Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

GOLD SCAN IV ŞEMASI umarım işinize yarar

Başlatan leonidas42, 31 Mart 2012, 13:41:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

protek-e

Hüseyin05 arkadaşım şemada bir hata var sanırım 555 lerin 8 numaralı ucu + olması gerekir neden gnd bu şekilde çalışmazki 555?

huseyin05

Hocam devrede gnd noktası akünün + ucu olduğundan dolayı yani ortak gnd noktası (-) değil kafanız karışmasın. Bu devre ve puls star g-light devresi ve benzeri farklı devrelerde durum hep aynı'dır. Ne555 entegresinin 8 ve 4 numaralı ayaklarına doğal olarak + besleme gidiyor. 1 numara olan gnd ayağına ise -12v gidiyor. İlk zamanlar bende sizin gibi düşünmüş'tüm. Ve deneyimlerin sonucunda kabul etmem gereken konu bu ve benzeri devrelerde gnd noktasının (+)besleme hattı olarak kullanılması ve bu şekilde yapılacak olan uygulamanın gereksiniminin devre tasarımında ortak gnd noktasının eksi ve artı gnd'li olamasının mantığını tam anlayabilmeniz için araştırma yapmanızı öneririm. Uykusuz PİM-1 ve PİM-2 dedektörleride ortak gnd (+) en iyi açıklamayı profesyonel arkadaşlar yapabilir'ler. Saygılar. 

huseyin05

http://www.longrangelocators.com/forums/showthread.php?t=14731&page=3  leonidas42 ustam siteye gözatmanı tavsiye ediyorum. Buradaki resimleri ayrıca diğer sayfalarıda bir incele istersen.
Diğer şemalarıda eklerim. Saygılar.

huseyin05

huseyin05

Bu şemaları incelermisin. Dosyaların içerisinde long distance negative ion's dedektörü ares çizimi var Ayrıca ben araştırma yapıyorum. Saygılar.

huseyin05

Bu şemaları incelermisin. Diğerlerinide gönderiyorum ve ayrıca konuyu araştırıyorum. Saygılar.

huseyin05

huseyin05

huseyin05

huseyin05

huseyin05

huseyin05

huseyin05

Elimde olan bfo dedektör şemaları ve ion dedektör şemaları bunlar, ayrıca bu konuyu araştırmaya devam edelim ve ortaklaşa bir proje gerçekleş'tirelim. Saygılar.

leonidas42

üstadım ilgine teşekkürler eline emeğine sağlık son derece faydalı bilgiler bunlar

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: huseyin05 - 31 Mart 2012, 16:44:32
Elimde olan bfo dedektör şemaları ve ion dedektör şemaları bunlar,

bunların içinde vlf - tr dedektörlerde var. ;)
TA5DF

UNIQUE - TA5DF

ustam ekteki pcb  nin şeması hangisi ben anlayamadım.
TA5DF

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious