Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

GOLDSCAN-IV YENİ ARES ÇİZİM TEK TARAFLI

Başlatan huseyin05, 10 Ağustos 2011, 06:36:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

makedonyalı

Alıntı yapılan: huseyin05 - 21 Ağustos 2011, 20:24:24
Arkadaşlar mosfet transistörleri süren NE555 entegresi 3'.cü ayak jumper atlaması olan yere 10k direnç takılması gerekmekte bu hata düzeltilecek devreyi ben bitirdim ve çalışır halde videoları yakın zamanda ekleyeceğim herkeze kolay gelsin...

Hüseyin 05 USTAm
  Çalışmaların güzel olmuş emeğine sağlık. Ustam goldscan IV videonu sabırsızlıkla bekliyorum
şayet performansı iyi ise bende yapmayı düşünüyorum, birde senden bir ricam olacak şayet Goldscan IV ISIS çizimleri varsa elinde email atarsan sevinirim.   Saygılarımla...
Linkback: Ynt: GOLDSCAN-IV YENİ ARES ÇİZİM TEK TARAFLI
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

huseyin05

Hocam devrenin isis çizimi elimde yok ben devreyi ares ile çizdim. Şu anda devre kartı bitmiş durumda fakat elimde osiloskop ve bobin icin lcr metre yok bundan dolayı devreyi çalıştırıp video görüntülerini ekleyemiyorum devreyle yakından ilgilenen ve bitirmek için bana ulaşmak isteyen arkadaşlar varsa tel: 0 542 817 30 29 dan ulaşabilirler. Yeni vlf ve pi sistem puls star g-light ayrımlı - tesero bandido II
max çizimlerinide bitirdim siteye yakın zamanda ekleyeceğim.

turkuyaxxx

Ustalar ben sıfır dan başlaıycam bu işe.Bildiğim tek şey bakır plakaya şemayı ütülemek
tuz ruhuyla yolları ortaya çıkarmak. Onuda pro-tr ustadan öğrendim. onun da başını çok ağrıttım
kendisi kusuruma bakmasın. Ben acemi biri olarak hangi devreyle işe başlamalıyım. All1 var makine hoşuma gitti
ama çift kart zor olur diye vazgeçtim. Bu goldscan 4 le başlasam başarabilir miyim.Yardımları bekliyorum burdan çok yazıcam bu işi çözene kadar.

turkuyaxxx

sorduğum sorular size çok basit gelebilir cevap vermeye değer görmeyebilirsiniz.
açık şemayı nası okuyorsunuz?

Avci26

Nerden başlayacam dersen bence öncelikle elektronik kitapları var hobi olarak uğraşanlar için temelden anlatıyor böyle birkaç kitap edin onları okuyarak başla elektronik dipsiz kuyu gibi indikçe iniyorsun, nacizane tavsiyem.

UNIQUE - TA5DF

Birde basit devreler yap. anfi , fm verici gibi,  elin yatkınlaşsın yoksa çok uğraşırsın...
TA5DF

araz

herkese selamlar
bir goldscan4 makinası yapmışım ama ses çok kötü
ne yapmam gerekiyor?
hangi bölümü onarmam gerekiyor?
saygılar

YILDIRAY

araz bu devre çok zor konfike etmek gerekiyor. huseyin05 bu devreyi yaptı ve kalibre etti ondan alabilirsin bende ondan aldım ve memnum

araz

merhaba yıldıray kardeş
Ben azerbaycan'dan katılıyorum ve ordan alamam,hüseyin bey devrede değişiklikler mi yapmış?

YILDIRAY

bazı yerlerinde değişiklikler yapdı.

huseyin05

Araz ustam sen yaptığın çalışmanın videolarını veya resimlerini eklersen daha net yardımcı oluruz. Video daha iyi olur ayrıca ses olayı piezo ile yaptıysan güzel bir ses tonu yok ama delta pulse ses katı ile deneyebilirsin!....Saygılar.

araz

merhaba hüseyin bey
Devreyi başlığa bağlamadan bile o ses var,elimi devreye yakınlaştırıyorum ses çoğalıyor,sanırım hassasiyetin çok olduğundan öyle oluyor,bence ses bölümüyle bir ilgisi yoktur,siz ne düşünüyorsunuz?

teslacoil

başlıktan bahsetmiyor size piezo hoparlörler kullanmışınızdır onu demek istiyor
piezo hoparlörler devrede  osilasyonu yükseltir  dediğiniz gibi elinizi yaklaştırdığınızda
temas etmeseniz bile çıkışa yükselen bir ses verir
ses çıkış katlarının genelinde oluşan bir durumdur   
bu konuda size 555 li olan delta pulsedeki ses katını yapmanızı önermiş

araz

Tesla^Pulse^Coil arkadaş çok teşekkür ederim
farklı hoparlörler kullandım
555 kullandım ama yinede ses aynı
aşağıdakı videoyu lütfen izleyin.
sw_1a ve sw_1b adlı sıralı düğmeleri değiştiriyorum ve ses değişiyor ama hiç birinde stabillik yok

http://d2.share.az/cgi-bin/dl.cgi/vyzg2jduymgdf46hspwsuhq3qfdgq5vhdiail7ftym/25122009001.asf

elsidi

GOLDSCAN-IV'ü  uzun yıllar önce yaptım bilebildiğim kadar (aklımda kalan) hoparlörle çalıştıramazsınız
çalışsa bile sesi çok kısık çıkar Hoparlör yerine frekansla çalışan PİYEZO bağlamalısınız Kısaca piyezoyu
şöyle tarif deyim ohom metreyi piyezonun iki ucuna değdirdiğinizde  hoparlör gibi göstermez yani bir nevi
kıristal gibidir Bende çok çeşit piezo var arkadaşım eski bir telefon tamircisisiydi ondan almıştım.
Yanlış anlaşılmak istemem ben hiçbir elektronik devrenin ticaretini yapmam isteyene ücretsiz gönderebilirim
Bu anlatım biraz acemiye anlatır gibi oldu kastım sizler değilsiniz sizlerden özür dilerim amacım benim gibi acemi arkadaşlar olursa
onlarda faydalansın diye anlattım Goldscan-ıv'e piezo'yu bağladığınızda sesi çok net ve gür çıkacaktır Zaten çıkış katı
(ses)piyezo'ya göre dizayn edilmiştir.Saygılar

teslacoil

araz verdiğin link çalışmıyo medya player dosyası sanırım video yok
-------------------------------------------------------------------------------------
golscan devresini bilmiyorum yapmadım ama sunu biliyorumki
dedektör cihazlarında her türlü ses katı devrede parazit üretir
çıkardığı ses oranında çözümleri var ama devre tasarlayanlarda zorluklarından maliyetlerinden dolayı geçiştiryor bir hoparlör hem verici hem alıcıdır normal hoparlör her ses darbesinden sonra diyafrandaki bobin tresimle devreye geri sinyal üretip gönderir
piezo hoparlörler kriştal yapıdadır yüksek frekanslarda çalışmaya daha elverislidir
aynı sekilde oda devreye parazit yollar
piezoların önünde genelde plastik bir kutu vardır ilk ses darbesinden sonra bu ufak odada ses piezoya daha fazla geri algılama yapıp sinyal üretmesine  önündeki kutu bunun oluşmasına daha fazla sebebiyet verir
kısa darbeli tıklama sesi veren delta cihazda bile piezo sorun çıkartıyor
araz sorunu önceliklede ses devreinde olmayabilir   ama sağlam devrede bile ben tavsiye etmiyorun
en iyisi kulaklık kullanmak direnç ile kondansatör gibi elamnlar ekleyerek basit elmanlar ekleyerek
elektroik bilgisi az olnalar için tavsiyem
bunun dışında ses katlarının devreden yalıtılması beslemelerin ayrılması gibi yöntemlerle sorunlar çözülebilir

leonidas42

hüseyin abimi bende takdir ediyrum sürekli kendisi ile görüşüyoruz kendisi hiçbirşeyi ezbere yapmıyor mantığını kavrayarak hareket ediyor sadece imkanları yetersiz inşaallah onunda üstesinden gelecek tekrardan saygılarımı sunar iyi forumlar dilerim...LEO

araz

huseyin05

Araz ustam yanlış anlamayın ama bu devrede normal hoparlör kullanmanız yanlış, piezo ve normal kulaklık kullanılacak!...Kulak'lık takıldığında piezo'yu devreden çıkartıyor, yani sesi peizo hoparlör'den kulaklığa veriyor. Ayrıca 47milihenry bobin kullanmak mecburiyetide var. Ben bu bobini hazır bulamadım ve kendim sardım. Size tavsiyem bobini kendiniz sarmalı'sınız, power suplyy hurda kartlardan çıkan şok bobin nüveleri var veya 330 mikrohenry'lik nüveli bir bobinin sadece nüvesini kullanarak yapabilir'siniz. LRC metre varsa işiniz kolaylaşır, veya sarım toplam omaj değeri 70-80 ohm arası oluyor. Sargı yapacağınız teli röle "12vdc röle bobinini" kullanarak yapabilir'siniz. Omaj değerinde bobin 47mh veya biraz fazla olabilir. Önemli değil, ama hoparlör olmayacak, kulaklık ve eski tip telefonlardan çıkan piezo olacak veya benzeri bir piezo hoparlör olur. Komutatör bağlantılarına dikkat edin, bence açık şemasında bağlantı hatası var komutatör için yeni denemeler yapmam gerekiyor. Daha önce yaptığım kartlarda sorun yok, bulabilir'seniz fet transistörler J113 olsun ayrıca didolarda OA85 veya benzeri olursa daha güzel olur. Muadil germanyum diod olur, ben 1N60 germanyum diod kullanıyorum.Saygılar.

huseyin05

Ayrıca ses kesilmesi için reset butonuna basmalısınız. Bu şekilde cihaz susacak'tır. Potlar ile yapmanız gereken ayarlar'da var. Saygılar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious