Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

50'lik ve 25'lik başlık için...

Başlatan lavrensiyum, 15 Ekim 2011, 13:59:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lavrensiyum

Pulse için 50'lik ve 20-25 arasında başlık yapmak istiyorum. Para ve küçük objeleri noktalamak için kaç cm çaplı başlık önerirsiniz.(Ben 20-25 arası düşünüyorum) ayrıca;
  50*50 için 0,60 bobin telinden kaç sarım yapılmalı (3 omaj için)
  20-25 çaplı başlık için 0,40 bobin telinden kaç sarım gerekir.(3 omaj için)
Yaklaşık bi değer verirseniz sevinirim.
Linkback: 50'lik ve 25'lik başlık için...

pro-TR

ustam delta veya pulse dedektörü için başlık konusu defalarca konuşuldu.
ama tekrar edelim.
delta pulseden örnek vererek ilerlersek, deltada başlık ölçüleri 0,50 mm den 0,70 mm ye kadar tel çapı sorun değil, 40 lık başlıkta 23 tur en ideali dir buda yaklaşık 3R  civarlarında çıkar. şimdi
orj. başlık değerlerini biliyoruz. bu arada endüktansı da 350 mH den 600 mH arası çıkar herneyse.

orj. başlıkta ki değerimiz 40 lıkta 23 tur ise 1 turu kaç cm eder sonra çıkan sonucu 23 ile çarpacaz ve kaç metre telimiz varmış bulacaz.
çevre formulu kabaca:
R x pi, (formulün aslı 2rxpi)

40x3,14=125,6 cm tek turu
125,6 x 23 tur = 2888,8 cm kabaca 29 metre telin var
şimdi sen bu 29 metre tel ile ister 20 cm lik ister 25 cm lik ister 50 cm likistersende 60 cm lik başlık yapabilirsin.

50 cm lik başlığına örnek verecek olursak;
50x3,14= 157 cm yani 50 cm lik başlıkta 157 cm telin gider, elinde 29 metre tel olduğuna göre
2900 / 157 = 18,47 tur yani senin 18 tur sarman yeterli, tabi endüktans veya tel kalınlığına göre bu sarım 1-2 tur az yada çok olabilir, pulse sistemde 1-2 turun lafımı olur ;D
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

lavrensiyum

Ben emaye bobin telinden,kare şeklinde sarıcam. Ayrıca sitedeki arkadaşlar değişik oranlar vermiş. 40 cm çaplı 24 tur saran da var(30 metre ediyor.) 60lık karede 20 24 tur arası saran da.(48-57metre arası) (ikiside 0.60 lıktan). bi de sönümleme direncinin de ne demek olduğunu bilmiyorum.Sadece omajı ayarlasam olmaz mı?kafam karma karışık.

pro-TR

PI sistemde 3R lik bobin idealdir, ha büyük başlıkta bu direnç 1,5R ye kadar düşebilir bu tel kalınlığı ile alakalı bir durum. sönümlenme direnci veya söndürme direnci işte bu hassas ayar gerektiren bir noktadır. söndürme direncide bobine paralel atılan watajlı direnctir. genellikle 150R den başlar 2,2K ya kadar gider, delta da 470R ile 1K arasında bobine göre değişir
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious