Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Klasik delta pulse ve delta pulse 2 için dijital pot devresi

Başlatan Karadağ, 20 Kasım 2011, 19:00:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün yeni dedektörün yazılımını yaparken elinde klasik delta pulse ve delta pulse 2 olanlar için dijital kontrol devresi yapsak nasıl olur gibi bir fikir geldi. Eğer rabet olursa bunun için bir devre yapabilirim. Yapılan devre ile potlar iptal olmuş devre dijitale dönmüş olur. Ne dersiniz?

Saygılar
Linkback: Klasik delta pulse ve delta pulse 2 için dijital pot devresi
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

SALİHGENÇ

güzel olur karadağ usta şu aralar elektroniği öğrenmeye çalışıyom ileride şahsen veya hep beraber birşeyler yapıp paylaşmayı istiyom inşallah olur

huseyin05

Güzel ve kullanışlı olur Karadağ hocam, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

canbay

Merhaba.,
deltaya çok yakışır diye düşünüyorum.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

SALİHGENÇ, inşallah öğrenirsin ve beraber bişeyler yapabiliriz.

Devre için her bir pot yerine bir adet shift register entegresi kullanmak gerekiyor. Buda en az 4 entegre 1 pic ve yan ekipmanlı bir devre yapıyor. Eğer bukadar çok malzemeli olsun diyorsanız yapalım.

Saygılarımla

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 21 Kasım 2011, 23:47:27
Merhaba Arkadaşlar,

SALİHGENÇ, inşallah öğrenirsin ve beraber bişeyler yapabiliriz.

Devre için her bir pot yerine bir adet shift register entegresi kullanmak gerekiyor. Buda en az 4 entegre 1 pic ve yan ekipmanlı bir devre yapıyor. Eğer bukadar çok malzemeli olsun diyorsanız yapalım.

Saygılarımla
bence potlar kalsın, potları steoro kullanıp pot değerlerini ekrana basmak bile kullanım kolaylığı verecektir. zira potu ne yana ve ne kadar çevirdiğini takip eder insan.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Onu yapmak daha kolay. Ozaman birine karar verelimde yapalım

defineciii

Alıntı yapılan: Karadağ - 22 Kasım 2011, 11:32:15
Onu yapmak daha kolay. Ozaman birine karar verelimde yapalım

merhaba       ustalar   bu  pot  olayını  nasıl bısıy dusunuyorsunuz   yardımcı olabılırım   ıstedınız  devreyı  sıze   saglayabılırım......masallah   bayadır takıp edıyorum     hala   bıtmedı galıba     bu tıp  devreler  zormu bu kadar.... ???...ama  soylım   ...malzememnın ucuzu   dandını kullanmam  ucuza dedektor   ıcat   etmeyelım    pahallıyada satmayı dusunmem

kolay gelsın
. ;) ;) ;)

Karadağ

Merhaba Defineci,

Bu konuyu haftasonu açtım daha önceden de açılmış varmı bilmiyorum ama klasik delta için dijital pot uygulaması bildiğim kadarınca yapan yok. Buradaki amaç elinde devre hazır olanlar için devreyi dijital kontrollü hale getirebilecek olanak sağlamak. Devre gayet kolay ben sadece tam olarak istenen için emek harcayalım diye herkesden fikir almak istedim.

Saygılarımla

makedonyalı

Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

YAK

Karadağ merhaba daha önce ben '' çok yönlü dedektör kartı '' diye bir başlık açmıştım.Buradaki amacım bir çekirdek devre oluşturup onun etrafında çeşitli PI sistemleri denemekti.Fakat başarıya ulaşmadı.Böyle bir çekirdek devre olursa herkes analog kısmı istediği gibi geliştirir.Tek başına dijital pot ve diğer devreler çözüm değil.
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=1163.0
   Ayrıca geotechtede buna benzer bir devre yapılmıştı.
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=12523
benim önerim TX zamanlamasını ve örnekleme zamanlamasını kolayca deiştirebileceğimiz bir zamanlama devresi; ayrıca ADC ölçüm sonuçlarını rahatça görebileceğimiz bir devre olursa herkesin çok işine yarar.
iyi çalışmalar diliyorum.

Karadağ

Merhaba Profesör,

Evet aslında böyle bir çalışma herkes için güzel olur. Ama bu çalışmadan farklı olarak bunu yapabiliriz.

Saygılarımla

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Şemadaki gibi bir devre yaptım. Kazanç, sens ve sinyal potlarını dijitale çevirmek gücü en yüksekte sabitlemek ve eşik için de çok turlu potansiyometre kullanmak işimizi görür diye düşündüm. Eğer itirazı olan yoksa bu devreyi yapabiliriz.

Ayrıca Profesörün bahsettiği devre için de bir çalışma yapacağım ama herkesten katılım bekliyorum tek kişi ile ilerlemek çok zor oluyor.

Saygılarımla

Karadağ

Profesör,

Düşündüğünüz devrenin tam gereksinimlerini yeni bir konu başlatarak yazarsanız devreyi haftasonu yapabilirim.

Saygılarımla

pro-TR

hocam güzel olmuş sadece anlamadığım opampla yapmak istediğimiz nedir? kalan kısımlar gayet güzel gözüküyor.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

YAK

Alıntı yapılan: Karadağ - 24 Kasım 2011, 21:01:41
Profesör,

Düşündüğünüz devrenin tam gereksinimlerini yeni bir konu başlatarak yazarsanız devreyi haftasonu yapabilirim.

Saygılarımla

Teşekkürler karadağ.Ben tam olarak bir blok şema çıkarıp yeni konu açıyorum.İyi çalışmalar.

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 24 Kasım 2011, 23:01:49
hocam güzel olmuş sadece anlamadığım opampla yapmak istediğimiz nedir? kalan kısımlar gayet güzel gözüküyor.

Merhaba Selami usta,

Ayrım için örneklemeyi opamp üzerinden almayı düşünüyorum. Yapmışken buna da ayrım koymak gerekir diye düşündüm.
Bu arada birisi pCB yi çizerse sevinirim. Bu sıralar çok vakit bulamıyorum.

Saygılarımla

deep max

Alıntı yapılan: Karadağ - 24 Kasım 2011, 20:28:00
Merhaba Arkadaşlar,

Şemadaki gibi bir devre yaptım. Kazanç, sens ve sinyal potlarını dijitale çevirmek gücü en yüksekte sabitlemek ve eşik için de çok turlu potansiyometre kullanmak işimizi görür diye düşündüm. Eğer itirazı olan yoksa bu devreyi yapabiliriz.

Ayrıca Profesörün bahsettiği devre için de bir çalışma yapacağım ama herkesten katılım bekliyorum tek kişi ile ilerlemek çok zor oluyor.

Saygılarımla

Karadag usta bu semanin hex kodunu paylasacakmisiniz? :)

Karadağ

Alıntı yapılan: deep max - 05 Aralık 2011, 17:14:44
Alıntı yapılan: Karadağ - 24 Kasım 2011, 20:28:00
Merhaba Arkadaşlar,

Saygılarımla

Merhaba deep max,

Evet paylaşacağım.

Saygılar

Karadag usta bu semanin hex kodunu paylasacakmisiniz? :)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious