Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

ÇORUM-PI

Başlatan pro-TR, 06 Nisan 2012, 12:19:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

uzun zamandır üzerinde çalıştığım pı sistem devrenin artık sonuna doğru yaklaştım. bu devreyi biraz ticari düşünüyorum. o sebeble bir kullanma klavuzu hazırladım. kullanma klavuzunda devrenin doğru kullanımı ve dedektörler konusunda bildiklerimi paylaşmaya çalıştım. umarım bu devreyi kullanıcılara kazandırabilirim.

Linkback: ÇORUM-PI
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

baron66

Tasarlamış olduğunuz cihazdan dolayı gönülden tebrik ederim. hazırladığınız dökümanı okudum gayet güzel olmuş emeginize sağlık. Başarılarınızın artarak devamını diliyorum.
HAYALLERİ OLAN İNSAN DURDURULAMAZ.

Mustafa-

tebrikler ustam projen yazılım ve donanımsal detektör aleminde yeni bir devir açacak

..::: 2.nesil PI sistemlerinin başlangıcı ÇORUM-PI :::..

Allah Yardımcın Olsun.

spy_worm

s.a
tebrik ederim Selami usta gerçekten sizinle gurur duymalı çünkü bu başarının altında başta azmin ve iyi niyetinin büyük payı yatıyor. Başarılarınızın daim olması dileğiyle kalın sağlıcakla.
Gece bir Rüya Görürsün Uyanır Geri Yatarsın Yada Kalkar RüyaLarının Peşinden KOŞARSIN !...

BigBang

Arazide neler yapar bilmiyorum ama bilgiye dayalı grafiklerine (her ne kadar kişisel zevklere göre değişse de ) bayıldım . Arazide anlık değişimlere göre kullanıcıya bilgi vererek parametre değiştirebilmek oldukça profesyonel bir cihazın başlangıcı olduğunun müjdecisi gibi . Özellikle de yüksek frekans ile çalışabilmesi küçük ve değerli metalleri değerlendirmede büyük avantajlar sağlayacaktır . Tebrik ediyorum kardeşim , başarılarının devamını dilerim ... Özellikle de yapılamayanı yapmaya ve paylaşmaya olan cesaretin için  ;)  :)

Karadağ

Merhaba,

Ellerine sağlık proje güzel görünüyor. Devre şeması yada diğer bilgileri vermeyi düşünmüyormusun?

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Karadağ

Merhaba Pro-Tr,

1~2kHz çalışma için gerçek bir deneme yaptın mı? Devre bu frekansta bobinden tam verim almak istediğinde yani bobini doyuma götürdüğünde 600mA den düşük akım çekmeyecektir. Bu durumda arazide bu frekansta devreyi kullanmak için baya büyük bir akü gerekiyor. 500 hz den sonra min motosiklet aküsü kullanmak gerekiyor. 1000 ve üstüne çıktığında ise 700 mA in üstüne çıkıyor bobinin çekeceği akım değeri.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 08 Nisan 2012, 15:11:59
Merhaba Pro-Tr,

1~2kHz çalışma için gerçek bir deneme yaptın mı? Devre bu frekansta bobinden tam verim almak istediğinde yani bobini doyuma götürdüğünde 600mA den düşük akım çekmeyecektir. Bu durumda arazide bu frekansta devreyi kullanmak için baya büyük bir akü gerekiyor. 500 hz den sonra min motosiklet aküsü kullanmak gerekiyor. 1000 ve üstüne çıktığında ise 700 mA in üstüne çıkıyor bobinin çekeceği akım değeri.

Saygılar

karadağ ustam bobinin çekeceği akım pulse süresi ile alakalı, 100-500 hz arası pulse süresi 200 uS iken 1-2 Khz de pulse sürem ortalama 50 uS max. ise 100uS ve çok akım çekmiyor. devre havada iyi, şu sıralar toprakta denemeler yapacağım nasipse...

Karadağ

Merhaba,

Ustam dediğin doğrudur. Ben bobini doyuma sokmak istersen bu değerleri görürsün diye yazdım. Diğer türlü bobin doyuma girmez. Tabii ben bunu 400-500 uH 3-4 R bobin için yazıyorum.

Saygılar

Mustafa-

Mustafa-

pro-TR

hayırlı olsun mustafa usta yeni devren, anlamadığım çorum pı olarak ben uğraşıyordum ve genellikle başarısız çalışmalarım oldu, bu senin çalışma mı? ;D

Mustafa-

ustam devreye çoşkuyu verdim şimdilik menülerin vidyosunu ekliyorum

cihan19

Tebrikler abi eline sağlık harika olmuş iyi çalışmalar.
ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK FETHİYE

kaptan

s.a.ustam hayırlı olsun diyorum çünkü en iyi şekilde başaracagına eminim test videolarını sabırsızlıkla bekliyoruz mustafa ustam biraz daha hızlı davranmış başarılar dilerim usta
hayır da şer de ALLAH tandır

Mustafa-

ÇORUM-PI NOSTALJİ VİDYOSU

pro-TR

mustafa usta valla acaipsin yaw bu dedektör devresini tasarlayıp yayınlayalı neredeyse 2-3 sene oldu, nerden buldun bilmiyorum. ama yakında güzel bir devre siteye eklemeyi düşünüyorum. nasip

haylaz

Alıntı yapılan: ama yakında güzel bir devre siteye eklemeyi düşünüyorum. nasip
/quote]

ARTIK EKLE USTAM CORUM Pİ GÖRELİM  NEDİR NASIL BİŞEYDİR ÇOK MERAK EDİYORUM

Mustafa-

ben dört senedir dört gözle bekliyorum  :'(

skorpio

valla bende beklooooooooooooooooooooooom

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious