Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

PULS STAR G-LİGHT YENİ ÇİZİM

Başlatan huseyin05, 01 Kasım 2011, 16:52:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

http://hotfile.com/dl/133943744/d3b56aa/PULS_STAR_G-LGHT_YEN_ZM.rar.html Arkadaşlar yeni çizimi bitirdim. Devrede birkaç hatam olmuş olabilir onlarıda bulup düzenlerim yeniden eklerim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. 
Linkback: PULS STAR G-LİGHT YENİ ÇİZİM

tounsi774

issalam

Eğer PULS YILDIZ G-Işık inşa etmişlerdir. şema doğru olması

Ben A_pusle2 yaptık, ama, iyi çalışmıyor

çok teşekkür ederim

Karadağ

insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

huseyin05

Karadağ hocam sizde sağolun diğer arkadaş yorumda ne demek istemiş anlayama'dım. Siz bu devrenin açık şemasına göre yorum yaparmısınız, yanlış bir yer varmı mantık dışı bir durum benim anolog bilgim var ama çok iyi değil bu devre çalışmazmı! arkadaş bunumu kasdediyor anlayama'dım. Diğer çizimde açık şemasınıda vermiş'tim. Çizimleri açık şemalarına uyum sağlayarak yapıyorum. Elimde yeterli imkan yok, ama en yakın zamanda kartları yaparak video görüntülerinide eklerim. Hatasız bir çizim iş görmezmi devreleri yapılan yorumlara göre yeniden  seçerek çiziyor ve site'ye ekliyorum.  Birde şunu belirtmek isterim şema üzerinde özetle devre elemanlarının görevlerini açıklayıcı bir düzenleme yapılsa bizde anlasak ve ona göre düzenleme yapsak sizcede iyi olmazmı!...Selami hocam birara delta pulse için güzel açıklama yapmıştı ama yarım kaldı. Yani demek istediğim devrenin çalışma mantığını örneğin; ne5534 ve sonrasındaki çalışma mantığını anlamak,çok detay istemiyorum. Birde bu devre için anolog ibreli gösterge yerine lcd ile aynı mantıkla çalışan lorenz dedektör var incelerseniz ferro-nonferro ayrımı yapılıyor. Bu çalışmayı yapmarmısınız. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

pro-TR

s.a.
hüseyin kardeşim, devrenin şeması nerede ben dosyayı dün indirdiğimde şeması yoktu, pcb şemasından da anlamadım yani devrenin çalışma mantığını, şu sıralar diğer devre ile uğraşıyorum ya o yüzden yaptığın çalışmaları detaylı incelemedim açıkcası. lütfen beni yanlış anlamayın, kafam başka yerlerde
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

huseyin05

http://hotfile.com/dl/134014298/14863f6/PULS_STAR_G-LGHT_YEN_ZM.rar.html Selami hocam yeniden düzenledim. Belki birkaç hatam vardır kartı yapmadım benim ricam eğer fırsat bulursan açık şemalarıda gönderiyorum birde rica şu lcd ekran çalışmasını yapabilirmisin olmaz dersen ben burda lm3914 ile ferro-nonferro ayrımı yapacak bir kart çizecem ne dersin. Ama lcd ile miliamper ölçümü yapacağız ve iki ayrı ölçüm şemaya göre öyle olacak ekranda tam ortada 0 noktası sağa ve sola
"<<<<<<< 0 -----------" ferro için, nonferro için "--------- 0 >>>>>>>" bu şekilde 2!.ci satırda bu şekilde gözükecek "1'.ci satırda ferro ve nonferro yazsa yeterli yada bana örnek program çalışması göndersen bende uğraşırım. Hayırlı günler dilerim.

huseyin05

www.aktifdedektor.com Selami hocam bu sitede lcd ekran görüntüsü var LAND CRAFT modeli ekran görüntüleri incelerseniz anlatmak istediğimi anlarsınız hocam.

pro-TR

hüseyin ustam, şemaya biraz baktım. anladığım kadarıyle, ferro- nonferro ayrımını yani analog vumetre girişini işlemci ile okumamız pek mümkün değil, belki o kısıma bir opamp ilavesi ile sinyali 2,5v a alıp işlemciden okutarak 2,5v u 0 kabul edip, aşağı düşümleri ferro, 5v seviyelerine çıkışlarıda nonferro olarak işlemciye yaptırılabilir. bence LM3914 led driver, ben olsam onu gireceğime bir opamp girip dediğim şekilde lcd ye istediğimi yaptırırdım. devrede ki potansları da steoro kullanıp pot değerlerini de lcd ye basardım ki bu daha kullanışlı olurdu.
bence elinizde osilaskop varsa bu devreyi yaparsınız zira timingleri vs herşeyi verilmiş bu devrenin.skop yoksa bu devreyi yapmak imkansız demiyorum ama epey tırmalatır.

defineciii

Alıntı yapılan: pro-TR - 02 Kasım 2011, 16:44:58
şekilde lcd ye istediğimi yaptırırdım. devrede ki potansları da steoro kullanıp pot değerlerini de lcd ye basardım ki bu daha kullanışlı olurdu.
bence elinizde osilaskop varsa bu devreyi yaparsınız zira timingleri vs herşeyi verilmiş bu devrenin.skop yoksa bu devreyi yapmak imkansız demiyorum ama epey tırmalatır.

selamı abı   osıloskopsuz tırmanırsın demıssın   ama   cok onemlı   bu olmadan  hıc kımsenın calısması dogru degıl..ve   burdakılerın   bır kısmı   ogrencı oldu ıcın  osıloskop alıcak paralarıdahı  yokkk.....  8) :o :o......bakssana  elımde   kalan  pc osıloskopunu   nerdeyse  bedavaya  satıyorum   alan yok........osıloskop yoksa    kör  bır ınsandan farkı  olmaz  calısanın    dandık  mantık  elının altında mutlaka olması  gerekır her elektronık   meraklısı  olanların........ :)

tounsi774

hi husein

thank you for this detector

i can make this detector the schematic is correct and  stable

best regards

tounsi

pro-TR

ya bu tounsi774 bu gidişle türkçeyi öğrenecek ama biz ingilizceyi öğrenemeyeceğiz  ;D  ;D  ;D

huseyin05

Doğru söylüyorsun selami hocam bende google ile çeviri yaptım dedektör çizimi için teşekkür ediyormuş ve devrede hata olmadığını yazmış yani açık şemaya göre yorumlamış.

huseyin05

Kendisi nerelidir bilmem ama devrenin yapılabilecek bir devre olduğunu yazmış aslında bu cevabı şemayı çizen arkadaş'tan beklerdik neyse oda yorum yapar herhalde!......

huseyin05

Arkadaşlar bu devrede regüle entegresi 78L08 yazmışım bunun yerine 7808 olacak başka hataları varsa düzelterek yeniden eklerim.

YILDIRAY

hüseyin ilkin sağol seni takip ediyorum .iyi bayramlar

huseyin05

Arkadaşlar pcb devredeki ayrım ledleri eksi (-) bağlantısı eksi -10.6volt  hata yapmışım. Bu devreyi malzemeleri tedarik edip bitirdiğimde başka hatalar varsa onlarıda tespit edip düzelterek yeniden eklerim. Devreyi yapan arkadaşlar varsa bu duruma dikkat etmelidir. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious