Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Delta pulse 2 voltaj aşırı düşüyor

Başlatan dijitaldunya, 13 Ağustos 2011, 03:16:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dijitaldunya

delta çalışmaya başladığı andan itibaren 10 dk içinde voltaj 12.5 den 9 volta kadar hızlı bir şekilde düşüyor.ne yapmam gerek

Linkback: Delta pulse 2 voltaj aşırı düşüyor

dijitaldunya

olayı çözdüm sanırım.bobin 3.2 ohm bir problem görünmüyor aslında ama bobini çıkartınca voltaj düşmesi azalıyor tıkırtı sesleri çok daha net çıkıyor fakat bobini takınca tıkırtı yerine kesik kesik ses gelmeye ve voltaj çok hızlı bir şekil de düşmeye başlıyor NEDEN olabilir acaba

ferhatkadak

sorun ırf 740 ın mosfet ve yanın daki elemanlrdan oluyo bnde öleydi hepsini değiştir dene

dijitaldunya

sönümleme direncini ve c 12 yi değiştirdim biraz düzeldi gibi ama akü zayıf olduğundan tam anlayamadım şarz da yarın tekrar bakarım.ço teşekkürler.

pro-TR

s.a.
devrenizde akımı çeken bobindir. ve akımı çekmesi çok normaldir, bence devrenizdeki problem kullandığınız aküden kaynaklı, kullanıdğınız akünün ömrü tamamlanmış olabilir zira akününde belirli bir doldur boşalt süresi ve sayısı vardır. mesela akünüz sıfır iken atıyorum 1000 şarjlık süreniz varsa bunun 100-200 şarj adedinde akü üzerinde yazılan akım/saati rahatlıkla karşılar ama şarj adei çoğalınca bu süre azalmaya başlar taki 900 e gelince yapılan şarjlar 10 dk bile gitmez.(burada verdiğim sayılar örnekir zira aküler çok çeşitlidir ve şarj adetleri ve süreleri farklıdır)

ayrıca devrenizdeki tank condansatorünü gözden geçirin (4700uF ve 10,000uF olan), zira onun işlevi mosfetin anlık çeken akımlarını karşılamaya yardımcı olur. takmadınızsa muhakkak takın.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

dijitaldunya

ilginiz için çok teşekkür ederim,aküyü en fazla 10 defadır şarz ediyorum ömrünün azaldığını zannetmem ama blok kondansatörü mutlaka bakıcam tekrar teşekkür eder işleriniz de başarılar dilerim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious