Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Atmel90S2313 ayrımlı vlf dedektör ve negatif iyon dedektör pcb'leri

Başlatan huseyin05, 18 Mayıs 2012, 16:51:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

Arkadaşlar pcb çizimleri bitti. Kartları en yakın zaman içerisinde yapıp çalıştıracağım. Yapmak isteyenler için ekledim. Saygılar.
Linkback: Atmel90S2313 ayrımlı vlf dedektör ve negatif iyon dedektör pcb'leri

huseyin05

at90s2313 hex kodu ekliyorum. Ben simülasyon yaparak kodların çalışmasını test ettim. Devrede de hata olmadığını düşünüyorum. Aslında devre için pcb çizimi yapılmış. Fakat ben bu pcb ile çalışma yapmanın zor olduğunu düşünerek yeniden pcb hazırla'dım. Orjinal pcb smd dirençli montaj zor olacağı için bu şekilde pcb hazırladım. Saygılar.

huseyin05

Arkadaşlar at90s2313 vlf devrede regüle 7805 veya 7806 olacak bu duruma dikkat edin! Saygılar.

azun

huseyin05 emeğine sağlık yalnız hex dosyasını ben mi göremedim nedir bulamadım,elimde bu microişlemciden ve parçalardan mevcut yapmak niyetindeyim,senden ricam yapım aşamalarını ve bobin ile ilgili ayrıntıları da paylaşırsan bende yapmak isterim böyle bir dedektör,kolay gelsin...

asenkron

devre semasız ve hex sız yayınlamısın .devreler nasıl kontrol edılecek.

23nisan

Hüseyin çok başarılı vedetebrikler , pcb'leri sen çizdiysen plaketin ''malzeme olan yeri '' maske yapıp şaseye vermek lazım yani eklranlama vede çift taraflı plaket olması lazım . Daha stabil vede hatasız çalışır .

huseyin05

Değerli arkadaşlar bu dedektör hex kodu rar olarak mevcut çift taraflı pcb için kararlı çalışma sağlanması ve dedektörün pcb çiziminin yeniden yapılması sorun değil. Devreyi mikrodenetleyici çalışmasını isis ile simülasyon yaparak denedim. Bende pcb kartları basıp montajını yapıyorum. Devredeki hafızaya kayıt işlemi yapılan ayarlar için'dir. Devrede kullanılacak bobin için daha önce yapılmış olan örnek bobin sarımları hakkında yeni dosyalar ekliyorum. Saygılar. 

huseyin05

RX tarafındaki bobine paralel bağlacak olan 6N8 kondansatör bağlantısı kart üzerinde yanlış olmuş oraya kondansatör takmayın direk bobin uçlarına bağlanan konnektör'e kondansatör montajını yapabilirsiniz. Saygılar.

huseyin05

Negatif iyon dedektördeki trafo ethernet kartlarında bulunabilir. Kendiniz bu değerlerde ferit nüve üzerine trafo sarımı yapabilirsiniz. Açık şemasın da anten kısmında teflon ile normal radyo anteni yalıtımına dikkat edin buradaki anten montajı çok önemli! Bana kalırsa burada iki ayrı metal örneğin anten radyolardan çıkan anten gövde ise alümünyum olabilir. Deneme yapmak her zaman uygun sonuç alabilmek için farklı metal'ler veya bu işten anlayan arkaşlar yardımlarını umarım esirgemezler. Ben daha önce prinç metalin altın iyi bir iletişim sağladığını duymuş'tum. Denenmesi gerekiyor. Saygılar.

kemoli

ellerin dert görmesin hüseyin usta sagol teşekürler şema için

huseyin05

Sizlerde sağolasınız arkadaşlar ben devrelerin geliştirebilmesi ve hataların tesbiti ve giderilmesi için ortaklaşa çalışmak ve en iyi dedektörü sizlerin değerli yorumları ve yardımları ile en kısa zamanda olumlu sonuç alırız.

ahmets

Hüseyin usta paylaşımların için teşekkürler.
Arkadaşlar, böyle devreleri paylaşırken ilk aldığımız adresi de belirtirsek incelemek
isteyenler daha fazla bilgiye daha kolay ulaşabilir.
AT90S2313'lü devrenin adresi http://sevzirfo.narod.ru/mod3.htm
Başlık için http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?p=28267 adresinde yazılmış.

ayocan

çok teşekkürler hüseyin usta,Atmel90S2313 zaten çok hızlı bir işlemci eminim iyi sonuçlar alınacaktır.Eline emeğine sağlık. :)
^^^^Bir mum diğer bir mumu yakmakla ışığından birşey kaybetmez^^^^
Hz.Mevlana

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Teşekkürler hüseyin05.

Bu projenin(vlf dedektör) olumlu sonuçlanmasını her kezden çok ben istiyorum. Şu sıralar elimin yoğunluğundan katılamayacağım ama elim serbestleştiğinde bende aranıza katılırım.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

huseyin05

Arkadaşlar negatif iyon dedektör kartında 1-2 hata tesbit ettim. Ben montajını yapıyorum yakın zamanda bitiririm. Başka hata varsa tesbit ederek pcb çizimini yeniden düzenleyip eklerim. Saygılar..

dash

Hüseyin usta öncelikle paylaşımın için teşekkürler.Atmele hex'i atmak için hangi programlama cihazını önerirsin yardımcı olursan sevinirim?

huseyin05

Ponyprog programlama kartı programlama için uygun'dur. Ustam isterseniz biraz bekleyin, devrede hatalı yerler var. Bunları tesbit ediyor ve devreyi çalışır hale getirmek için müsadenizi istiyorum.  Beni anlayacağınızı umuyorum. Devrenin orjinal pcb'si küçük ve smd dirençli olarak tasarlan'mıştı. Ben devredeki bazı elemanları bulunamayacağı için muadil olanlarına göre düzenle'dim. Kartın montajı bitti ve olası hatalar ve düzenleme için biraz sabredin. Elimde S-8050HN eleman yok bunun yerine MC34064-5 bluemavi veya direçnet sitesinde MC-33064 olarak mevcut ve önemli bir devre elemanı !...ben bunun yerine direk reset verdim olmadı. Ama en kısa zamanda bu elemanı temin edeceğim ve uygun bobin ile çalışmasını sağlayacağım. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılar.

dash

Teşekkürler ustam sabırsızlıkla bekliyorum bende bu arada kiti alayım kolay gelsin herkese şimdiden.

huseyin05

Arkadaşlar bu devrede kullanılacak bobin teli 0.20mm orjianal değer, bende 0.35mm tel var daha önce tesero için bobin sarmış'tım. Bu başlıkla deneme yapmak istedim. Ayrıca Mc34064 devre elemanı olmadığı için düzgün çalışma'dı. En kısa zamanda alıp deneme yapacağım. Bu dedektör için 0.35 tel RX - TX bobin sargıları nasıl olacak, yardımınız için teşekkürler. Saygılar.

huseyin05

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious