Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

dijital VLF dedektör

Başlatan Mustafa-, 28 Haziran 2012, 22:56:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

acemi-usta

andon ustam valla bulamadım  dökümanları :D
Linkback: Ynt: dijital VLF dedektör
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

andon80

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=5029.0  Burada admiral başlık bilgileri mevcut. Ve daha önce eklemiş oldugum lay dosyasından çıktı alaıp devreyi rahatça yapabilirsiniz devre kesinlikle çalışıyor başka takılan olursa yardım ederim.acemi ustam devre montajı bitince baslik akorduna gelince biraz zorlanabilirsin kikismet ise birlikte aşarız

acemi-usta

andon ustam bu baskı devre miydi
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

andon80

acemi ustam ikinci admiral pcb pdf olanı tavsiyem.

andon80

birinci pdf herhalde admiral 3 ün 3 parca olanı sanırım.dediğim gibi admiral 3 te tershold sorunu olabilir.yada benim yaptığımda  yada bende bi sorun var dı

acemi-usta

tşkrler ustam yarın pcbsini  baskı devre işini halladerim işlla parça montajı 1 saatlik bir iş bobin işi ise sana baya yükleneceğiz gibi görünüyor :D

andon80

ustam montajı 1 saat te olmasın tüm dirençleri kondansitörleri elinden geldiği kadar ölçerek ve şemadaki değerlere en yakın değerleri takmaya gayret et  eğer gerçekten güzel bi cihaz olsun dersen. ve diğer tavsiyem entegre lehimleme sırasında her entegreden 1veya 2 bacak lehimle sonra aynı şekilde diğer entegrelere aynısını olabildiği kadar entegre az ısı görsün amaç

andon80

ben entegrelerde soket kullanırım dersen olabildiği kadar kaliteli soket olsun.cünkü frekans olayı olduğundan işin içinde hassasiyet gerkebilir

acemi-usta

1  2parçanın adı yok

Karadağ

Merhaba,

Andon80, şu anda elim biraz yoğun. Elim rahatlayınca bu dijital vlf işini çözeceğim. Senden yardım edersin artık.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

andon80

Tabi Karadağ  usta ne demek kısmet  olur ise yanına gelip bi çayını  da içeriz inşallah

andon80

Acemi usta eksik olanı fark edemedim işaretleyerek  gösterme imkânı varmı  acaba

acemi-usta

Alıntı yapılan: Karadağ - 06 Mart 2015, 23:54:17
Merhaba,

Andon80, şu anda elim biraz yoğun. Elim rahatlayınca bu dijital vlf işini çözeceğim. Senden yardım edersin artık.

Saygılar
çok makbule geçer karadağ ustam

onur600

Diji olursa daha opsiyenel olur.Hemde ekonomik ve stabil olur.Anolog tasarımların coğu melez bir yapıda.
Yüzeyde pek bişe kalmasada derin bir vlf iş görür.
Saygılar.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

andon80

Onur ustam dijital olanlarda derinlik biraz sıkıntı ve ayarları kontrol zor oluyor tabi bu sıkıntılar da çözülür biraz uğraşmak gerekir allahın izni ile birlikte guze işler başarabiliriz

andon80

arkadaşlar bu arada devreyi montajı bittince ve tx ve rx bobin tellerini sardınız  diyelim .ve devre ile bobin bağlantısını yaptınız tx e enerji verilince rx canlı ucu yönü ters yönde enerji üretir .yani tx bağlantısını yapınca rx yönleri ile oynamanız gerekebilir . yani demir olmayan nesneleri görmeyebilir . yani bakır bir nesne alarak test edebilirsiniz.

acemi-usta

mrhaba arkadaşlar x2 1m  gibi belirsiz hangi elemanlar bunlar ve o62  bulamadım  karşılığında  ne kullana bilirim

onur600

Ustam;Genel itibariyle dijital sistemlerin hepsinde derinlik analog yapılara göre daha düşük bu bir gerçek.Bunun sebebi her şeyi yazılıma bırakmaktan kaynaklı.Yani masada yazılan bir yazlım her yere uymuyor.
Ayar işine gelince ben kontrolün butondan ziyade potlu olmasını tercih ederim.Bir kaç pot bu işi bitirir.
Dijital kısım daha sade ve çafçafsız olmalı.İşlemci foksiyonu bir kaç işlemle sınırlı olsa kafi...
LCD de toprak farklarını göreceğiz.LCD grafiği nabız şeklinde oluşturulmalı. Ve (nabız) toprak farklarnı manuel elle yapacağız sıfırlayacaz.Cihazda reset butonu olmayacak.Bu rest düzgün yapılmassa boşa geziliyor o nedenle olmamalı bence.Tabi benim vlf tecrübem çok az.Ama işin içine girilirse yine güzel şeyler olabilir.
Saygılar.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

ceryan3200

acemi usta x2 demek ayni malzemeden 2 adet demek 1 m  eger direncse 1 megaohm  kondansatorse 1 mikrofarat 062 ise  tl 062 yerine tl 62,72,82 uyar saygilar
ceryan3200

andon80

acemi ustam orad x2 yazan 4148 den aynı şekilde seri olarak bağla demek tl 062 yerine farklı kullanır isen biraz sorun yaşarsın diğerleri de aynı sayılır ama frekans farkları ortaya çıkar.ya mesafeden yada stabiliteden kayıp yaşarsın .onu da bulunc değiştirirsin eğer diğerleri mevcut ise tl062 daha hassas çalışır

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious