Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dedektörler ile ilgilenen arkadaşlar!....

Başlatan huseyin05, 24 Mayıs 2012, 23:25:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

Arkaşdaşlar bütün müslüman aleminin ve site üyelerimizin Regaib Kandili mübarek olsun. Benim belirtmek istediğim bir teknik konu var. İlk önce şunu belirtmek istiyorum; Dedektördeki mosfet veya transistör anahtalaması sonrasında olası gürültüyü bastırmak ve istenilen en uygun sinyal algılama işlemini gerçekleştirmek adına tasarlanan devreye uygun filtre devresi tasarlanıp eklenebiliyormu? Birde ben goldscan4 devresinde ve diğer devrelerde şu duruma dikkat ediyorum. Yapmış olduğum deneme opamp çıkışındaki frekans tesbiti yönünde oldu. Bakır ve diğer metal algılamasında frekans değerleri değişmekte, dersenizki frekans olmaz "adc değeri" gerilim olmalıy'dı. İsteyen denesin hiç fark etmiyor. Pi sistemlerde sonuçta anahtarlama katındaki frekans opamp çıkışında görülmekte ve mantıklı bir durum. Gerilim takip edip değerlendirmek yerine burada frekans değerlendirmesi yapmak ne derece mantıklı olur veya her iki değerleri aynı anda denemek nasıl olur bunu en yakın zamanda göreceğiz. Siz değerleri arkadaşlardan aranızda anolog bilgisi ve dijital bilgisi iyi olan arkadaşlar mutlaka vardır. Benim öğrenmek istediğim; adc-dac çevrimi ve frekans gerilim veya bunun yerine gerilim-frekans çevrimi işlemlerini pll sistemine örneğin 4046 entegresi bu iş için değerlendirme yapmaya uygun bir entegre sizcede olurmu ben İsis ile deneme yaptım ve kurmuş olduğum devre tam olarak doğru olmasada pll entegresi çıkışındaki karşılaştırmada bir şekilde pll olarak görsel bir ayrım belirle'dim. Yorumlarınızı merak ediyorum. Saygılar..
Linkback: Dedektörler ile ilgilenen arkadaşlar!....

huseyin05

Bu isis denemesini inceleyebilir'misiniz. İlk olarak simülasyonu başlatın ve alt taraftaki gerilim frekans çevrim entegresindeki potla oynarak pll çıkışını gözlemleyin. Saygılar.

pro-TR

Alıntı yapılan: huseyin05 - 24 Mayıs 2012, 23:30:04
Bu isis denemesini inceleyebilir'misiniz. İlk olarak simülasyonu başlatın ve alt taraftaki gerilim frekans çevrim entegresindeki potla oynarak pll çıkışını gözlemleyin. Saygılar.

sa.
hüseyin usta isisi acamadım bendeki isis 7.10 protable açmadı devasa bir yuvarlak çıktı hata vererek boş sayfa açtı
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

huseyin05

Aleykümselam Selami hocam direk ekleme yapacağım normalde açması lazım ama bir hata var  herhalde. Ayrıca resim formatında ekleme yapıyorum sen çizmek istersen yeniden isis çizimi yaparsın. Saygılar.

huseyin05

huseyin05

Simülasyon düzgün çalışmaz ise buradaki isis denemesini inceleyebilirsiniz!..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious