Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

IDX-PRO + VDI

Başlatan Mustafa-, 24 Kasım 2011, 22:29:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kuzey

tamam ustam olmuyorsa bugun başlıyorum yapmaya kullandıgnız başlık degerlerini verirmisiniz.
Linkback: Ynt: IDX-PRO + VDI

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: protek-e - 14 Şubat 2012, 16:42:01
Mustafa usta sağolsun pcb kit gönderdi bu şema ve bobin bilgilerine göre 1tl 25 cm den algılıyordu devrede değişikler yaptım ayrıca bobin değerlerini farklı uyguladım tx 1mh rx 4mh şuan 1 tl 48 cm oldu 60 cm ye çıkarınca tüm detayları sizlerle paylaşacağım.
ne gibi değişikler usta. mesela lmc6484 yerine ne kullandın. değişikliklerinizi paylaşacakmısınız.
TA5DF

protek-e

çalışmalar daha sürüyor fırsat buldukça değişiklik yapıyorum lmc 6484 yerine lf 444 yada lf 347 kullanabilirsin ben lf 444 kullandım ayrıca r1 390 ohm - r7 75 ohm -  r10 1k5 -  r24 470k - r25 2k - r43 6k8 - r46 2k7 - vr1 47k - c32 100nf - c21 100nf - c2 390 pf  - c3 220nf - Q1 2N3906 - Q2 2N3904 (bacak bağlantılarına dikkat edin)  şimdilik yapılanlar bunlar.

kuzey

protek usta yapmış olduğunuz bobin degerlerini paylaşacakmısınız.
saygılar

dimboz

s.a aleykum ustam bu devreyi bende yaptım ama ses gelmiyor tgs bobini ile deniyorum. yardımcı olabilirmisiniz neleri kontrol etmm gerekiyor
!!__Nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar.__!!

protek-e

bobin uçlarını bağlamadan ses gelmez ayrıca kullandığın malzemeler nasıl özellikle lf347 patates olmasın 7808 in çıkışında kaç volt var? entegre ve transistör yönlerini kontrol ediniz ayrıca d3 diyotunun yönüne dikkat edin mümkünse orada şemadaki gibi 2.7 volt zener kullanın yönüne dikkat edin potları doğru yere bağladığınızdan emin olun en sonunda tx - ucu şase ile birleştirin öyle deneyin

kolay gelsin.

erolunall

Slm
Tgs bobini  çok  farklı

bunun bobin ölçüsünü  aşağıdaki  gibi  vermişler,

DD 27cm. TX wire 0.70 - 35 turns - 0.587 mH -  parallel capacitor 1 mF
                 RX wire 0.18 - 270 turns - 35.6 mH - parallel capacitor 33nF

kolay gelsin

dimboz

s.a arkadaşlar dedikerini kontrol edeceğim bide bu kriterere göre deniyelim bi. çok sağolun saygılar

protek-e

Bobinin orjinali konsantriktir 20 cm çap tx  10 cm çap rx tir. Kolay gelsin

dimboz

s.a ustalar bobin için tel nasıl temin edebiliriz obinajcilar vermiyor bizim memlekette bir bobinlerin ohm değerlerini yazarsanız ve kaç metre tel gittiğini çok sevinirim şimdiden çok teşekkurler.

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: dimboz - 21 Şubat 2012, 10:55:19
s.a ustalar bobin için tel nasıl temin edebiliriz obinajcilar vermiyor bizim memlekette bir bobinlerin ohm değerlerini yazarsanız ve kaç metre tel gittiğini çok sevinirim şimdiden çok teşekkurler.
ben hurdacılara gidiyorum elimde kumpas, arızalı motor, röle, çamaşır makinesi su tahliye pompası 3-5 tl ye alıyorum. sökmek uğraştırıyor ama dediğiniz gibi bobinajcılar vermiyor. mecburen hurdalık. üstelik ucuz :))
TA5DF

dimboz

anlıyorum usta çok sağolasın bu pazar açılan bi hurdacı var bizim memlekette bi şansımızı deneyelim

UNIQUE - TA5DF

memleket nere ustam konya da da pazarları açılıyor.
TA5DF

onlylida

hayerli olsun bekliyurox yaxsi olarki ayimini bir sekilde boyrasiz (az guny)

dimboz

dimboz

S.a ustalar yaptığız bobin kalibının bir şablonu varsa paylaşrmısınız. ve ohm değerleri şimdiden çok teşekkurler.

UNIQUE - TA5DF

tgsl  bağlığında verilen (yada igsl) kalıp bendeki plastik başlığa tam uydu onu kullanıyorum. igsl başlığı altında var. evde olsam atardım ama işteyim.
TA5DF

dimboz

s.a ustalar vlf dedektörlerdeki pinpoint noktası ne oluyor ne işe yarıyor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim birde bu devreyi daha önce bahsetmiştim yaaptım ama çalışmdı tgs başlığı ile deniyorum daha sonra lm358 yerine 393 taktığımı  fark ettim dzelttim ve tgs böbini ile ses geliyor potlar ile susturuyorum ama algılama yok ölçm noktaları nelerdir acaba yardımcı olabilirmisiniz dizgiyi defalarca kontrol ettim yolları kapladım ama değişiklik yok yardımlarınız için şimdiden teşekkurler.

dimboz

s.a ustalar yardımcı olacak biri yok mu acaba. ?

protek-e

yaptığın devrenin ve bobinin fotoğrafını yayınlarsan bir bakalım hata nerede baskı devreyi ön ve arka olarak çekersen daha iyi olur

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious