Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

VLF DEDEKTÖR BOBİN DEĞERİ

Başlatan huseyin05, 02 Eylül 2011, 21:01:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

Arkadaşlar verilen bobin değerleri dedektörlerin frekansları için teorik olarak yapılmış hesaplarla verilen değerler ama derinlik için ihmal edilen bir durum ise bobin ekranlamasında endüktans değerinin düşmesi pratik'te böyle oluyor isteyen denemeli benim elimde şuanda bobin olmadığı için sarıp deneyemedim ama bobinlerde ekranlama endüktans değerini düşürüyor bu duruma dikkat eden oldumu!...ben şu anda yeni VLF dedektör kartını bitirdim ama denemesini yapamadım elimde bobin olmadığı için TESERO BANDİDO II kartını deneyip yayınlayacağım yakın zamanda elinde sarılmış bobin olan varsa değerleri ölçüp yazabilirmi!....Endüktans değerleri ekranlama olmadan ve ekranlama yapılınca değerlerin nasıl değiştiği deneyebilirmisiniz arkadaşlar!..............   
Linkback: VLF DEDEKTÖR BOBİN DEĞERİ

hdalci

sen havadamı denedin topraktamı

BigBang

Sadece indüktif değil , kapasitif değer de aratacağı için frekansın biraz düşmesi normaldir  ;)

Mustafa-

ben denedim ekranlı ekransız halini endüktansta değişiklik olmadı
belki sende ekranlarken bobinde yamulma gevşeme veya sıkılaşmadan dolayı endüktans kaymıştır.

BigBang

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 03 Eylül 2011, 03:36:37
ben denedim ekranlı ekransız halini endüktansta değişiklik olmadı
belki sende ekranlarken bobinde yamulma gevşeme veya sıkılaşmadan dolayı endüktans kaymıştır.

Sn. M-usta-Fa frekansta bir değişiklik oldu mu ?

Mustafa-

bingbang usta dediğin gibi folyo yapınca kapasitans etkisi yapıyor fr değişiyor.

YILDIRAY

bobin ekranlayınca değeri değişmiyor sadece yamuk yumuk olunca değişiyor

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious