Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Goldscan IV için 47milihenri değerinde bobin temini

Başlatan huseyin05, 03 Kasım 2011, 21:49:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

Arkadaşalar haberiniz olması için 47mh choke bobini  http://www.dorukanstore.com/47mH-20mA-Kondansator-Tipi-Bobin-CH6080473K-RoHS,PR-7434.html sitesinde satılmak'tadır. Kullanılacak piezo için bilgisi olan arkadaşlar varsa burada belirtebilirmi? j113 yerine 2SK30A -2sk163  http://www.bluemavi.com/vitrin/kategori_vitrini_new.asp?kategori=56 bu sitede n-kanal fet transistör satılmak'tadır.
Linkback: Goldscan IV için 47milihenri değerinde bobin temini

makedonyalı

teşekürler hüseyin ....
J113 ü Farnel'de bulabilirsiniz 1 günde teslim ederiz diye reklam yapıyor...
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

makedonyalı

GS-IV direnç değerleri doğrumudur? Bu konuda çalışmış bilgisi olan arkadaş varmı...
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

huseyin05

Makedonyalı ustam ben bu devreyi muadil elemanlar ile ve tahmini bobin sarımı ile çalıştırdım. Sorun sadece j113 ve diğer devre elemanlarını orjinal kullanamadım. Ama bu devre çok güzel bir devreye benziyor. Yani iş görür ve bobini IRFP460 veya benzeri bir mosfetle sürülür ve opamp giden 2k2 direnç değeri azaltılırsa derinlik artar. Birde 47milihenri şok bobini kullanmak gerekli ses katında bu kısımda önemli'...Direnç değerleri bence doğru pcb çizimde enson iki hatam var onlarıda düzelterek yeniden eklerim siteye, aslında benim çalışır video görüntülerinide eklemem gerekir ama şu anda yeterli imkanım yok yakın zamanda onuda gerçekleştiririm. Hayırlı günler dilerim.

makedonyalı

Hüseyin ustam
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN .
Verdiğiniz bilgiye teşekür ederim. Söylediğin gibi GS IV devresi güzelbir devre bende üzerinde çalışma yapıyorum, şema üzerindeki direnç değerleri üzerinde biraz tereddütiçindeydim, sizin çizmiş olduğunuz pcb'yi henüz inceleyemedim. J113 kısmına gelince bence devrenin denge noktası gibi geliyor bana diger sitelerden izlediğim kadarıyla  ısrarla J113 kullanmayı tavsiye ediyorlar,
ayrıca 4538 katıyla,güç katında bazı eksikler olduğu kanısındayım! ...
               Saygılarımla...

huseyin05

Makedonyalı ustam sizinde ve diğer arkadaşlarında bayramı mübarek olsun. Ben bu devreyi diğer arkadaşlarında yapabileceği şekilde düzenledim. Yani smd dirençlerden kurtardım ama kimse kartı hazırladım beraber karşılıklı yolalalım devreyi çalıştaralım demiyorki, öyle bir zahmete katlanmamış. Ben kartımı bitirdim hatta 4066 ve fet bf245 ayak yapılarında farklılık yok j113-2sk163 veya diğerleri de olur. TLC555 ve UA709 bende yok ama devrede NE5534 kullanılmış bende o entegreyi kullanıyorum. Devreyi yeniden düzenlerken NE5534 sıfırlaması için UA709 sıfırlama bağlantısı kullandım sorun olmaz herhalde!...Ben smd dirençli pcb'yi de kendi çizimin olan pcb'yide monte ettim. Sorun sadece j113 yerine bf245 kullandım opamplar tl074 yani tl064 kullanamadım onun yerinede tl074 kullandım. Ve birde dirençlerde bazı değerleri 2 veya 3 direnç ile %1 toleranslı 1/4 watt olarak elde ettim. Ama devreler çalışıyor. Bir problemde bobine metal yaklaştırdığım da ilk opamp olan NE5534 çıkışında voltaj düşüyordu bu sebepten dolayı yeni düzenlemede dediğim gibi UA709 önceki açık şemadaki sıfırlama bağlantısına göre değişiklik yaptım. Saygılarımla hayırlı bayramlar.

huseyin05

Goldscan devresindeki enson açık şemada diyotların ikiside aynı yönde olması doğrumu makedonyalı ustam incelermisiniz. Birbirine göre ters takılmalı değilmi diyotlar.

huseyin05

NE5534 opamp 2'.ci ayağına giden diod'lardan bahsetmiş'tim. Piezo sesinin küçük bir amfi ile yükseltilmesi mümkün değilmi, birde burada kullanacağımız piezo eski telefon kulaklık bölümündeki siemens marka piezo olur ben denedim çalışıyor. Sadece 47mh bobin olmadığı için ses tonları elde edemiyorum.

makedonyalı

Alıntı yapılan: huseyin05 - 06 Kasım 2011, 15:35:02
Goldscan devresindeki enson açık şemada diyotların ikiside aynı yönde olması doğrumu makedonyalı ustam incelermisiniz. Birbirine göre ters takılmalı değilmi diyotlar.

Hocam similasyonda diyotları ben böyle bağladım şemayı gönderdim  bayramdan sonrada inşALLAH
asıl devreleri dizeceğim  47mH bobin piyasada bulunuyor zannedersem siz istanbul dışındaysanız bulma imkanınız zorlaşır geçen hafta devre satan arkadaşımın söylediğine göre 10mH ve üzeri bobinlerin mevcut olduğunu söyledi isterseniz göndere bilirim... J113'ü ben almanyadan getirttim 10 adet internetten araştırdığım kadarıyyla farnel ve birkaç firmada daha olduğunu gördüm ...
Saygılarımla

huseyin05

Makedonyalı hocam devrelerde eksiklik görüyorum diyorsunuz. Bu dedektörü başka dedektörlerle karşılaştırdığınız içinmi yoksa teorik hesaplamalar ile mi böyle düşünüyorsunuz bilemedim doğrusu? Bana göre devrede şu an için tek sorun orjinal smd dirençli çizim ile benim çizdiğim devre arasındaki tek fark orjinal smd dirençli devrede komütatör ile yapılan değişikliklerde "all metal-gold1-gold2" en baştaki yani ilk konumu off oluyor. Bu komütatör orjinal devredeki hali ile değişik ayarlarda ses kesiliyor ama potların ayarı değiştirildiğinde yeniden ses geliyor benim devrede sürekli olarak ses var bunu anlayamadım. Hold butonu sürekli açık kalacakmı?Ama devrenin trimpotlar ile sıfırlama kalibrasyonunu yaparak kendi devremde de orjinal devrede açık şemada bobin için hesaplanmış değerlere birebir uyum sağlayamadım. Sardığım bobin 0.65mm emaye kaplı bakır telden 46 veya 52 tur yanlış hatırlamıyorsam. Endüktans değerini tutturamadım. Bu hali ile yinede algılama yapıyor 47mh şok bobini ve diğer devre elemanları ile LCR metre aldıktan sonra yeniden üzerinde çalışıcağım çünkü dedektör iyiye benziyor hatası varsa da buluruz herhalde. Birde puls star g-light devresi ile uğraşıyorum bakalım hangisi işimizi görecek. Hayırlı bayramlar......

makedonyalı

Hüseyin Hocam şuan similasyon üzerinden konuşuyorum henüz pcb hazırlayıp cihazı çalıştırmadım
4538 u8- u9 1 ve 15. Bacaklarında eksiklik gördüm iki ayrı similasyon proğramında bu bacakları hatalı bağlantı olarak gösteriyor  bu bacaklara negatif bağlandığında sorun ortadan kalkıyor.
Sel-1 sel-2 all metal of burada küçük direnç değerleri mevcut hold otamatik ayardada U-10  Tl074
bölümünün negatif olması gerekiyor  Q10 j113 pozitif ve negatif dengesini kontrol etmeni tavsiye ederim şayet yanlış güç bağlantısı varsa o bölge off konumuna geçiyor dediğim ğibi şuan simülasyon üzerinden konuşuyorum bilgiler  kesin değil bobin sarımındada illaki  436 uH 3R5 olacak diye bir sınırlama yok sarımdeğeri eksik veya fazla bunu dirençle ayarlayabiliriz .
Saygılarımla iyi bayramlar...

makedonyalı

Hüseyin hocam
       şunuda belirteyim emekli amca'nın tespit ettiği değiştirilmesi gereken bir yer daha var
güç bölümünde Q1veQ2 yer değiştirecek elektronik konusunda ben amatörüm bilgileri filtrelemeni tavsiye ederim doğrular kendime göre doğru Saygılarımla...

huseyin05

Makedonyalı hocam isminizi bilmediğim için bu şekilde yazıyorum kusura bakmayın!...Ama goldscan devresinde güç katında her.gi bir yanlışlık yok bana kalırsa, burada tam regüleli ve anahtarlamalı bir besleme yani smps mantığında çalışan bir devre tasarlanmış. Bu devredeki sorun sadece orjinal devre elemanları ve diğer malzemelerin uyum sağlaması olası bir hata varsa oda düzeltilir. Saygılarımla...Hayırlı bayramlar.....

makedonyalı

Bugün  bobinleri temin ettim ilgilenen arkadaşlar 470k 47mH olarak karaköyden smd ve transistör
tipi olarak bulabilirler... 10 adedi 4 tl

tounsi774

hi all

where's the COORECTE PCB PLEASE

THANK YOU

BEST REGARDS

T.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious