Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Gary's Pulse-2 ve dedector x2 kısmen basit ama işe yararmı?

Başlatan crazyowl, 27 Ekim 2011, 23:14:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

crazyowl

birdde bobin çıkışında 13 volt ölçmüştüm daha öncekiölçümde şu an 7,5 volt ölçüyorum.

Linkback: Ynt: Gary's Pulse-2 ve dedector x2 kısmen basit ama işe yararmı?

crazyowl

Bu arada
http://baykusyapim.net/bhb/DevreElemanlari.png
http://baykusyapim.net/bhb/DevreElemanlari.psd

iki ayrı formatta ekliyorum png yi adobe fireworks psd yi photoshopla açabilrisiniz , içinde devre elamaları kategorize dilmiş şekilde mevcut katmanlardan(layers) istediğinizi seçerek  ctrl+a yapıp resmin üzerine rengini değiştirdiğinizde elemanların yerleri görünüyor

pro-TR

Alıntı yapılan: crazyowl - 06 Kasım 2011, 20:58:36
birdde bobin çıkışında 13 volt ölçmüştüm daha öncekiölçümde şu an 7,5 volt ölçüyorum.

s.a.
usta şimdi bataryanız diyelim 13,4V iken neden daha düşük ölçeriz izah edeyim.
bobin taktığınız girişlerin hemen sağında iki tane 1n4148 vardır, seri bağlanmış. bu diotlar -v a seri girilmiştir ve ölçüğünüz batarya voltajından devre içerisinde entegre voltajlarının ölçümlerinde  1,4V düşük gösterir. sebebi bu iki diottur. zira 1n4148 in yapısı gereği 0,7v  diot başına düşme yapar ki seri girildiği içinde 1,4v lukbir düşme olması gerekir. çatlayan patlayan yoksa, ledlerde dediğim gibi yanıyorsa, tüm entegreleri YÖNLERİNE DİKKAT ederek takın, başlığı bağlayın. devreye enerji verin. devreye enerjiverdiğinizde bir aksilik olmazsa önce IRF740 ı yoklayın çok ısınıyormu? ısınmıyorsa başlığa bir metal yaklaştırın ses çıkıyor mu? potlarla oynayın velhasıl devreniz normal çalıştığı halde algılama yoksa, dediğim gibi çalışan tv ye yaklaştrın ve yatay çizgiler oluşyor mu bakın, ve en önemlisi başlığı evin içinde metalden uzak tutun, unutmayın yerdeki zeminde, duvarlarda tavanda inşaat demirleri vardır bunları hesaba katın. onlara yakınsa devreniz asla susmaz tabi çalışıyorsa ;)
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

crazyowl

yok ustam doğru  ölçemedim daha doğrusu öce resimlerdekileri ölçmüş idim sonraki ölçümlerimde hiç güç göremedim sadece en üstteki 16 bacaklıda ölçtüm soldaki birde aşşadaki tl062 deki digererli artık güç göstermiyor:S çatlak patlak var sanırsam...
Teşekkürler ustam bayramınız tekrar mübarek olsun..

SALİHGENÇ

s.a tüm müslüman kardeşlerimin kurban bayramı mübarek olsun kardeş ordaki pr1 200k trimpot

SALİHGENÇ

crazyowl

Teşekkürler ustam:) Sizinde  bayramınız mübarek olsun . 250 k lık trimpot taktım, Tekrar teşekkürler ustam.

crazyowl

ustalar devrede diyotlar yanmış akü 13.4 volt veriyor bu sebepte olurmu?akünün 13.4 voltunu 12 volta naısl düşüreecm ölçüm yaparken önüne 120k direnç bağlıyorum akünn çıkışlarından birne 11,94 v yapıyor faket bunu devrenin güç kaynağı kablosuna ekleyince devreye güç gitmiyor teşekkürler..

pro-TR

usta 13,4v sorun yaratmaz korkma o devreyi 15v ile çalıştıranlar çok oldu daha güçlü olması için,
yani akünün voltajı sorun yaratmaz.

crazyowl

crazyowl

pro ustam birde şu anahtarı devreye bağlıyorum işlev görmüyor acaba entegreler yok diyemi öyle yapıyor diyhe düşündüm tersmi bağlıyorum.. birde yukardaki png ile psd yi inceledinizmi işe yarrmı .

pro-TR

Alıntı yapılan: crazyowl - 08 Kasım 2011, 08:40:09
pro ustam birde şu anahtarı devreye bağlıyorum işlev görmüyor acaba entegreler yok diyemi öyle yapıyor diyhe düşündüm tersmi bağlıyorum.. birde yukardaki png ile psd yi inceledinizmi işe yarrmı .

hangi anahtar? usta
manuel, otomatik tune var o mu? siz hangi pcb yi uyguladınız?

crazyowl

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=2527.0

Ustam burdaki pcp yi yapıyorum , orda sağ üste bir anahtar var onu diyorum üstten bakarken .

pro-TR

Alıntı yapılan: crazyowl - 08 Kasım 2011, 14:39:56
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=2527.0

Ustam burdaki pcp yi yapıyorum , orda sağ üste bir anahtar var onu diyorum üstten bakarken .
auto manule anahtarı usta o, eğer bu pcb yi yapıyorsanız şimdilik o kısımı auto konumda kullanın, maunel için erken zira devreyi tam randımanlı çalıştırmadan o anahtar işinize yaramayacaktır.

crazyowl

ustam teşekkür ederim kusra bakma çok soru soruyorum.

crazyowl

Ustalarım merhaba devremi yaptım ama ölçümlerde sanki bir sorun var. Ölçümleri yaptıgım bacaklar ve değerleri aşşağıdaki resimdeki gibi  :o Sizce sorun neyde olabilir 4148 ler sağlam kontrol ettim tristörlerde sorun olabilirmi. Teşekkürler.

pro-TR

usta ölçümlerinizin tamamı yanlış noktadan alınmış size doğru ölçüm alabileceğiniz yerleri işaretleyeyim.

crazyowl

Ustam teşekkürler böyle olmasının sebebi çoğu entegrede başka bacaklardan ölçüm almamam:S

pro-TR

crazyowl

Ustam takılı olan tl062 de -5,8 i göremedim yerine +7küsr gördüm Ayrıca çok teşekkür ederim Tüm konulara yazdığınız cevapalrı okuyup ilk gösterdiğim ölçümü yapmıştım :))) demek  acayip anlıyorumm:))

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious