Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta toprak ayarı!

Başlatan Elektro_NİCK, 23 Eylül 2007, 20:32:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Elektro_NİCK

Slm arkadaşlar
  Delta pulseyi arazide tam koşullarda deneyen oldumu? Ben ilk kez bu gün cıktım aramaya ve sunu fark ettim havada güzel  ayarlıyorsun,kafayı yere indirince ses cıkarmaya başlıyor bu seferde ayarları kısıyorsun mesafe düşüyo. Deoderant şisesini yarım metreden cıkarıyor mesafe ii mi sizce ? tek parayı 20-25 cm den cıkarıyo toprakta, birde ayarladıgın derinlikte düşme yaşanııyor. bi sorun var ama hala anlayamadım. Kafa; 30cm cap üzerine 35sp 0, 50mm sarılı... Enerji tüketimi gayet güzel 12v-1,2A lik kücük akü ile 3 saat aradım hala ısık yanmadı full yani
Linkback: Delta toprak ayarı!

elbombaci

Selam

Geçenlerde köye gittiğimde bir deneme yapayım dedim 35cm çaplı adsl kablosundan yapmış olduğum arama başlığımla biraz dolaştım. Dediğiniz gibi pil durumu baya iyi gidiyor ben de aşağı-yukarı üç saat civarı dolaştım uyarı ışığı yanmadı. Ben cihazın ayarlarını topraktayken yapıyorum. Bu şekilde sorunsuz çalışıyor. 30-40 cm derinlikten tek para büyüklüğünde demir parçaları çkardım baya zevkli oluyormuş :)  Sürekli trshold potunu kontrol et. Eşik durumun devamlı olabildiğince düşükte kalsın. Kısa bir süre eşik değerin kendiiğinden düşer fakat kısa bir süre sonra orada sabit kalır. Bu süre 5 saniye sürüyor bende... 

Elektro_NİCK

slm elbombacı
  Ya ben bir türlü tek para cekiminde istenilen sonucu yakalayamadım. ayarladım diyorum 20-25 max oda düşüyor  inş. yarın degişik op-amp lar alacagım acaba bi işlere yarayacakmı o kadar op-amp buldum lf 356 yok,bi sorun var ama tam ugraşamadım işten gücten.
   Yeni kafa yapmayı düşünüyorum kare 30x30 25sp bakalım kafanın etkisi nasıl olacak
   Makinede ayrımın olmaması dezavantaj daha dogrusu pı ların...
   R esimlerini cektim pc ye aktarınca paylaşacagım kolay gelsin...

...SİNYALCİ...

sayın uykusuz hocam iyiakşamlar öncelikle.delta ilk yaptıgımda eşik çalışıyor tık tık sese ayarlıyordum ama şimdi havada tık tık sesi gelmiyor 1tl 25cm algılıyor şimdi.güç ve kazanç max direnç hassasiyet ve sinyal min direnç eşik en hassas durumda devreye enerjiyi veriyorum 4_5sn sonra ses kesiliyor tık yok 1tl yaklaştırıyorum 25cm alıyor.neden eşik çalışmıyor saygılar .bobindeki 680ohm direnç neişe yarıyor.
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

gpr67

arkdaslar delta ile denemeler bende yaptım . 1 .kumlu toprakata ayar yapıldımı (uykusuz anlatdığı deltağı calıstırma konusunda) dedigi gibi 10 numara cihaz .2 .tas ve sarı toprak ( camurlu ülkenin heryeride var tabi  ) yerlerde  . gereksiz yere sinyal sesler cıkarıyo .yani zırt pit ayar yapacan ....

gpr67

bende  delta pulse icin baslık 38cm lik yaptım resmi .http://www.dosya.tc/G_r_nt_1.jpg.html .mazemeler .köpük 2santimlik . cap genizliyi kadar plastik poli karbom (tabala yapan arkadasdan ) üstüne folyo siyah zemin üstene mavi yazı icin . bobini sahbitlemek icin sıcak silikon ... hafif ve salam oldu   http://img14.imageshack.us/img14/1043/grnt000k.jpg

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious