Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

ustalarım yardım delta pulse 2 bobin sarılması hk.

Başlatan kripto55, 13 Kasım 2011, 15:09:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kripto55

ustalarım çok baktım sitemizde bir çok arkadaş çaresiz benim gibi cihaz yapılıyor bobin yüzünden erteleniyor. bize tüm teknoloji ekibine yarayacak bobin sarma tekniğini öğretecek ve bilgi verecek ustamız gerekiyor acil yardım:

teknik çalışma şu şekilde olmalı herkez aydınlanmalı:

1)bobin teli temini ve kaç mm. olacağı.

2)kaç tur olacak ve boyu kaç cm olacak.

3)ohm nasıl ölçülür ve sönümleme nasıl yapılır.

4)izalosyan nasıl yapalacak

5)son olarakda montajı.   (inanıyorum ki bu sorulara yanıt veren ustam birçok kişiye hayırlara vesile olacaktır )
Linkback: ustalarım yardım delta pulse 2 bobin sarılması hk.

Karadağ

Merhaba,

Aşağıdaki linkten bobin ile ilgili yeterince bilgi bulabilirsiniz. Eğer yinede yatarsiz olursa takıldığınız yeri sorun cevaplayalım.

Saygılarımla
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

kripto55

ustma teşekkür ederim sağolun benim bir sorunum daha var delta pulseyi 2 yaptım bir sorun daha çıktı aküye bağlayınca kutup başlarını kısa devre yapıyor sürekli akü başlarında kıvılcım çıkıyor kısa devre neden yapabilir

crazyowl

Yanlış bağlıyorsundur + yı eksiyi o 10000uF lıgın + sına eksisine göre bagla yani - görüen yeri - ye + yı + y a bağla , bu ara bir kere yanlış bagladıysan beslemenin arkasındaki 1n4001-1n4007 hangisini kullandıysan o yanmıştır onu değiş  deşmezsen ksıa devre yapıyor vede onu yapabiliyorsan soketli yap :)) denemelerde cok yanıyor..:)

kripto55

ilk taktığımda 10 000 uf kondansitor ters bağlamışım  aküye taktım ve çat kısa devre yaptı sonra söktüm 4007 diyotu ölçtüm kısa devre görünüyor acaba bundan dolayımı kesin olarak

crazyowl

evet bundan dolayı olma ihtimali o sigorta görevi yapıyor ama bir kere bozlunca bu seferde kısa devre oluyor devreye akım gitmiyor..onu değiş mümkünse yedeklerinide al evde elektronik bozuk aletler varsa içinden bol bol çıkıyor özellikle şu bozuk tasarruf ampüllerinde bol bol var 3 4 tane oluyor hepsinde 4007 ;9

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious