Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

dijital VLF dedektör

Başlatan Mustafa-, 28 Haziran 2012, 22:56:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Bende lay açacak program şu anda yok malesef. Olan biri halleder sanırım
Linkback: Ynt: dijital VLF dedektör
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

acemi-usta

Alıntı yapılan: Karadağ - 05 Mart 2015, 19:29:44
Bende lay açacak program şu anda yok malesef. Olan biri halleder sanırım
bazen cevapsız kalmak bazı şeyleri öğrenmeye zorluyor karadağ ustam  allah razı olsun sizlerden sorunumu halletim saygılar
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

andon80

arkadaşlar çok usta yım diyemem ama gerçek ustalar gelene kadar yardımcı olmaya çalışırım .eğer analog vlf yapılacak ise iyi kötü anlarım ve tavsiyem sitede olan admiral  eğer işlemcili derseniz çok anlamam ama net ten dış ülkeden fortune ve quasar boş pbs istedim isterseniz onlar üzerinde çalışalım.ama bana kalırsa güzel analog bi devreyi programdan anlayan arkadaşlar ile geliştirip yeni cihaz yapalım dediğim gibi benim bilgim analog anca birlikte bir şeyler  başarabiliriz SAYGILAR

andon80

mesela  1266 tı nın tx i çok  mükemmel ama rx katı biraz zayıf kalmış .mesela 1266 tx ini .smw nin rx ini . admiralin ayrım katını alsak  yeni ve en iyi cihazı yap maya çalışsak ....

acemi-usta

ben ilkin bitane analoğ yapmayı düşünüyorum andon  kardeşim bu konudada bilgi n var  benim yok  iyi bir analog  cihaza ihtiyacım var  benim   senin önerin hangisi   minelabın  dökümanlarıda var hangisi  iyiyse başlayalım derim dijitalınede ne zaman ustalar el atarsa ozaman onada başlarız saygılar
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

acemi-usta

bu parçanın rx le alakası varmı  andon

acemi-usta

Alıntı yapılan: andon80 - 05 Mart 2015, 21:50:12
mesela  1266 tı nın tx i çok  mükemmel ama rx katı biraz zayıf kalmış .mesela 1266 tx ini .smw nin rx ini . admiralin ayrım katını alsak  yeni ve en iyi cihazı yap maya çalışsak ....
çok iyi olur  derim :D

andon80

acemi ustam yüklediğin lay sanırım preanfi bunu 1266 uygulanabilir veya başka bi rx e ama rx i çok hassas ulur ise  mineralli arazide biraz zorluk yaşarsın. sana iki cihaz tavsiyem olur cihaz konusunda birisi smw  ben şahsen yapmadım ama yapanlar çok memnun diğeri admiral ben değişik versiyonunu yaptım ve bende memnunum .karar senin ..amaç güzel bir cihaz mı .yoksa kendin bir şeyler başarmak mı..

onur600

Preanfi katı başlık içersinde mi daha verimli yoksa kart uzerindemi. Bazı modellerde bu uygulama farklari na denk geliyorum.
Vlf de fransız olduğum için sorayim dedim.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

acemi-usta

başarmanın yanıda iyi bişeyin olması daha cazip bence tabi işin ustaları nın tavsiyesi ne uymak biraz daha mantıklı  şimdi ustam hangisi uygun sa ona başlayalım derim

andon80

onur ustam yabancı sitelerde okuduğum kadarı ile  ve gördüğüm kadarı ile tx akort kondansitör ü nü başlık içine .rx te sie opamp öncesi devrede preanfi varmı ona bağlı mesela 1266 başlıktan hemen opampa girmiş ona koyulabilir smw de ise adam zaten opampa girmeden güzel bi preanfi yapmış.genelde dikkat eder isen başlık içinde olan preanfiler minelap ta var onlar genelde başlıktan opampa bağlanıyor.

andon80

acemi ustam bana göre ikisi de bir birinden iyi mesela bulgar vlf leri  pirat.golden mask .admiral  ve benzeri markaların hepsi aynı şekilde çalışıyor sadece bağzı direnc ve kondansitörler biraz değişik.admiral çok fazla ayar istemeyen veya ıvır zıvırı az biraz daha kolay yapılır ve güzel akortlar ise güzel sonuçlar da alırsın

acemi-usta

Alıntı yapılan: andon80 - 05 Mart 2015, 23:48:18
acemi ustam yüklediğin lay sanırım preanfi bunu 1266 uygulanabilir veya başka bi rx e ama rx i çok hassas ulur ise  mineralli arazide biraz zorluk yaşarsın. sana iki cihaz tavsiyem olur cihaz konusunda birisi smw  ben şahsen yapmadım ama yapanlar çok memnun diğeri admiral ben değişik versiyonunu yaptım ve bende memnunum .karar senin ..amaç güzel bir cihaz mı .yoksa kendin bir şeyler başarmak mı..
sizin yaptığınız admiralin dökümanı nı  eklerseniz işe ondan başlarız varsa pcb baskısı  yarın çıkartırdım 1 tane  birinden başlamak lazım :D

andon80

acemi ustam eniyi dedektör secimi bölümünde link vermiş tim orada ki link ölü ise tekrar yüklerim sorun olmaz.sana admiral i tavsiye etmem benimki ile aynı admiral de birkaç 4148 diot var biraz daha stabil ikisinin lay dosyasından takip eder ise aynı olduğunu anlarsın sadece bendekinde ses çıkışında dirençleri biraz düşürmüşler sesi yükseltmek için.başka bi fark yok her türlü yardım etmeye çalışırım

andon80

acemi ustam tavsie etmem deki kasıt etmemek anlamıda değil yanış anlaşılmasın.anlatmak istediğim tavsiye etmemdeki amaç olacak tı.

andon80

ustalar anlattıklarımda hata  var ise fikir paylaşımında bulunabilirler ustalık taslamak istemem .bildiklerimi ve öğrendiklerimi paylaşmak sadece amacım .her gün daha yeni bir şeyler öğrenebiliriz .yazılarımın başında dediğim gibi büyük usta diyemem kendime..herkese kolaygelsin

onur600

Alıntı yapılan: andon80 - 06 Mart 2015, 00:06:54
onur ustam yabancı sitelerde okuduğum kadarı ile  ve gördüğüm kadarı ile tx akort kondansitör ü nü başlık içine .rx te sie opamp öncesi devrede preanfi varmı ona bağlı mesela 1266 başlıktan hemen opampa girmiş ona koyulabilir smw de ise adam zaten opampa girmeden güzel bi preanfi yapmış.genelde dikkat eder isen başlık içinde olan preanfiler minelap ta var onlar genelde başlıktan opampa bağlanıyor.
Teşekkürler ustam...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

acemi-usta

Alıntı yapılan: andon80 - 06 Mart 2015, 00:26:58
acemi ustam eniyi dedektör secimi bölümünde link vermiş tim orada ki link ölü ise tekrar yüklerim sorun olmaz.sana admiral i tavsiye etmem benimki ile aynı admiral de birkaç 4148 diot var biraz daha stabil ikisinin lay dosyasından takip eder ise aynı olduğunu anlarsın sadece bendekinde ses çıkışında dirençleri biraz düşürmüşler sesi yükseltmek için.başka bi fark yok her türlü yardım etmeye çalışırım
admiral vlf 3 prça olan dosya ise açamadım isisle denedim layotlada açmadı ustam

acemi-usta

eleman listesi varsa eklermisin bi zahmet andon ustam

andon80

s4.dosya.tc/server/0bZwpE/2.zip.html      acemi  ustam benim tavsiyem olan admiral bu . admiral 3 biraz sıkıntılı teshold katında sanırım sorun var. malzeme listesine gelince hiç liste yapmadım kendime malzeme almıştım bir miktar bende şemaya bakıp monte ediyorum admiral bölümünde başlık bilgileri de mevcut oradaki şekilden faydalanabilirsin .bende hazır başlık vardı ben ona göre akot yaptım ve gerçekten iyi .orada yazdığı gibi 1lv  bizim 1 tl leden 2mm daha ufak o yüzden iyi akort eder isen eski 1tl büğüklüğünde bir nesne toprak altı 45..50cm civarına çıkabilir .tx i 8 veya 8.5khz ye ayarla .rx 5 ila 10mv civarında bırak çok güzel bi cihaz olacağına eminim .başka takılan yerler olur ise her türlü yardım ederim....

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious