Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

IB cihazlarla ilgilenmeyi düşünüyorum

Başlatan elbombaci, 20 Eylül 2007, 08:59:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uykusuz

yok ya neden kıralayım bahsettiğiniz sorunlar devrenin heryerinden kaynaklanıyor olabilir devreyi açık şemayı takip ederek baştan sona kontrol edin ben açık şemaya göre yaptım çalıştı. devreye bobin bağlamadan enerji vermeyin

Linkback: Ynt: IB cihazlarla ilgilenmeyi düşünüyorum

10kaptan10

ooo hocam sen sağmısın ya ? maşallah valla bende hertarafından olabileceğini tahmin etmiştim bunu atıp yenisini yapıcaz heralde vay benim cebim :D :D :D

Uykusuz

evet herzamanki gibi yoğunum malesef
bence devreyi baştan yapmaya gerek yok şemayı takip etmeniz en fazla iki saatinizi alır ama baştan yapmak en az bir gününüzü alır  ;)

10kaptan10

hocam şimdi dıştayım işteyim yani bakalım artık eve bir gidelim buraya kadar birkaç sorunu çözdük inşallah onunda üstesinden gelicez artık herkese buradan iyi akşamlar ilgilerinize teşekkürler

erolunall

Selam Kaptan

5-10 saniye açınca ötmesi normal bendekide öle idi. model öyle  o power kontrol demekmiş.

yanında orta dalga kısa dalga bi radyo çalıştır çalışıp çalışmadığı radyodan belli oluyor.

kolay gelsin   
                                 Erol

10kaptan10

Alıntı yapılan: erolunall - 07 Ocak 2008, 09:57:44

Selam Kaptan

5-10 saniye açınca ötmesi normal bendekide öle idi. model öyle  o power kontrol demekmiş.

yanında orta dalga kısa dalga bi radyo çalıştır çalışıp çalışmadığı radyodan belli oluyor.

kolay gelsin   
                                 Erol

benim cihazı açtığım zaman ses geliyoır ve yavaşyavaş kayboluyor bobinler sabit değil radtoyu açtığımızda nasıl bir tepki almamız gerekiyor?

10kaptan10

evet arkadaşlar benim makinayı çalıştırmayı başardım şimdi sıra bobin ayarlarını yapıp güzel bir mesafe elde etmede bu haliyle ancak 5 santim algılama yapıyor şu ayarlar konusunda bi yardım edecek arkadaş varmı?

10kaptan10

Alıntı yapılan: 10kaptan10 - 07 Ocak 2008, 20:55:44
evet arkadaşlar benim makinayı çalıştırmayı başardım şimdi sıra bobin ayarlarını yapıp güzel bir mesafe elde etmede bu haliyle ancak 5 santim algılama yapıyor şu ayarlar konusunda bi yardım edecek arkadaş varmı?
arkadaşlar makinayı çalıştırmıştım fakat şimdi yine naletlik yapmaya başladı 2n2222transistörlerinivede2907 yi değiştirdim bir tane direnç yandı bu 7808in ordaki22ohmluk olan  onu değiştirdim şimdi ise sadece bağırıyor iki bobini üst üste getirdiğim zaman ses kalınlaşıyor bunun dışında icraat yok devrenin herangi bi yerinde ısınmada yok durum nedir bitürlü çıkamadım işin içinden kafayı sıyıracam valla arkadaşlar olay zannedersem transistörlerden kaynaklanıyor şunların nasıl olacağını tarif edecek bi arkadaş varmı?özellikle 2222ler ve 2907lerolay onlardanmı kaynaklanıyore acaba? :( :(

VERON

arkadaşlar bende tsg calıştırdım mesafe biraz düşük ama  sebebinide biliyorum ama benim sorununm devamlı kısık bir ses gelmesi metali görünce ses değişimi oluyor ama onun için tam bir mesafe ölcemiyorum metal yaklasınca yükses bir ses biraz uzaklaştırınca sesde kısılıyor ( alğılama sesleri) ama kısık ses herzaman geliyor sebebi nedir uykusuz arkadaşım sesinin videonda gayet net birbiçimde ses var uzakta olsa yakında olsa sende böyle birşeyle karşılaştınmı kib :)

asenkron

alıcı bobini scopla genligi metal yokken minumum olacak sekilde ayarla.alıcı bobinin bobin uclarını yanlıs baglamıs olabilirsin ters cevirip dene .olabilecek seyler bunlar.

Uykusuz

benim yaptığım cihazlarda da belli bir süre kısık sesler geliyor fakat aradan az biraz zaman geçince bu sesler yok oluyor.

VERON

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler bobindenden kaynaklana bilir bobin turları cok fazla 147 tura 157 tur 25 cm cap tur sipir sayısını biraz daha düşürmeyi deneyeceğim bakalım o zaman nasıl olacak kib allaha emanet olun

10kaptan10

Alıntı yapılan: VERON - 15 Ocak 2008, 18:37:29
arkadaşlar bende tsg calıştırdım mesafe biraz düşük ama  sebebinide biliyorum ama benim sorununm devamlı kısık bir ses gelmesi metali görünce ses değişimi oluyor ama onun için tam bir mesafe ölcemiyorum metal yaklasınca yükses bir ses biraz uzaklaştırınca sesde kısılıyor ( alğılama sesleri) ama kısık ses herzaman geliyor sebebi nedir uykusuz arkadaşım sesinin videonda gayet net birbiçimde ses var uzakta olsa yakında olsa sende böyle birşeyle karşılaştınmı kib :)
mesafenin düşük olmasının sebebi nedir arkadaşım burada yayınlarsan bizde öğrenmiş oluruz

VERON

10kaptan 10 arkadaşım  sen beni yanlış anlamışsın yada ben anlatamadım orda bir cümle kayıklıgı olmuış ben sadece kendi yaptıgım tgs bahsediyordum bende mesafe düşük sebebide bobinden kaynaklanıyor  ben 0.30 telden 157 tura 147 tur sardım cap 25 cm omaj 29 24 geliyor bu sistemlerdeki makinaların kalbi bobindir bence oturmadımı sarun cıkarır ama pi sistemler farkılı capraz sar birsey olmaz yamuk sar birşey olmaz bobin  teli yerine insat teli sar birsey olmaz canavar gibi calışır pi sistemler  :)  ama ib vlf bunlar kafayı yedirtir ben şimdi yeni bir bobin sardım bakalım o ne olacak sonucları paylaşacağım sağlıcakla kalın

10kaptan10

hocam bu cihazda ayrım olayını bi türlü anlayamadım cihaz her şeye ötüyor nedendir acaba?birde bu potans ve diğer anahtar bağlantılarının nasıl olacağı konusunda şekil üzerinde yayınlayabilirmisiniz ?valla kafayı sıyıttıracak bu aletler insana ya :) :)

Uykusuz

10kaptan10

10kaptan10

hocam bu tgs olayını bitiriyorum artık
1 ytl yi 30 santimden 25 kuruşu 25 santimden yine elimdeki yüzüğü 25 santimden alıyor bu kadar iyidir heralde elimdeki lehim paqstasını 50 santimden algılıyor ancak ayrım işi beni biraz zorluyor
ayrımlı modda pense keski çivi gibi malzemelere ötmezken lehim pastası kutusunu yine aynı mesafeden algılama yapıyor sizce bu normalmi?

Uykusuz

Metalin cinsi ne?

Aliminyum bakır gümüş altın lehim metalleri ayrımlı modda cihazın sinyal verebileceği metallerdir.

10kaptan10

Alıntı yapılan: Uykusuz - 24 Şubat 2008, 21:10:24
Metalin cinsi ne?

Aliminyum bakır gümüş altın lehim metalleri ayrımlı modda cihazın sinyal verebileceği metallerdir.
hocam bildiğimiz lehim pastası yokmu işte ona tepki veriyor yani bildiğimiz kromajlı saç ayrıca ayrımlı modda 1 ytl ve 25 kuruşada tepki veriyor sadece benim kullanmış olduğum pense keski ve kargaburuna tepki yok
nasıl
iştir anlamadım valla

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious