Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

CS6 PI

Başlatan HASAN, 29 Aralık 2011, 22:13:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HASAN

Selam arkadaşlar uzunca bir aradanan sonra,kısa sürelide olsa  tekrar aranızdayım...
sizlerden ve gelişen teknolojiden uzak kalmamak için forumdaki gelişmeleri elimden geldiği kadar
dışardan takip etmeye çalıştım.yabancı bir forum sitesinde pcb si olmayan bir şema dikkatimi çekti
pcb sini araştırırken bu şemaya benzeyen cscop pı nın şemasını ve çift yönlü pcbsini buldum. bazı yerlerini değiştirerek ve basitleştirerek pcb sini çizdim ve çalıştırdım.yapımı oldukça kolay ve kalibrasyon sorunu olmayan bu hızlı sistem şemayı ve pcb yi foruma katkısı olur düşüncesi ile yayınlıyorum. şema orijinal CS6 şemasıdır...pcb orizinal şemaya uymamaktadır hatalarım eksiklerim var... tecrübeli arkadaşlar ve opamp hesaplamalarını bilen arkadaşlar bu hatalarımı düzeltebilirler.
Linkback: CS6 PI

Karadağ

Merhaba,

Tekrar hoşgeldiniz. Deneme şansınız oldu mu? Opamplar için gündüz müsait olduğumda bir çalışma yapmaya çalışırım.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

HASAN

Karadağ ustam araziye çıkartıp denedim.daha önce yapıp denediğim cihazlara göre
mineralli toprakları mesafe kaybetmeden otomatik elemine edebiliyor.yüksek frekansta
maksimüm güçte çalıştığı için 3.3A akuyü 5-6 saatte bitiriyor.Eğerki Uykusuz ustam müsaade ederse bu devreyi Delta nın osilatör ve dijital devresi ile çalıştırıp denemek istiyorum...güç tasarrufu açısından...başarılarınızın devamını diliyorum herkese kolay gelsin.

kawizen

TEK PARADA  MESEFESİ  NASIL
GERAT XL500  GİBİ  BİR  TONDA  SES  ÇIKIP  METELİ  GÖRÜNCE  SES Mİ DEĞİŞİYOR  SAYGILAR

HASAN

Kawizen mesafe tek parada 33 cm başlıkla net 35 cm.
  thresholt potu saniyede 1-2 tık verecek şekilde ayarlanıyor.
  para menzile girince tıklama aniden sıklaşıyor ve sabit tonda ses veriyor.
  normalde ilk algılamayı 40 cmden alıyor.

kawizen

usta  1 metre  kare  başlık  olurmu ki buna  pile  çalışırmı saygılarımla

HASAN

ben denemedim ama sallamalı sistem dedektörlere büyük başlık olmaz diye biliyorum.
Bu soruya forumdaki tecrübeli ustalarımız cevap verse daha iyi olur ben sizleri yanıltmış olmayım.

kawizen

bu dedektör te usta  inceden bir ses  çıkıyor  surfmaster  gibi meteli  görünce   kalınlaşıyor ses  o şekilmi saygılar

HASAN

hayır delta ve hammerde olduğu gibi sabit tonda ses veriyor.
kameram yok + havalar soğuk dışarı çıkaramıyorum ev şartlarında
tavanda yerde ve duvarlardaki demirlerden etkileniyor hatta
asansör boşluğu çalışma odamın yanında bulunduğundan asansörün
kendisinden ve halatların sallantısından dahi etkileniyor. telefonla çekim yaptım ama
net görünmediği için eklemiyorum.nasipse ilerde inşallah.

bitkici şakir

hasan kardeş forum,a bak ben bir şema paylaşmıştım link olark verdim.proscan isimli devreye çok benziyor,hatta feridun usta çalışan bir devre diyor,ama derinlik ve randıman bakımından bir garanti veremedi.

HASAN

proscanla kıyas götürmez şemayı inceleyin.

serkan2727

slm başlık  kaç ohm  olmalı

HASAN

Serkan ölçü aletim anolog 3.5 ohm gösteriyor.
Arkadaşlar Delta ve hammerde kullanmak için sardığım bobini
kullanıyorum: çap 33. tur 23. bobin tel çapı 0.5
Deltanın dijitali ile çalıştırdım videosunu ekliyorum.
seste sorun olmasına rağmen mesafe 1 Tl de 38 cm
son opampla transistörü tetiklettiremedim,deneme
esnasında 45 cm den sesi aldığım oldu ama dengede tutamadım.
diğer bölümler güzel ve sorunsuz çalışıyor.
sesin netliği ve derinlik konusundaki çalışmam devam edecek.

bitkici şakir

hasan usta güzel bir çalışma olmuş pcb ve yerleşim planı varmı elinizde ? yayınlayabilirmisiniz...

tivos

Hasan Usta güzel çalışma .Hafta sonu denemeyi düşünüyorum.Hazır Pcb sini yayınlasanız sevinirim.kolay gelsin.

HASAN

Arkadaşlar önceki mesajımda da belirttim.
şu an ses sorunu var zaman buldukça devre ile çalışmam devam ediyor.
PCB sini ve malzeme yerleşim resimlerini eklemeyi bende isterim.
Ancak belirttiğim gibi Delta pulse nin dijital bölümü ile çalıştırdığımdan dolayı
Uykusuz ustanın rızasını bekliyorum...emek hırsızlığı yapmış olmak istemem.
ben sadece deltanın anolok kısmına cs6nın veya cs7 nin anolok bölümünü ilave ettim.
LAY çalışması yaparken çektiğim bir fotoyu ekliyorum.(yapmayın eksikleri var)
  Gecikmeden dolayı beni anlayacağınızı umarım. Saygı ve sevgiler.

tivos

Ustam ben takipdeyim.kolay gelsin...

serkan2727

tek parada  40 cm  var  bunda

tivos

nasıl ustam 40 cm mi.video ekleyebilirmisiniz

kawizen

entegrelerin değeri  yazmıyor  neyki  u1 u2  kondansatörler  deneyem  bakam  40 cm  mi  tek  para

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious