Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

PIC kontrollu dedektör kaynak kodu (ccs c) varmı anlayıp öğrenmek için

Başlatan oscarelektronik, 28 Mayıs 2012, 16:37:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oscarelektronik

arkadaşlar PIC kontrollu dedektör kaynak kodu (ccs c) varmı anlayıp öğrenmek için
enbasitinden mantıgını anlamak için açıklama yapabilecek varmı
ilgilenenenlere teşekkür ederim.
Linkback: PIC kontrollu dedektör kaynak kodu (ccs c) varmı anlayıp öğrenmek için

huseyin05

Arkadaşım ccs c dilinde program yazabiliyorsan sana donanım kurulumu hakkında bilgi verebilirim. Çalışma şeklini basitçe anlatayım. Yazılacak programda ilk olarak mosfet transistörü belirli bir kademe aralığında anahtarlama yaptıracak ve aynı zamanda opamp ve sonrasında oluşturulacak olan sinyal işleme katından gelen adc değerini mikrodenetleyici entegreye okutup, pwm şeklinde ses sinyali oluşturacak'sın..Eğerki dahada fazla bilgim var anolog bir sistemi anladığımda dijitale çevirebilirim dersen sana daha hassas ve kararlı bir çalışma yapabileceğimizi söylemek isterim. Saygılar.

oscarelektronik

sayın huseyin05 arkadaşım cevap verdiğin için teşekkür ederim.
öncelikle başlangıç PIC e CCs C ye yeni başladıgımı ilerlemeye çalıştıgımı belirteyim.
açıklamalı örneği ile anlatabilirsen sevinirim.

huseyin05

Ustam ben burada istediğin şekilde örnek bir uygulama verecek bilgiye sahip değilim, sadece senin yapmak istediğin uygulamayı örnek bi program ile nasıl yapabileceğin konusunda anolog olarak anladığım kadarı ile yardımcı olmak istedim. Ben yaklaşık 8-9 senedir pic ile uğraşıyorum. Birçok programı derleme konusunda kullanabiliyorum. Ama dersenki proje geliştirebilirmisin diye soracak olursan, her.gi bir programla buna yanıtım hayır demek olacak'tır. Sebebi ise şu şekilde açıklayabilirim; ben anolog olarak çözemediğim bir sistemi dijitale çevirmenin zor olduğunu anlatmak isterim. Basit bir örnek olarak yazdığın program içerisinde ve-veya-özel veya v.s mantık işlemi yada matematiksel bir işlem yapman gerekiyor.  İşte bütün problem burada başlamakta ve senin en yakın yardımcın yine kendin ve bildiklerin olacak'tır. Ben burada siteyi kötülemek adına değil, sadece pi sistemin çalışmasının nasıl olduğunu defalarca sormama rağmen karşımdaki kişilerin veya başka bir arkadaşın referans olarak yeniden bu siteyi adres göstermesinden başka bir yardım alama'dım. Şunu belirtmek istiyorum, senin burada yapman gereken uygulamalardan ilk uygulama projende lcd ekran kullanacaksan bu konuda uygulama yapmak, adc ile ilgili uygulamalar yapmak , ve elinde bu konunun anlatıldığı ccs c kitabı varsa kendini biraz geliştir'melisin. Bende şu anda tam karar vereme'dim. Ama en kolay olduğuna inandığım dil Jal dili, basic programıda buna benzer ccs c dilinde program yazmak ta kolay ama sözün kısası ilk önce anolog bilgi sistemin çalışması ile ilgili sonrasında yazılım bilgisi ile sorunu çok rahat çözer'sin. Ömrümüz ve sağlığımız olduğu sürece biz buradayız. Saygılar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious