Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

IB cihazlarla ilgilenmeyi düşünüyorum

Başlatan elbombaci, 20 Eylül 2007, 08:59:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uykusuz

Merhaba

Çok ayaklı olan anahtarlı potansiyometre. Tamire gelen dedektörün orjinal potaniyometresi.  Değerini tam olarak hatırlayaıyorum ama 50k gibi birşey kalmış aklımda. Timpot is voltmetrenin kalibrasyonu ile ilgili. O da voltmetreyi alırken üzerinde takılı ve ayarlı olarak geliyor.
Linkback: Ynt: IB cihazlarla ilgilenmeyi düşünüyorum

10kaptan10

hocam benim sorduğum teserrodaki potans ve trimpotlar :)

Uykusuz

Pardon hocam yanlış anlama oldu

Çok ayaklı olan 10K anahtarlı poans

Trimpotlar da 100K

Gereklı dökümanlar ilk sayfada mevcut .

10kaptan10

ahmet hocam bobinleri nasıl saralım? birde bu bobin omajını nasıl ölçücez? :-\

Uykusuz

Alıntı yapılan: 10kaptan10 - 24 Aralık 2007, 20:37:26
ahmet hocam bobinleri nasıl saralım? birde bu bobin omajını nasıl ölçücez? :-\

Forumun ARA bölümünden aratıca bu linkler çıktı. Bu linkleri inceleyebilirisiniz.

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=506.20
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=390.msg1981#msg1981
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=619.0

Bu tesoroya tasarladığım LCD devresinden bir similasyon görünümü...

Bobine değerli bir metal yaklaştırıldığında sağa doğru artılar (+) artıyor değersiz bir metal yaklaştırıldığında da sola doğru eksiler (-) artıyor. P: pil gerilimini gösteriyor. S: ise metalden alınan sinyalin şiddetine göre uzayıp kısalıyor. Şu an devre  similasyon ortamında çalışıyor fakat henüz devresini kurup denemeye fırsatım olmadı. Eğer olumlu bir sonuç alırsam tesoronun kutusunu LCD ekranlı olarak tasarlamayı düşünüyorum.

10kaptan10

hocam bu s1 ve s2 sinyallerini nerden alıyosun?  :-[
acaba çok fazlamı soru soruyorum?

Uykusuz

S1 ve S2 sinyallerini kendin elde ediyorsun. Yukarıda nasıl elde edileceğini biraz anlatmaya çalışmıştık. ;)

10kaptan10

uykusuz hocam bizim bu s1ve s2 sinyalleri osiloskop yardımı olmadan bulabilmemiz mümkünmü?

Uykusuz

10kaptan10

uykusuz hocam elimde 30luk bobin telivar sizce kaçtur kaç çap sarmalıyımki derinlik ve performansı güzel olsun? teli heba etmek istemiyorum zira bobinajcıların elinde teller altın gibi :)

Uykusuz

hocam yukarıda linklerini verdim sanırım görmediniz linkerde benim sarıp kullandığım bobinin bilgileri mevcut  ;)

10kaptan10

hocam bobinleri sardım 22 çap 140 turve 150 tur omajları ise 24ve 26 bir problem olurmu tel 030luk?
tabi hocam benim ölçü aletim yanlış vermiyorsa değerleri :)

Uykusuz

benim sardığım gibi sardıysanız videodan da gördüğünüz gibi sorunsuz çalışıyor ama ben omajlarını hiç ölçmedim.

10kaptan10

hocam devreye bobinleri bağladım ceryanı verdim sonuç fiyasko :D :D
mosfet çok ısınıyo bunun dışında hiçbir ses seda yok ne yapmalıyım?

Uykusuz

devrede hiç mosfet yok ki siz sanırım yanlış bir transistör kullandınız

10kaptan10

ya benim mos dediğime bakmayın deltadan aklımda kalmış 7808 demek istedim :)birde bu devrede ayakları ters olması gereken transistör varmı?
birde hocam devreye 12 volt veriyoduk değilmi acemilik işte çok sorusormuyorum değilmi?

asenkron

senin makinanın atesi cıkmıs bu aralar salgın var 7808 ısınıyorsa tıkta yoksa kısa devre var gülüm tüm elemanları acık semaya göre kontrol et ters takılmıs olan varmı.elemanları ölç bozukları degiş vs vs vs

VERON

ASENKRON BENİ GÜLDÜRDÜN VALLA ALLAHTA SENİ GÜLDÜRSÜN ARKADAŞIM ODA OLMADI ECZANEDEN BİR ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ AL  :D SAKIN YANLIŞ ANLAMA BİZİ

10kaptan10

çok hoşunuza gitti bakıyorum bakıcaz artık eczacı ne önericek ağrı kesicimi ateş düşürücümü :)

erolunall

selam
ters transistör mpsa13 kullandıysan o var yok 517 ise düz olacak  geçmiş olsun:)

ses gelmemeside ondandır.
saygılar
erol

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious