Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Negatif iyon dedektörü yeni pcb

Başlatan huseyin05, 05 Haziran 2012, 01:34:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

humhum

Alıntı yapılan: spradon - 20 Ağustos 2012, 16:15:34
Hüseyin usta, malzeme değerlerini çıkarmadım. şemada gözükenler var sadece. ayrıca bu cihaz lrl iyon dedektörü ,sadece altına duyarlı bir cihaz. Mineoro birezilya malı bir ürün. youtube videosu çok var. ama iş görürmü ondan emin değilim.
Merhabalar , Bi arkadaşımın elinde Orjinal Mineoro var, fakat onun söylediğine göre  Türkiye'de düzgün
çalışmıyormuş, sadece deniz kenarında yüzük v.s. bulabilmiş, ama uzaktaki hedefi alamıyormuş.
Linkback: Ynt: Negatif iyon dedektörü yeni pcb

spradon

merhaba ;
eğer dediğin gibi bir şeyse bu cihazla vakit kaybetmenin bir anlamı yok. en iyisi dp3 te takılmak. 8)

humhum

Alıntı yapılan: spradon - 24 Ağustos 2012, 04:05:40
merhaba ;
eğer dediğin gibi bir şeyse bu cihazla vakit kaybetmenin bir anlamı yok. en iyisi dp3 te takılmak. 8)
Nette dolaşırken orjinal Mineoro hakkında başkaları da Türkiye şartlarında yetersiz olduğunu yazdıklarını okumuştum, ama karar sizin.

saygılar.

ayocan

Selam arkadaşlar,
Bu konunun lrl bölümüne taşınması gerekir.
Saygılarımla..
^^^^Bir mum diğer bir mumu yakmakla ışığından birşey kaybetmez^^^^
Hz.Mevlana

humhum

Alıntı yapılan: ayocan - 25 Ağustos 2012, 11:51:02
Selam arkadaşlar,
Bu konunun lrl bölümüne taşınması gerekir.
Saygılarımla..
Konu yerini buldu , doğrusu buydu zaten.

ayocan

Merhaba humhum ,
Morgan ,Esteban Geo vs bu arkadaşları sende tanıyorsun..Bu arkadaşlar ciddi mi yoksa millete şakamı yapıyorlar. Veya kayda değer projeleri nahgileridir.Deneyimlerin ve İzlenimlerin nedir paylaşırsan sevinirim.
Saygılar..
Hz.Mevlana

humhum

Alıntı yapılan: ayocan - 29 Ağustos 2012, 14:33:40
Merhaba humhum ,
Morgan ,Esteban Geo vs bu arkadaşları sende tanıyorsun..Bu arkadaşlar ciddi mi yoksa millete şakamı yapıyorlar. Veya kayda değer projeleri nahgileridir.Deneyimlerin ve İzlenimlerin nedir paylaşırsan sevinirim.
Saygılar..
Bildiğim kadarı ile özellikle Esteban epey tek tek para bulduğunu yazmış hatta birsürü foto vede video ile bunları ıspatlamaya çalıştı yıllarca, ama buna rağmen inananlar da var kuşku ile bakanlar da var ona.
Morgan ve Geo ise daha yeniler bu işlerde , fakat bunlarında bazı  video testleri var, ne deyiyeyim yanında olmadan kimin nasıl sonuç aldığını bilmek zor, ama ben yinede başarılı buluyorum hepsini.

Saygılar.

ayocan

merhaba humhum,
Gerçi sağ olsun Hüseyin arkadaş emek harcayarak iki projeji gündeme getirmiş ben birisinin devresini dizmeye başladım çalışırmı çalışmazmı bilemiyorum ama denemeye değer.Sonuçları buradan paylaşırım.
saygılar.
Hz.Mevlana

humhum

Alıntı yapılan: ayocan - 30 Ağustos 2012, 09:38:06
merhaba humhum,
Gerçi sağ olsun Hüseyin arkadaş emek harcayarak iki projeji gündeme getirmiş ben birisinin devresini dizmeye başladım çalışırmı çalışmazmı bilemiyorum ama denemeye değer.Sonuçları buradan paylaşırım.
saygılar.

Sen hangi şemayı yapmaya başladın , buraya yüklermisin ona göre yorum yapalım hepbirlikte.
  Saygılar.

ayocan

Merhabalar,
Yapmaya çalıştığım,
Hüseyin arkadaşın verdiği birinci şema ektedir.
Hz.Mevlana

ayocan

Kapasitörler çizimde hepsi polyester fakat bazılarını bulamadım seramik tantal ne bulduysam devreye ekledim fark olurmu bilemem..Ayrıca Voltaj değerleri olarak en küçüğünü kullanmaya çalıştım 60 v gibi..
tx rx loop anten 12 cm 8 cm Au veya Ag sample kullanılabilinir...Hele bir devre çalışsında anten kolay..
saygılar.....
Hz.Mevlana

ayocan

Çalıştıramadım..
Resim ektedir.............
Hz.Mevlana

asenkron

hp baglı oldugu ca3130 3 nolu pinine ıslatıp parmagını dokundugunda ses duymalısın .
555 tımer entegresının 3 nolu cıkıs ucuna kulaklık degdırdıgınde ses duymalısın.
4066 gırıs cıkıs kapılarını kabloyla köprule 4066 sök.antene dokundugunda ses duymalısın.
bu testlerı yap bakalım .radyo tamır metodudur bunlar.

ayocan

asenkron ,
hepsini yarın tek tek yapıp sonucunu buraya yazarım..
Şundan emin olun hassas çalıştım..lehimlenen herbir ayağı tek tek kısadevre testinden geçirdim temassızlık yok temas yok.

Hüseyin arkadaş 2 adet 3140 koymuş..??? 3140 larda değişik biri a biri e piyasada bulunanlar bunlar.
sonra piyasada 2 çeşit 4066 var hangisi??? datalarına bakmadım ama cd4066 hp4066 bunlar farklıdır zannedersem.
Vede en önemlisi elektrolitikler hariç diğer kapasitörler cinsleri (seramik polyester) ve voltajları belli değil..
Dirençler 1/4 w seçtim hepsini doğrumudur??? vs vs vs..
Yukarıda saydığım konular şayet çok çok önemli ise bu cihazı ancak vede ancak çok iyi prof arkadaşlar çalıştırabilir .Bizleri aşar.
Madem böyle bir proje çıkıyor ortaya askarileri düşünerek daha açıklayıcı bir şema veya proje konması daha iyi olmazmıydı??
saygılar....
Hz.Mevlana

ayocan

sayın ustalar ,
tek kelime ile tık yok,
Yanlız 7808 regülatörleri ısınıyor, seri bağlı piller dahi ısınıyor,
Birşeyler ters bağlı olabilirmi electrolitic con veya 7808 ler..
saygılar.......
Hz.Mevlana

asenkron

bahadır abı tarıfle olcak gıbı degıl gönder bana bakayım.

huseyin05

ahocan ustam bu konuda ben açık şemasını birebir çizmek'ten başka birşey yapma'dım. İnsanız olası hatalarımız vardır. Ben birara ilgilenildiği için ve kolaylık olması için pcb eklemiş'tim. Şuna inanın pcb çizmek çok uğraş istiyor ve ilk önce şemanın çok iyi yorumlanması gerekmek'tedir. Ben bu duruma dikkat ediyorum ve devreyi henüz yapmadım. Hatalar genelde acele etmek'ten veya yanlış anlamayın bilgi yetersizliğin'den kaynaklanıyor. Bende bu yanılgıya arasıra uğrayanlar'danım tabiki!...İsterseniz beraber projeyi ilerletelim. Saygılar.

huseyin05

ahocan ustam sen devreyi ters yapmış'sın. Baskı devre yaparken mirror yapmışsın. Bu olmayacak direk çıktı alacaksınız. Resimde ters gözüküyor ama fark etmez devreyi önünüzde düşündüğünüzde enbasit şekilde hoparlör bağlantısı sağ tarafınıza gelecek şekilde olacak üst yerleşime dikkat ediniz. Ben pcb çizimleri elle "manual olarak" yapıyorum. Otomatik çizimi tercih etmiyorum ve bu işin özünde çift taraflı pcb ve daha profesyonel hatasız çizimleri ve yapmadığım için bunun sebebi'de birçok eleman kılıf yapısı proteus için istediğim gibi değil değişiklik yapılması gerekir.  Sözün özü sizin devre ters olmuş bu sebeple hatalarınız bunlar devreyi olduğu şekilde yani pdf veya proteus ares programında olsa daha iyi olur direk mirror yapmadan çıktı alarak yapınız!.... Enkısa zamanda bende yapacam, işlerim şuan için yoğun ama 2-3 gün içerisinde devre kartını hazır'larım. Saygılar.

huseyin05

ayocan olacakmış bende burda yanıldım kusura bakmayın ustam, ayocan yazacağıma ahocan yazmışım!...

huseyin05

En alt kısımdaki pil bağlantısına dikkat ediniz ters olacak +9v olan ile gnd yazısı yer değişecek şekilde bağlayınız, hata yapmışım, sağolsun teslacoil arkadaşımız uyardı. Burda dikkat edilecek bir durumda ne555 zamanlayıcı entegre'sine 22nf gnd'den direk bağlı olacak ve haricen anahtar yardımı ile 220nf devreye alınacak şekilde "frekans değişimi için" anahtarlama yapılacak bu şekilde bağlantı yapmalısınız.  Aslında devrenin çalışmasını anolog açıklayacak olan bir arkadaşımız olursa, pic'le çalışabilecek bir projeye ilk adımı atacak, aslında atmel 2051 ile yapılmış olanın pcb çizimi yaparım biraz zaman alır. Saygılar.   

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious