şunu içinden geçirebilir ya bu sesin yada göstergenin yerine şöle birde menüsü olsa idi diyeceği insanın belki olabilir oda okadar problem teşkil etmez işi bildikten sonra çünkü dedektörde önemli olan asıl hedef birşeyler bulması ise menüye kimse bakmaz sende dijital menülü 5000 $ lık detector olsa ama hiçbirşeyde verim alamasan diğerinde kendi yapımı sadece sesli bir cihaz olsa adamdaki sonuç gayet iyi olsa 5000 $ olanı kırarsın adamın ne kullandığından yapmaya çalışırsın umarım ne demek istediğimi anlatabildim.

cool2o10

Birşey daha arkadaşların bölüm başında yazdıklarını okudum dijital olarak VLF cihaz yapmak istediklerini bununda güzel olacağı yazıyordu .. Bence fikir vermesi açısından nasıl yapılır denirse ya 0 dan başlanıp katları yapıla yapıla yeni bir VLF cihazı oluşturulur yada herkes  tecrübelerini ortaya dökerek yada dünya üzerinde güvenirliği kanıtlanmış bir devre doğrultusunda Hangi VLF cihazının verimi yüksek ve arttırılabilir gibi görünüyorsa onun üzerinde upgrade ( bobin tasarımından devreye ekleme bölümlere kadar ) ve dijitalleşmeye gidilerek verimi arttırılır .

skorpio

Usta eteklerinde paylaşımlar için teşekkürler

cool2o10

Est. inş. arkadaşların paylaştıkları şema konusunda en azından biraz yardımcı olabildi isem ne mutlu.

acemi-usta

Alıntı yapılan: cool2o10 - 25 Mart 2015, 21:34:03
Est. inş. arkadaşların paylaştıkları şema konusunda en azından biraz yardımcı olabildi isem ne mutlu.
eline koluna sağlık kardeşim çok güzel bir paylaşım  tşkrler
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

cool2o10

Yarın başka bir tane daha paylaşırım daha farklı bir bakış açısı oluşur arkadaşlarda.

acemi-usta

bu cihazın anlog  yani potlu  yazılımsız    olanı varmı  analog benim daha çok ilgimi çekiyor   :D
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious