Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

dijital VLF dedektör

Başlatan Mustafa-, 28 Haziran 2012, 22:56:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

50cm çok iyi bir mesafe ustam.Acaba killi toprakta nasıl sonuç alınır.Deneme imkânınız olursa bilgilendirir misiniz.
Linkback: Ynt: dijital VLF dedektör
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Karadağ

Alıntı yapılan: andon80 - 10 Mart 2015, 20:05:30
arkadaşlar bugün yine o gömdüğüm paraları yine denedim bir gün geçmesine rağmen 45cn den 1tl yi rahat almaya başladı sanırım eski paraları 50cm rahatlıkla görebilecek bir cihaz .

VLF dedektör açılıp kapatılan yeri algılar. İçinde bişey olmasına gerek olmaksızın hemde. Yoksa 50cm den 1 tl yi 15000tl lik gpx serisi algılamıyor doğru düzgün. Bir algı hatası var bence sizin şu anki durumunuzda.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

elektronik85

karadağ ustam açılaıp kapatılan yeri vlf cıhaz neden algılıyo ? yada bız bu denemelerı yaparken cep yontemımı kullanmamız gerekıyo
saygılar
EĞİTİM ŞART AGA..

Karadağ

Evet en sağlıklı test cep yöntemi. Açılıp kapatılan yer vlf için bir yanılgı nedeni. Büyük bir dedektör firmasının genel müdürü bu yöntemi satış sırasında çok kullandıklarını bir sohbetimizde anlatmıştı. Algılama nedeni ise temelde sallama sisteminden kaynaklanıyor. Salla sisteminin çalışma mantığında çıkışa seri olan kondansatör kazılıp kapatılan toprak nedeni ile düşen algılama seviyesinde deşarj oluyor. Bobin kazılıp kapatılan yerden normal toprağa geçtiği anda ise sinyal veriyor çünkü deşarj olan kondansatör toprak algılamasından dolayı şarja başlıyor. Çünkü toprak etkisi yükseliyor. Çıkış kondansatörü devre tasarımına göre ters şekilde çalışıyorsa bu seferde kazılıp kapatılan yere geçiş anında sinyal alıyorsunuz. Bunu durumu eşik ayarı ile egale etmek mümkün. Bu nedenle kazılan yerin üzerinde az yüksek eşik ayarı ile bobini salladığınızda sinyal almıyorsunuz ama eşiği düşürdüğünüzde sinyal alıyorsunuz. Tabii buna sallama hızı da etki ediyor. Sallama hızı yeterince hızlı olursa çıkış kondansatörü kazılıp kapatılan yerde deşarj(tasarıma göre şarj) olamıyor ve dolayısı ile normal toprağa geçiş anında(yada kazılıp kapatılmış) sinyal olmuyor. Ama sallama hızını uygun seviyede yavaşlattığınızda(bu cihazın çalışma frekansı ile bağlantılı) kondansatör deşarj olabiliyor ve normal toprağa geçiş anında sinyal alıyorsunuz. Burada konuya vakıf olanlara not: sample hold kondansatöründen bahsetmiyorum. O kondansatörün şarj olması işi hava testinde hile olarak kullanılıyor. Metal yakından algılatılmaya başlatılıyor ve sample hold kondasatörünün yeterince şarj olması sağlanıyor. Daha sonra metal uzaklaştırılıyor ve şarj olan kondansatör nedeni ile dedektör normalden çoook daha fazla algılama yapıyormuş gibi gösteriliyor. Taaki kondansatör normal seviyeye gelinceye kadar bu devam ediyor sonra metal tekrar yaklaştırılıyor ve aynı döngü sağlanıyor.

Sanırım biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Bu arada andon80 konunun senle alakası yok aman alınganlık yapmayasın. Yeri geldi soruldu diye anlattım.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

elektronik85

ustam bılgılendırme ıcın sagolun. saygılar
EĞİTİM ŞART AGA..

elektronik85

karadag ustam cep yontemıyle yapılmamıs deneme testlerıne videolara  vlf cıhazlarda pek ıtıbar etmemek gerıkıyo ozaman.
EĞİTİM ŞART AGA..

elektronik85

elc ustam whıtes ıdx pro dosyalarını yayınladıgınız sıfrelı rar dosyasının ıcınde VDI dosyası ustam bu VDI LCD nın devresınde 2 adet trımpot var bırı konstrat ayarı ıcın dıgerı ne ıcın ben devreyı yaptım ama ekranda -126 dan baska bısey yapmıyo kıymetlı metal de tutuyorum kıymetsızde ekran hep aynı acaba bu 5K trımpotla ayar mı yapılıyo bılgılendırebılırmısınız. saygılar

bunu soracagım baska bı konu baslıgı bulamadıgım ıcın yonetıcıden ozur dılerım.ıstenılen bolume tasınabılınır
EĞİTİM ŞART AGA..

elc

elektronik85 evet biri kontrast diğeri ekranda değerli ve değersiz metallerin verdiği değeri ayarlamak için  ben değersiz metallerin başlığa en yakın konumda iken verdiği değeri -10 olacak şekilde ayarlıyorum arama esnasında  -7....0..+1.+2.. şeklindeki değerler  değerli metal olarak değerlendiriyorum ayrıca -55 değeri üzerinde bir rakam görürsem bu gelen sinyalin zayıflığından kaynaklı oluyor bu durumda biraz kazmak gerekiyor...
sizdeki durum vdi devresinde ayarlar kısmında raw view on  konumunda burayı raw view off yapın..
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

andon80

ne demek KARADAĞ ustam her zaman fikirlere açığız ve en kısa zamanda dediğiniz test i yapacağım .ben de çok merak ettim.kapatılıp açılan çukur un derinlik önemi var mı  30cm kazsam yeterli olur mu denemesi bedava  .denedikten sonra sonuçları burada paylaşırım  SAYGILARIMLA

andon80

ustalar gpx ler 1tl yi 50cm den algılayamaz biğliğim kadarı ile gpx ler altın için üretilmiş diğer metallerde çok etkili değil diye biliyorum bilmiyorum belki ben yanlış düşünüyorum  farklı yorumlara her zaman açığım öğrenmenin yaşı yoktur

elektronik85

andon ustam su vıdeosunu cektıgın makınayı bırde cep yontemıyle denesen musaıt oldugunda aslında en saglam deney bu galıba.
EĞİTİM ŞART AGA..

elektronik85

elc ustam evet vdı nın menusunden raw vıew off yaptıgımdada trımpotla oynadıgımda degerlerde her.gı bı degısme olmuyo neden kaynaklanır kı bu olay off konumundada on konumundada aynı -126 :(
EĞİTİM ŞART AGA..

Karadağ

Çukura hassasiyet dedektörün yapısına göre değişiyor. Net derinlik söylemek zor. GPX altına duyarlı ama diğrlerine duyarsız değil ;)

elc

elektronik85 başlık tam ayarlı ise vdi devresinde sorun vardır
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

onur600

Gpx hava testleri.Algılama ve mesafesi hakkında umarım fikir verir.
Bu cihazın tutulması ndaki en büyük neden formlardan okuduğum kadarıyla ayrım ve duyarlılık.Mesafesi pek on planda değil.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karadağ

Alıntı yapılan: onur600 - 11 Mart 2015, 18:36:13

Gpx hava testleri.Algılama ve mesafesi hakkında umarım fikir verir.
Bu cihazın tutulması ndaki en büyük neden formlardan okuduğum kadarıyla ayrım ve duyarlılık.Mesafesi pek on planda değil.

Bu cihazı kullananlar 1. neden olarak derinliği iyi olduğu için alıyorlar.

onur600

Valla ustam derinlik buysa söyleyecek sözüm yok!
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karadağ

Ben arazide kullanmadım ama dükkanda yaptığım denemelerde bundan çok daha iyiydi. Fakat bu tür cihazlar kulaklıkla kullanılıp hassas ses değişikliklerinden algılama anlaşıldığından dolayı böyle bir videoda bişey anlamak zor.

andon80

ustalar az önce merakımdan deneme yaptım evin bahçesi aşırı çivi ve değişik metal dolu 45cm kazdım kazdığım yerden de bir kaç madde çıkartım boş olarak geri gömdüm biraz mıkırtı var sanırım göremediğim çivi daha vardı ama değerli sesi alamadım .sanırım topak ayarı tam yapılmanış cihazlada ses çıkartabilir .ama cep yöntemi ile denemeden kesin bir şey söylemek zor ama birde başka konu metal toprakta kaldığı süre derinliği de etkiler .

Karadağ

Evet toprakta kalmış metal daha iyi algılanıyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious