Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dekamon ustadan yeni bir vlf dedektör projesi

Başlatan Dekamon, 10 Kasım 2011, 00:51:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dekamon

Arkadaşlar kendi yaptıgım vlf dedektörün test videosunu size sunuyorum..Teknoloji ekibi olarak böyle bir vlf dedektörün başarı saglamasında herkesin katkısı var..Teknolojiekibi olarak milyarlık vlf dedektörlere kafa tuttacak hatta onlardanda daha iyi performans gösteren projeler üretmek mutluluk vericidir..saygılar..

Linkback: Dekamon ustadan yeni bir vlf dedektör projesi

pro-TR

tebrik ederim dekamon usta, gerçekten gurur verici, zira ruslardı, bulgarlardı, millet bıkmıştı, sizin gibi değerli ustalardan güzel projeler çıkması sevindirici, inanın kendim yapmış gibi sevindim. tekrar tebrik ederim...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Dekamon

pro-TR arkadaşım teşekkürler..Foruma katkılarından dolayı saygı duyuyorum..Tecrübe ve deneyim  kazanmamda ayrıca fikir sahibi olmamda sizin gibi degerli ustaların çok emegi var..Herkese iyi çalışmalar..Nice güzel projelere..Saygılar..

pro-TR

Alıntı yapılan: Dekamon - 10 Kasım 2011, 01:16:29
pro-TR arkadaşım teşekkürler..Foruma katkılarından dolayı saygı duyuyorum..Tecrübe ve deneyim  kazanmamda ayrıca fikir sahibi olmamda sizin gibi degerli ustaların çok emegi var..Herkese iyi çalışmalar..Nice güzel projelere..Saygılar..

estf. usta bu başarı sizin ve tüm türkiyenin...

turkuyaxxx

usta tebrik ederim.şemalarını yayınlayacak mısınız?

turkuyaxxx

video daki ölçüler çok iyi . Toprak altında dene meleriniz oldu mu?

Karadağ

Ellerine sağlık Dekamon güzel iş çıkarmışsın. Başarılarının devamını dilerim.

Artık senin önderliğinde forumca bir vlf dedektör tasarımı yapsak çok güzel olur. Senden bu konuda bir başlangıcı senin de anlayışına sığınarak istiyorum.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 13 Kasım 2011, 21:08:04
Ellerine sağlık Dekamon güzel iş çıkarmışsın. Başarılarının devamını dilerim.

Artık senin önderliğinde forumca bir vlf dedektör tasarımı yapsak çok güzel olur. Senden bu konuda bir başlangıcı senin de anlayışına sığınarak istiyorum.

Saygılar

s.a.
bu ara vlf dedektörleri masaya yatırdım, elimdeki PI devreyi toparlayıp nasipse vlf ye bakacam, PI de ayrımın zor olduğunu hatta olmadığını gördüm. 2-3 tür ayrımı yakaladım ama bu ayrımın bir mantığı yok, zira elimizdeki teknoloji buna müsait değil. bakalım birazda vlf lerde neler yapabiliriz buna bakayım istiyorum. eğer yaparsanız sitede bir vlf size katılabilirim.

Karadağ

Merhaba Pro-TR,

Önceki konulardan birinde 2008 de yaptığım atmel ile forum için yaptığım vlf dedektörler için ayrım ve lcd devresinin görüntülerini vermiştim. Eğer bir vlf projesi başlarsa bu devreyi katkım olması için tüm dökümanları ile beraber vereceğim. Opamplı bir tepe sezici devre ile ayrım konusunda atolyede güzel şeyler oluyor. Ama ünlü markaları incelediğimde birkaç frekansı bir arada kullanan dedektörler yaptıklarını gördüm. Zaten bir ara başladığım ama bazı nedenlerden dolayı yarım bıraktığım vlf projesinde bende böyle yapmak istiyordum. Açıkcası bir vlf konusu başlar yada önceden başlayanlardan biri canlanırsa üzerinde olabildiğince durmayı istiyorum.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Dekamon

Karadag ustam teşekkürler..Foruma vlf dedektör yapımında katkıda bulunmayı çok isterim..Şuan mevcut şemalar üzerinde oynanılarak çok güzel bir devre ortaya çıkarılabilir..Diğer yabancı formlarda öyle yapıyorlar zaten..Önemli olan piyasadaki mevcut vlflere alternatif bir proje geliştirmek...Bunu yaparken tekrar yeniden bir vlf şeması çizilir..Bu vlf şemanın tüm katlarını en iyi konuma çekene kadar şema üzerinde degişiklikler ve modifiye yapılır..Yada hazır bir şema üzerinde çalışılarak iyi bir sonuçta elde edilinebilir...Bu konuda tecrübe ve bilgilerimi siz degerli ustalarla paylaşmaya her zaman varım...Öncelikle bu konuya başlangıç olsun diye bir taslak oluşturalım..Saygılar..

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 14 Kasım 2011, 15:23:29
Merhaba Pro-TR,

Önceki konulardan birinde 2008 de yaptığım atmel ile forum için yaptığım vlf dedektörler için ayrım ve lcd devresinin görüntülerini vermiştim. Eğer bir vlf projesi başlarsa bu devreyi katkım olması için tüm dökümanları ile beraber vereceğim. Opamplı bir tepe sezici devre ile ayrım konusunda atolyede güzel şeyler oluyor. Ama ünlü markaları incelediğimde birkaç frekansı bir arada kullanan dedektörler yaptıklarını gördüm. Zaten bir ara başladığım ama bazı nedenlerden dolayı yarım bıraktığım vlf projesinde bende böyle yapmak istiyordum. Açıkcası bir vlf konusu başlar yada önceden başlayanlardan biri canlanırsa üzerinde olabildiğince durmayı istiyorum.

Saygılar

ustam vlf konusunda benim söyleyeceğim çok şey yok, zira benim için yeni bir konu ve farklı bir çalışma aslında vlf sistem için yeterli ekipmanım var, en azından amatör olarak. şuan vlf konusunda belli bir proje üzerinden gitmekte yarar var, iyi çalıştığına inandığınız çalışan bir şema varsa üzerinden gidilebilir. mesela benim önerim IGSL olabilir. siz şemayı seçin seçtiğiniz şemanın zaten pcb si başlık bilgileri vs herşeyi var. iş sadece vakit bulup uygulamak kalıyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious