Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

bal tutan parmağını yalar .. bal tutamayana azcık kadar bal gönderelim mi der

Başlatan spedkadir, 14 Ocak 2012, 01:05:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spedkadir

BigBang

Teknoloji forumlarında genelde "bedava sirke" aranır  :D Söylemek istediğinizi biraz daha açarsanız sanırım daha anlaşılır olacaktır  :)

Karadağ

Alıntı yapılan: BigBang - 14 Ocak 2012, 03:03:07
Teknoloji forumlarında genelde "bedava sirke" aranır  :D Söylemek istediğinizi biraz daha açarsanız sanırım daha anlaşılır olacaktır  :)
;)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

GORDİANUS

spedkadir

olay  şu  işi  bilen  bal kebab  yer işi  bilmeyen  bal  koklar :)yapılan işin arkadasında  durmayan kişiler  veya  yapılan işi  maddi  menfaatee  dökmek isteyen  kişlere  lafım :)

canbay

Merhaba.,
sen bilgin becerin ve elindeki malzemenle devreyi ne kadar doğru yapabilirsen okadar iyi veya kötü sonuç alırsın. şu siteyi biraz inceleyipte delta pulseyi yapamayan arkadaşlar veya diğer tamamlanmış devreleri suçu devrede aramayın birazda kendimize bakalım.
1-devrelerin bütün bilgileri mevcut
2-takıldığın yeri sorduğunda elinden geldiği kadar bilen veya bilmeyen herkes yardımcı oluyor
3-video ve resimler mevcut
daha ne olacak ben anlayamadım. adamlar diyorki bazı verileri incelemek için osilaskop olmalı kaç arkadaşımızda var (bendede yok)?
osilaskopsuzda neler yapabileceğini söylüyorlar. benim yaptığım delta 30 cm den algılıyor işi bilenin yaptığı delta 35 cm den algılıyor bunun suçu kimin acaba??
biraz araştırıp işin mantığını bir osilatörün nasıl çalıştığını, bir alıcı devrenin nasıl çalıştığını azda olsa öğrenmek lazım.
şu anda teknolojiye uygun devreler tasarlanmaya başlandı. kaç kişi yazılım biliyor acaba (ben bilmiyorum)
ya yeni projelere fransız kalacaz yada biraz emek verip öğrenilmesi gerekenleri öğrenecez.
yada verecen parayı işi bilenden alacan devreyi....
Saygılar...

23nisan

Arkadaşlar bir çalışma için geçen gün cenap şimşeki aradım biraz yaşlı adam kapriisli kendini beğenmiş olsada , birtakım şeyler söyledi bizim başlık işlerimiz hep hikaye arkadaşlar boşuna adsl telinden yapıyorsunuz devrede bilhassa birsürü zaiyat çıkaran   şeyler var ben zira kullanıcı değilim açıkca söyleyim yapar satarım kimse bana bunu kötü niyetle yorumlamasın üçsene uğraştım dedektörlerle deltayı çok iyi noktaya getirdim ama bilgiyi paylaşmayınca kötü oldum .... Burada prometus19 , gardiaunus gibi değerli ustalar var bendende tahminimce yaşca büyük ustalar buişi aşka dönüştürmüşler buradaki izlemlediğim yorumlar neticesinde .... Bu ustalar gerçekten işin kıl noktalarını bilen kişiler dedikleri deyindikleri konular hep tecrübedir lakin bende kendi imkanlarımla çok iyi sonuçlar elde ettim ama sizin piyasadan aldığınız hermalzeme ile delta pulse vede diğer dedektörler kesinlikle düzgün çalışmaz , tek tek herdökümanı anlatsam burada ticaretin anlamı kalmaz vede üçyıl ugrastığım zaman boşa gider vede bunun karsılıgı paha bicilmez kendime göre ama cenap şimşek son olarak pi dedektörlerin çok basit olduğunu verimli oldugunu vede asla başlığın üst üste sarılmayacağını tasvip etti busize yani amatör arkadaşlara simdilik bilgi olsun yeter diğer aşamalara forum biraz daha canlanınca anlatabilirim umarım anlattıklarımızı burda herkes saygı ile dinliyip uyguluyordur zaten başka mantığı yok buişin.... Birde bütün dedektörlerin atası sniffer xr-7 diğer adı dbp-2010 budedektör ile şaşılacak kadar kararlı vede derinlik vede dedektör diyebileceğimiz bir alet şuanda stüdyo açtım pekuğraşamıyorum dedektörlerle ama ilgisiz kaldım anlamına gelmez.... Budedektör                 

makedonyalı

Arı bal yapar,önce balı kendisi yer şayet balın tamamını başkasına verirse
açkalır,ama önce arıya bal yapması için müsaade edeceksin,sonra arının balına tamamen konmak isteyeceksin,yok öyle yağma bırak arı emeğinin karşılığını alsın
bu haktır,sonra bekleki diğer yarısını sana versin.Şayet beklemeyip acele edersen arı seni sokar,buda canyakar verilen emeğe dökülen göz nuruna saygı göstermek lazım...
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

23nisan

Tam anlamıyla titizlik isteyen birdedektör herşeyini hazır ettim fakat gerçek başlık bilgisine ulaşamadım elimdede orjinal pcbsinden 15tane vede ortadaki alıcıkartından 15tane varr ama gerçek birdeyimle bubaşlığı bulabilirsem hatırı sayılı kişilerle bütün detayını paylaşabilirim ....

bitkici şakir

.23nisan kardeşim ben bu cümleyi anlayamdım ''asla başlığın üst üste (sarılmayacağını tasvip etti )busize yani amatör arkadaşlara simdilik bilgi olsun yeter'' yeniden bir düzeltir yayınlarsan sevinirim.yani ne demek istediğini anlayamadım...teşekkürler....

23nisan

amatör

Dedektör bobinleri normal üstüste sarıldığı gibi yanyana da sarılır.İngilizce flat ,yatık sargı denir.Teller yanyana sarılır,bobinin eni geniş olur.Biraz uğraştıran bir sarım şeklidir.Yaklaşık % 10 kadar derinlikte artış olabilir.Tellerin titrememesi için güzelce sabitlenmesi gerekir.Kolay gelsin.

23nisan

Alıntı yapılan: amatör - 16 Ocak 2012, 01:02:53
Dedektör bobinleri normal üstüste sarıldığı gibi yanyana da sarılır.İngilizce flat ,yatık sargı denir.Teller yanyana sarılır,bobinin eni geniş olur.Biraz uğraştıran bir sarım şeklidir.Yaklaşık % 10 kadar derinlikte artış olabilir.Tellerin titrememesi için güzelce sabitlenmesi gerekir.Kolay gelsin.
Flat düz demektir sayın yatıkta demektir ama kullanıldığı yerdeki amaç farklıdır ....  Yan yana olan sargıda ötme yok deniliyor vede gerçekte toprak ayarlamasıda rahat oluyor

defineciii

Alıntı yapılan: makedonyalı - 15 Ocak 2012, 15:07:35
Arı bal yapar,önce balı kendisi yer şayet balın tamamını başkasına verirse
açkalır,ama önce arıya bal yapması için müsaade edeceksin,sonra arının balına tamamen konmak isteyeceksin,yok öyle yağma bırak arı emeğinin karşılığını alsın
bu haktır,sonra bekleki diğer yarısını sana versin.Şayet beklemeyip acele edersen arı seni sokar,buda canyakar verilen emeğe dökülen göz nuruna saygı göstermek lazım...

bunu ben yazmak ısterdım aklınıza saglık   ::) ::) 8) 8) 8) ;D ;D ;D ;D

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious