Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Transistör

Başlatan ferfecir, 13 Nisan 2012, 11:52:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferfecir

STD12NF06LT4 Transistör arıyorum
Nerede bulabilirim ?
İnternet uzerinden veya istanbul icinden gidip alabilecegim yerler olabilir.

Ayrıca
16v 47uF Kapasitor
1/8Watt direnç arıyorum.
Model uçagım icin bir timmer yapmak istiyorumda.

Linkback: Transistör

UNIQUE - TA5DF

timer için analog devreye gerek yok. 12f675 gibi bir işlemci(smd olursa hele). tüm iişini görür.

illaki elindeki devre şemasını yapacaksan : elindeki şemaya göre  muadil de kullanabilirsin. şemayı buraya at bakalım.
TA5DF

ferfecir

23nisan

Arkadaş uğraşıyorsun ama bunlar stabil değil uçmaz . Sadece gösteri için yerden yükselir okadar sonra sağa sola çarpar . Bizler çoktitizlikle Kit'ten yaptığımız scale tarzı uçaklar (en dengeli) vede onlar bile hatalı oluyor kurşun koyarak uçuruyoruz vede bu uçaklar en az 4 kanal kumanda vede 5 tane servo ile ancak uçuyor . Evde rahat uçuracağın bir uçak zannetmiyorum yani en iyisi   bir tane TWİSTER BELL47 yada LAMA tarzı bir helikopter al hepsinden iyidir . Demedi deme.

ferfecir

Arkadaş bu dal dünya uzerinde yapılan halen de yapılmaya devam eden bir sınıftır. Ben bu tip ucakları yapıp ucuruyorum turkiyede bu işi yapan baya insan var bunların yarışmaları yapılıyor.
Ben elektronik parca soruyorum sadece

23nisan

Sen beni gene anlamadın . Ben diyorumki , bu uçaklarda Aileron , rudder , elevatör yok bunlar olmadan kontrol edemessin .

ferfecir

Bu sınıfın ismi serbest uçus
Yani uçak kafasına göre elevatore rurede insaat esnasında belirli bir açı verirsin uçak havalanınca daireler çizer motorun itişi bitince suzulerek yere iner.
Ama bir p-30 yaparsan inecegi yer uçagın keyfine kalmıştır.
Pistacio scale işeri kapalı alanda oldugundan pek sorun olmaz.

ferfecir

Aslında konu bu diğildi
Ben sade elektronik parcaları nereden bulabilecegimi sormustum.
Ben senelerdir bu işi yapıyorum ve uçakları uçuruyorum hemde severek.
Sadece birkaç tane elektronik parça sordum ; model uçak egtimine dondu iş neyse.

mollax

muadil takabilirsin eski bir pc anakrtından sökebilirsin aynı işi görür

UNIQUE - TA5DF

mtp-3055  en yakın muadil. STD10NF06L de hemen hemen aynı.  D12NF olarak geçiyor sizin aradığınız parça. dorukanstore , bluemavi ,direnc.net, galataelektronik te bulamazsanız  farnell  e sipariş edip yurtdışından temin edebilirsiniz. ayrıca ST elektronik sitesinden demo isteyebilirsiniz.
TA5DF

23nisan

Arkadaş senelerdir uçurduğun uçaklar dihedral açısından vede motor kuvveti çok fazla olamayacağında bazı manevralarda stol olma olayı çok yüksek , bu işleri keyif ile yapıyorsun ona kimse bir şey diyemez ama ben uçurma vede mantıkı yönden fiziki özellikleri açısından yazdım . Bizde senelerdri bu iş ile uğraşıyoruz elektrik motorlularda köpükten krom nikel tel  ile kanat kestik yaptık uçurduk ve bu senin malzeme arayşından bunu yapışın  daha basit vede zaman kaybına neden olmaz. İzmit'e yakın bir yerdeysen arabanda varsa yaşadık ben bir tane uçak alırım sende alırsın sana benzinli motorluda ders bile verebilirim uçurursun yani hemde benim için harika olur zira araba olmadığından elimdeki modelleri sattım  , Futaba 9cap kumandam duruyor vede ikinci el motor vede kasa alırız trainer 300 tl'yi geçmez anlatabildimse ne mutlu ama ilede yapacağım dersen karar senin nasıl yardımcı olmak istediğimi umarım anlamışsındır .

23nisan

Buradaki uçuş sana zevk verecekse ben birşey demiyorum .

23nisan

Buda benim uçurduğum uçak , uçuran benim

ferfecir

Oncelikle iyi niyetine cok tesekkur ederim.
İstanbulda oturuyorum benzinli bir motor dusunmuyorum bu aralar hatta uzun bir sure :)

Sorun suki sen benzinli buyuk olcekli ucaklar seviyorsun ben micro ucaklarla ugraşmayı seviyorum.
Sana gore modele hukmetmeliyim bana göre uçak serbest olmalı kafasına gore takılmalı.
Yanı zevkler ve renkler.

Ben model ucak konusunda danışmadım farkındaysan ucurabilirim demedim sadece bikaçtane malzeme sordum. Bu gune kadar lastik motorla uçaklar ucurdum ;denemek amaçlı micro motorlarla serbest uçuş yapmak için malzeme sordum. Gereken cevabıda unique arkadaş verdi. Ona burdan çok teşekkür ederim.
Sanada ilgin için çok teşekkürler.

23nisan

Bende senin gibi hala scale tarzı uçaklar peşindeyim , vede kafasına göre takılan uçaklarıda çok severim zira , elektronik olarak yapmıyorum , a4 kağıdından origami sanatı ilede çok ilgiliyim vede hala 5.kattan yapar atarım oradada kağıt olduğuna bakma çılgın modeller var vede 1 uçağın 1 saat avada durduğuna kendim şait oldum ozaman çok keyif almıştım , buda ayrı bir konu vede umarıms en istediğini yaparsın .Kolay gelsin

23nisan

Aradığın o malzemeler ile motor kontrol sürücü yapacaksın sanırım yüksek akımlı mosfetler arıyorsun , eğer bulabilirsen smd kılıf ırf320 aynı işi rahat çözer

ferfecir

Son yaptıgım uçak bu S.E. 5a Pistachio Scale kanat açıklıgı  20.32 cm

Soylediğin parcayı incelerim tesekkurler.

23nisan

Yanlış yazmışım irf3205

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious