Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

görme özürlüler için cihaz yapalım

Başlatan kawizen, 20 Aralık 2011, 11:29:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kawizen

slm  ustalar  ultrasonic  sensörden  görme  özürlü   kardeşlerimiz zin  işini  kolaylaştıracak  cihaz  yapalım  önlerine  engel  gelince  onları  uyaran  bir  cihaz saygılar
Linkback: görme özürlüler için cihaz yapalım

defineciii

Alıntı yapılan: kawizen - 20 Aralık 2011, 11:29:27
slm  ustalar  ultrasonic  sensörden  görme  özürlü   kardeşlerimiz zin  işini  kolaylaştıracak  cihaz  yapalım  önlerine  engel  gelince  onları  uyaran  bir  cihaz saygılar

ustalar  bence  boyle bısıy yapmaya gerek yok  nedenı  cın malı basıt  hareket sensorler var  15 20 tl en fazla ustunde mesafe hassasıyet ayarı var  bunlarda  ultrasonık calısanları  bol  pıyasada  ıcını acıp role yerıne   buzzer  bagladınız zaman al sana  onune cıkan bısıy olunca mesafe ayarına  gore  buzzer oter  en basıtı

http://www.futurlec.com/PIR_Sensors.shtml

Karadağ

Alıntı yapılan: defineciii - 20 Aralık 2011, 11:46:52
Alıntı yapılan: kawizen - 20 Aralık 2011, 11:29:27

ustalar  bence  boyle bısıy yapmaya gerek yok  nedenı  cın malı basıt  hareket sensorler var  15 20 tl en fazla ustunde mesafe hassasıyet ayarı var  bunlarda  ultrasonık calısanları  bol  pıyasada  ıcını acıp role yerıne   buzzer  bagladınız zaman al sana  onune cıkan bısıy olunca mesafe ayarına  gore  buzzer oter  en basıtı

http://www.futurlec.com/PIR_Sensors.shtml

Merhaba,

Sanırım bunu sadece varlık yokluk olarak ele alırsanız doğru olmaz.

Eğer mesafe bilgisini de versin diyorsanız ultrasonik olarak böyle birşey yapılır. Eğer ultrasonic transmitter ve receiver ayrı ayrı olacak te su koruması olmayacaksa iş çok kolay. Bu ürünler ile hem geliştirme kolay oluyor hemde yakın mesafedeki algılama problemlerine rahatlıkla çözüm bulabiliyorsunuz. Ama eğer tek piezo ile hemde su korumalı olsun yani araçlardaki park sensörü gibi olsun birde mesafe versin derseniz ozaman iş biraz daha zorlaşıyor. Bu konuda prowave firmasının çok güzel ürünleri var. Mesela aşağıdaki ürün ile güzel bişey ortaya çıkartılabilir. Tabii bu ürünün aynısı devre olarak da tasarlanabilir ve hem bulunabilirlik hemde gerektiğinde müdahale açısından kolaylık sağlar. Eğer böyle bişey yapmaya başlarsanız elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.

Saygılarımla

http://www.prowave.com.tw/english/products/sr/sric/sric.htm
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

kawizen

slm ustalar bu  konuyu  başka  yere  taşımayalım  sayın site  yönetiçileri
haberlerde   polonyada  yapmışlar  böyle  bir sistem
daha iyisini  yapar  burdaki  ustalar
saygılarımla

huseyin05

Arkadaşlar bu konuda benim farklı bir düşüncem var. Yanlış anlaşılmak istemem ama isteyen  denemesini yapabilir. Ben bu durumu yaklaşık olarak bir ay önce fark etmiş'tim. Konu dağılmasın hemen belirteyim , şu an için göz kapaklarınızı kapatın ve parmağınız ile gözbebeğinizin orta noktası üst kısım kaşa yakın yer veya sağ üst bölgesine masaj yapar gibi hafif baskı ile dairesel hareket oluşturup aynı zamanda gözlerinizi açmadan bir nesneye yada her.gi bir şeye bakıyor gibi gözün tam orta noktası görmeye çalışın. Bundan sonra yeniden gözbebeğinizin orta noktasını görmeye çalıştığınız anda sol tarafa veya sağ tarafınıza doğru gözlerinizi çevirin ve şunu görmeye çalışın gözbebeğinizin tam orta noktasında beyaz renkte halka şeklinde ışık mevcut isteyen denesin. En fazla birkaç deneme'den sonra ne demek istediğimi anlar zaten. Bu durum bence göz ile alakalı çok önemli bir konu olabilir. Gece gündüz fark etmez ama göz kapakları ya tam kapalı yada çok az açık kalacak şekilde olacak, sadece iki ayrı bölgeye yapılacak olan dairesel hareket ile bu durumu gözlemlersiniz.

kawizen

kemer  gibi  bir sensör  nasıl  olurki

kawizen

kawizen

teslacoil

Hocam inanmıyacaksın 2 gündür bu konuyu arattırıyorsun bana sitede olmuyo ama böyle  :D
metal dedektörleri bölümünde olabileceği aklıma gelmedi  sağda solda arıyorum bende
neyse sevindim tekrar yazdığına
ben pdf dosyasını  ekliyorum sen pdf dosyasını ve yazıdaki kaynak siteleri incelersin
birde daha önce bu konu hakkında olabilecek sistemi yazdığımı hatırlıyordum geri vazgeçtim sanırım patent almayı düşündüm herhalde ondan olabilir  8)
kısaca yazıyım duruma göre geniş geniş konuşuruz
uygulamayı kemer kısmına kullanacaksınız lazerli metre gibi ır sensör yada  ultrasonik yaklaşım sensörlerinden olucak kullanılabilirliğine  göre
biri ileri yönde olacak diğeri yere 45 derece  açıyla yere bakıcak  nesneyle arasındaki mesafe azaldıkça tıklama sesi frekansı yükselecek sekilde
ileri yönde olan kişin yönlendiği tarafta önüne gelen nesneler veya kişiler için yere doğru 45 derece olan
yürüme yönündeki ani yükselti ve düşüm eğimlerdeki farklılıklar için uyarı vericek
farklı ses tonları olmalı iki sensör için
----------------------------------------------------------------------------------
Eskiden duyma özürlü bir abi için 1 adet merdiven otomatiği ve flaşör ile kapı zil devresi yapmıştım hiç bir iyilik bu tip yardımların  yerini tutmaz
bir insana bütün istanbulu vericez 2 gözünü kaşılığında alıcaz deseler kimse vermez görmediğin istanbulun sahibi olsan ne yazar dimi  belki olayın önemi anlaşılmıştır

kawizen

karadağ  usta  sağolsun  bu  konuyu  başka  yere taşımadı  en  çok   ziyaret  edilen   sayfa  olduğundan

süpersin  usta  bunu geliştirelim  tüm  ustalarla birlikte

birde  duyma  özürlü   arkadaşlarımız  için  ışıklı  uyarı  sistemleri  mesala  gaz alarımını   yüksek  anlaşılacak  şekilde,

ışık  yayacak şekilde  yapmak  bunu  yapmak  baya  kolay  ama   duyma  özürlü  arkadaşlarımız  için   böyle  ürünler  yok

herkese   saygılarımla

karadag  -selami-asenkron-Tesla^Pulse^Coil  usta ve  diğer   ustalar   süper  bir  ürün  çıkaracaklarına  eminim

teslacoil

standart gaz dedektörlerinin üzerinde  mevcut röle kontak ucları vardır bu uca bağlıyarak ışıklı uyarı sistemi yapabilirsin yanip-sonen-ayarli-cakar-flasor lerden  mesela ürün aramaya gerek yok ayrıca
flaşör çakar
http://www.kelepir.gen.tr/9234-yanip-sonen-ayarli-cakar-flasor-disko-is/details.html
gaz dedektörü bu modelde var mesela çok kullandım
http://www.stsguvenlik.com/magaza/adresli-gaz-dektoru-egd-200

onur600

duymayanlar için sesi yazıya çeviren progamlar var türkçesi varmı tam emin değilim...
tabi burda hem görme hemde duyma yitisini yitirenler bahsetmiyosanız...
yakın bi gelecekte yapay gözler çıkacak neticesinde beyinde elektrikle çalışan bi elektronik devre...
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

teknik2230

Az önce haberlerde izledim görme özürlü bir kardeşimize amerikadan akrabası bir gözlük getirmiş engel çıkınca uyaran bir cihaz Ultrasonik alıcı verici var ğözlük te 10 tl maliyeti var en fazla bunu yapalım görme özürlü kardeşlerimize hediye edelim mustafa abi okursa onun videsunu bulur stv de izledim galiba

teknik2230

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious