Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Buyrun arkadaşlar kolay gelsin

Başlatan huseyin05, 08 Nisan 2012, 02:00:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

Rapid'e yüklenmedi. Buradan ulaşabilirsiniz. Saygılar..

huseyin05

https://rapidshare.com/files/3815043444/7.8_SP2.rar proteus 7.8version bu program ile açabilirsiniz. Kolay gelsin devrelerde her.gibir hata yok'tur.

huseyin05

Puls star g-light açık şemaları

huseyin05

Pulse İnduction açık şeması, arkadaşlar devreyi hatalarını tesbit ederek yeniden çizdim. Yapmak isteyen arkadaşlar için gereken yardımı yapacağım. Devrede 7805 veya farklı bir voltak örneğin +8v olabilir goldscan ne555 converter devresini ekledim. Sebebi ise orjinal 4011 ile yapılacak olanı ilkin yaptım fakat çalışmamış'tı. Ayrıca ca3140 çıkışı yanlış gösteriliyor açık şemada buna dikkat edelim. Entegrenin çıkış ayağı 6'cı ayak'tır. Pulse göndermek için BU2520 transistör bende olmadığı için mosfet kullandım. Bu şekildede çalışıyor sadece devreye uygun başlık sarmalı'sınız. PCB çizimde Pinpointer girişide mevcut!... Saygılar

huseyin05

Puls star g-light devresinde henüz denemedim ama bc337 transitörleri 4053 entegresinin 9-10 ve 11 numaralı ayaklarına gelen anahtarlamada hatalı çalışma "orjinal şemaya" göre olduğunu düşünüyorum. Aslında bu şekilde de çalışıyor önemli olan frekans ve duty değerlerini iyi ayarlamak gerekiyor. Bu devre  için iyi bir bobin hesabı ve sarımı+osiloskop şart!...Bu denemeyi enkısa zamanda yapacağım. Şuanda eklediğim ve videoda yayınladığım devreler hazır, tek sıkıntım bu devrelere uygun kutunun olmaması orjinal olsun istedim. Saygılar.

huseyin05

Puls star g-light devresinde 1k5 iki adet paralel bağlanmış direçlerin yerine 750r varsa bu şekilde montaj yapabilirsiniz. Ayrıca tüm dirençler %01 toleranslı metal film direnç olursa güzel sonuç alırsınız. Saygılar...

YILDIRAY

UNIQUE - TA5DF

teşekkürler ustam çok sağlam paylaşım olmuş. ellerin dert görmesin
TA5DF

huseyin05

Sizlerde sağolun arkadaşlar bu şekilde geç eklemem hataları gidermek ve aslında pcb fabrikasyon olarak yaptırmayı düşünüyor'dum. Eğer uygun görürseniz İstanbul da pcb firması var bu kartları fabrikasyon olarak yaptıralım daha güzel olur ve puls star g-light ve pulse indüksiyon kartları kişi başına 2 ayrı kart 15tl veya 20tl'yi geçmez. Malzeme değerleri kart üzerine baskı yapılacak ve epoksi plaket yeşil maskeli olacak. Ben görüşmüş'tüm dedektör kartlarına ölçülere göre farklı fiyatlar verdiler. Fiyatlar 10 tl'yi geçmedi. Karar sizlerin ve dediğim gibi puls star g-light için 2 transistörün yer değiştirmesi gerektiğini asel38 arkadaş sitede belirtmiş en yakın zamanda deneyeceğim. Saygılar.

huseyin05

Puls star g-light devresi led'li gösterge kartındaki 5 trimpotlar led parlaklığı için, 20k yerine 10k kullanılabilir bu trimpotlarda led sinyal seviyesi kalibrasyon ayarı için'dir. LM2940-12v'luk regüle  bulamayanlar için bunun yerine 7812 olur veya lm317 yada 7810 ile denemesi yapılarak çalışabilir. 

YILDIRAY

s.a hüseyin devreyi çok güzel dizayn etmişsin birkaç parça var bunların değerleri yok bunları gösterebilirmisin saygılar

huseyin05

Yıldıray ustam devredeki NE555 entegresindeki kondansatör takılmayacak! Diod'lar 1N5408 veya UF5408 v.b olabilir. Kolay gelsin..Saygılar.

YILDIRAY

hüseyin işaretli bc337 beyz ayağındaki direnç değeri ve 7906 ordaki kondansatörün değeri nedir.saygılar

YILDIRAY

s.a hüseyin ayrıca 7906 orta ayağına bağlı olan kontansatörün değeri belli değil söyleyebilirmisin saygılar

huseyin05

220nf veya 100 nf takabilirsin. Saygılar

huseyin05

Ne555 çıkışına direnç yerine jumper atlaması yapabilir'sin. Ben o direnç kılıfını gerektiğinde  kullanabil mek  için ekle'dim. Saygılar.

YILDIRAY

s.a hüseyin devreyi bitirmek üzeriyim 2 tane kontansatör var koymuşsun bunların değeri yok kullanılacak mı değrleri nedir resimi ekliyorum yeşil okla gösterilmiş

huseyin05

470mf16v veya 1000mf16v tak yıldıray ustam. Saygılar.

huseyin05

Yıldıray ustam ne555 dc-dc converter katında 6 ve 7 numaralı pinler arasına 39k ortak gnd'den 7 numaralı ayağa 1k direnç bağlanacak. Bu hataları pcb çizimde unutmuş'tum. İncelerken farkettim başka problem yok!...Saygılar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious