Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

dijital VLF dedektör

Başlatan Mustafa-, 28 Haziran 2012, 22:56:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mustafa-

bu vlf dedektörün son yazılımına derinlik mesafe tespitide eklemişler  :o

yapan uğraşan varmı aranızda ustalar 8)

http://radiodom.ucoz.ru/index/selektivnyj_metallodetektor_quot_krot_m_quot/0-14

Linkback: dijital VLF dedektör

pro-TR

uğraşan varmı bilmem ama bizde uğraşalım diyorum. iyi bir analog vlf tespit edelim, onu dijital yapalım derim.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Mustafa-

Alıntı yapılan: pro-TR - 28 Haziran 2012, 23:19:38
uğraşan varmı bilmem ama bizde uğraşalım diyorum. iyi bir analog vlf tespit edelim, onu dijital yapalım derim.

ustam direk dijital yapsak olmazmı

bu devre gibi sade donanımlı

analog yapılardan kurtaralım

zira devreyi kurarken malzeme sıkıntıları (çin malı zülmünden kurtaralım)

vs. uğraşmıyalım

12bit adc mcu ile yola devam edelim

asenkron

bekara karı bosamak kolay senınkı o hesap mustafa.mcu kadar sectın yaz bıtırde bızıde kurtar.selamı vlf yı yenı ögrenıyor.analog yapıyı anlamadan nasıl yazılım yazacak.vdı devresıne yazılım yazdım hıc kımseden ses cıkmadı denıyemedım.yazılımda satırları.analogta blogları oturtmak gerek.tek oplu mesafesı az olur dedıgın devre gıbı .yınede kafa yoralım .

protek-e

ilk önce stabil kararlı pll çalışan bir vco osilatör yapmamız lazım sonrada sallamasız bir cihaz işin digital boyutu bence en son olmalı

pro-TR

asenkron ustam, öğrenmeye hevesliyim vlf de gözümü korkutan başlık akortu elimde skop vs var akort işi kolay ama ayarı insanı kanser ediyor, sitemize güzel bir dijital vlf kazandıralım diyorum. bunun için ne gerekiyorsa yaparım.

pro-TR

ayırca yazılımı dert etmiyorum, karadağ usta var siz varsınız, balık vermeseniz bile balık tutmayı öğretirsiniz  ;D

asenkron

selami söyle yapalım ,tek baslık altında bu  vlf ısını bırlestırelım.benım bölumde mcu vlf dıye baslık acmıstım ordan devam edelım konu baslıgı sabıt kalsın.bır kac vlf tasarımına bırden start verelım.

pro-TR

UNIQUE - TA5DF

20 gün izindeyim dönüşte bitmemiş olursa katılırım size... Asenkron ustam ne derse arkasından gidecek çırak olabilseydik şimdiye kadar bu işi bitirmiştik ama... (Ekipteki arkadaşlara tavsiye ;) )
TA5DF

kawizen

pcb si  ve  yazılımı  varmı ki bunun

kaptan

slm.arkadaşlar başarılar dilerim hernekadar haberdar olmasakta tarih te ve günümüz de her büyük buluşun ve icadın altında mutlaka bir türk imzası vardır ustalar ve ben buradaki her arkadaşın bir mucit olduguna inanıyorum herkese kolay gelsin başarılar dilerim saygılar.
hayır da şer de ALLAH tandır

turkuyaxxx

Usta çabuk başlayın yaz bitiyor, ;D

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bu konuda bende varım desem umarım kızmazsınız. Biraz geç cevap verdik diye uzak kalacaz sanmayasınız :) Öncelikle işin kolay olan kısmını seçip hali hazırda olan bir devreyi dijitale çevirmek işi hızlandıracaktır diye düşünüyorum. Bunu yaparken de bir yandan direkt dijital tasarımına devam edebiliriz. Hatta iş paylaşımı yapıp bir grup olanı dijitale çevirirken bir grup direkt dijital tasarımı yapabilir diye düşünüyorum.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

asenkron

karadag sensız olmaz ben atelye calısmalarına yakında baslıycam.bırbırımızın acıklarını tamamlıycaz.

TurkzeuS

Yazılım tarafından öncelikli olmak üzere bir ucundan tutmak isterim.
Hiç değilse kendimi geliştirme şansı yakalamış olurum.

Karadağ

Mustafa MC34119 hoşuma gitti. Elimde bolca freescale MC9S08SH8 var. Bu devrede bu mcu yu kulanmayı düşünüyorum. Ayrıca senin verdiğin devrede kullanılan mantık ile başlanılabilir diye düşünüyorum. Ama MC34119 a baktım digikeyde yok. Alternatif bişeyler bulmak lazım. Sende bir çalışam var mı? Bu işi hızlandıralım.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Mustafa-

proteus isis çalışma dosyası ekte ustam.

mc_307

bu konu hortlamalı. dijital vlf ye ihtiyaç var forumda.....
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

Karadağ

Alıntı yapılan: mc_307 - 14 Şubat 2015, 00:31:01
bu konu hortlamalı. dijital vlf ye ihtiyaç var forumda.....

Bu iş kolay ama vlf ile uğraşan arkadaşlar taşın altına elini koymuyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious