Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

delta pulse 2 problem

Başlatan tarikkoc, 07 Ağustos 2011, 14:14:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tarikkoc

Arkadaşlar ben bu delta pulse 2 yi sonunda yapmayı başardım ama en soldaki (vd17)kırmızı led sürekli yanıyor noise,yi saat yönünde çevirmeye başlayınca yavaş yavaş yeşilde yanmaya başlıyor sesi ise trshold ile ayarlıyabiliyorum fakat bobin hiç algılamıyor bobinim 0.70 lik telden 1,6 ohm geliyor devreye 2 ohm 5 wattlık direnç seri bağlı bir ara bobini çıkarttım seste ve ledlerin ışığında hiç bir değişme olmadı bir arada ırf740 ve taş direncin çok ısındığını gördüm neden acaba  ???
Linkback: delta pulse 2 problem

pro-TR

s.a.
tarık ustam algılama işini 2. plana atın bence öncelik besleme olmalı, şöyle yapalım; önce bütün entegreleri sökelim enerjiyi verelim. normal mi?
ledlerin normalliği: enerjiyi verdiğinizde dışta ki led sürekli yanacak, enerjiyi kestiğiniz de (veya batarya 10,5V altına düştüğünde) diğer ledde yanacak, tabi bataryanız doluyken enerjiyi kestiğinizde diğer led dediğimiz içteki led yanıp sönecek yani sürekli yanması söz konusu değildir. zaten o ledin işlevi tr nin basesinde ki 9v1 zenerle batarya durum katıdır. yukarıda bahsedilen durumu yakalayana kadar siz devrenizde besleme üzerine yoğunlaşın.
ayrıca o bahsettiğiniz potu kontrol edebilirmisiniz? sağlam mı? yani sökün o potu ve kaç K ise ölçü aletiyle ölçümleyin potu çevirin ölçün lineer artış eksiliş varmı? kısaca yanık mı?
voltajınızı normal yaptığınızda bildirin kaldığımız yerden devam edelim...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

pro-TR

noise potu dediğimiz en soldaki ilk pot ise güç potu onun bağlantısı 556 da, bu da demek oluyor ki 556 arızalı, yok onun yanında ki iki pottan birisiyse onlarda 4538 lere bağlı, onlarda bir problem var demektir. tabi potta anormallik yoksa. inş. yedek entegreniz vardır.

tarikkoc

a.s.
pro - tr ustam söylediklerinizi hemen kontrol edeceğim yalnız bişey daha sormak istiyorum bu p1 den p9 a kadar olan 9 adet yeri boş bıraktım lcd nin yeri diye doğrumu yapmışım bide buton yazan yere normal buton bağladım sanırım reset için kullanılıyor acaba buraya push buton mu takmalıyım

tarikkoc

evet noise dediğim en soldaki 20 k lık pot fakat 20k bulamadığım için tüm 20 k lara 22 k taktım 500 k ya 470 k taktım 100 ohm luk ses potuna da 500 ohm taktım ; elimde entegrem yok ama ankara konya sokaktan almıştım patates çıkmış olabilir  olmazsa yenilerini alayım

pro-TR

Alıntı yapılan: tarikkoc - 07 Ağustos 2011, 14:40:00
a.s.
pro - tr ustam söylediklerinizi hemen kontrol edeceğim yalnız bişey daha sormak istiyorum bu p1 den p9 a kadar olan 9 adet yeri boş bıraktım lcd nin yeri diye doğrumu yapmışım bide buton yazan yere normal buton bağladım sanırım reset için kullanılıyor acaba buraya push buton mu takmalıyım
söylediğiniz şemayı bilmiyorum yani delta pulse 2 vers. hiç yapmadım, şeması da olmadığı için 1 den 9 a kadar hangi uclar inanın bilmiyorum. ben ezbere konuşuyorum ustam.
butona gelince bas-çek butonu olmalı yani push butonda bas-çek türü sanırım.
potlara gelince evet dediğiniz gibi 20K yerine 22K, 500K yerine 470K vs normaldir herkes öyle yapıyor, zira o değerlerde buton bulmak zor.

ferhatkadak

arakadış aynı sorun bendede vardı sorunu şöyle çözdüm ama ilk olarak beslemeniz yeterli olmadığı kanısındayım o dediğiniz olay kesinlik le şunlarada noluryo ırf 740 takarken elinizi ırf 740 ın bacaklarına süremeye dikkat edin statik enerji en bozulma olabiliyo ondan sonra bobini bağladığınız yerin sağ tarafında 2 tane diyot var odiyot ları çıkarın avonun 2000 r kısmıdda ölçün ortalama 700-800 arasında değer gösteriyosa çalışıyordemektir çalışan varsa geri bağlayı ırf 740 altarafında iki tane daha diyot var onların yönünü kontrol edin ve aynı işlemleri tekrar edin  çalışanları geri takın ırf 740  ı değiştir sönümleme direncinizinde plakete tems ettiğinden emin olun ben bu şekilde çözdüm benim başlığımda 0.60 telden tam olarak3 ohm ve sönümlee direncimde 680 r buna göre bi dengeleme yapın

tarikkoc

Alıntı yapılan: ferhatkadak - 10 Ağustos 2011, 04:18:34
arakadış aynı sorun bendede vardı sorunu şöyle çözdüm ama ilk olarak beslemeniz yeterli olmadığı kanısındayım o dediğiniz olay kesinlik le şunlarada noluryo ırf 740 takarken elinizi ırf 740 ın bacaklarına süremeye dikkat edin statik enerji en bozulma olabiliyo ondan sonra bobini bağladığınız yerin sağ tarafında 2 tane diyot var odiyot ları çıkarın avonun 2000 r kısmıdda ölçün ortalama 700-800 arasında değer gösteriyosa çalışıyordemektir çalışan varsa geri bağlayı ırf 740 altarafında iki tane daha diyot var onların yönünü kontrol edin ve aynı işlemleri tekrar edin  çalışanları geri takın ırf 740  ı değiştir sönümleme direncinizinde plakete tems ettiğinden emin olun ben bu şekilde çözdüm benim başlığımda 0.60 telden tam olarak3 ohm ve sönümlee direncimde 680 r buna göre bi dengeleme yapın

söylediklerinizi yaptım ama hala düzelmedi

tarikkoc

Alıntı yapılan: pro-TR - 07 Ağustos 2011, 14:30:13
s.a.
tarık ustam algılama işini 2. plana atın bence öncelik besleme olmalı, şöyle yapalım; önce bütün entegreleri sökelim enerjiyi verelim. normal mi?
ledlerin normalliği: enerjiyi verdiğinizde dışta ki led sürekli yanacak, enerjiyi kestiğiniz de (veya batarya 10,5V altına düştüğünde) diğer ledde yanacak, tabi bataryanız doluyken enerjiyi kestiğinizde diğer led dediğimiz içteki led yanıp sönecek yani sürekli yanması söz konusu değildir. zaten o ledin işlevi tr nin basesinde ki 9v1 zenerle batarya durum katıdır. yukarıda bahsedilen durumu yakalayana kadar siz devrenizde besleme üzerine yoğunlaşın.
ayrıca o bahsettiğiniz potu kontrol edebilirmisiniz? sağlam mı? yani sökün o potu ve kaç K ise ölçü aletiyle ölçümleyin potu çevirin ölçün lineer artış eksiliş varmı? kısaca yanık mı?
voltajınızı normal yaptığınızda bildirin kaldığımız yerden devam edelim...
bütün entegereleri söktüm dıştaki led sürekli yanıyor içteki led ise 9 v un altına düşünce yanmaya başladı ama yanıp yanıp sönme hiç olmadı

pro-TR

s.a.
tarık usta ledlerin yanma şekli dediğiniz gibi olmalı yani dıştaki led devreye enerji verdiğinizde yanar, içteki ledde devreye bağladığın akünün voltajı 9v civarına düştüğü zaman yanar, içteki ledin yanma sönmesi şu şekilde kafa karışmasın, devreye enerji verdin diyelim, dıştaki led yanar, içteki led yanmaz, devreden enerjiyi kestiğinde dıştaki led sönerken içteki ledde bi anlık yanar söner, mantığı şudur; enerji kesildiği zaman devre üzerindeki enerji bataryadan enerji gelmediği için devam edemez ve 12v tan yavaş yavaş azalmaya başlar bu azalış çok hızlı olur, tabi ki 12v tan 0v a düşerken 9v dolaylarında içteli ledin devresi bir anlık ledi yakar, göz kırpması şekilde, ledlerin yanması bu şekildedir.

MuHaRReM

ARKADAŞIM SENİN PROBLEMİN NE556 D1 İLE YAPILAN ZAMANLAMA DEVRESİNDE VEYA BOBİNİ YANLIŞ SARDIN MOSFET (IRF740) VE TAŞ DİRENÇ BU SEBEPLERDEN ISINIR BOBİNE TAŞ DİRENÇ VE ARA KABLOSU BAĞLANMADAN ÖLÇTÜĞÜNDE 3.5 - 4. OHM ARASI OLMASI LAZIM  ;)
KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKÇA HAK BELA VERMEZ KUL AZMADIKCA

MuHaRReM

arkadaşım pardon dalgınlığıma geldi bobin ara kablosuyla beraber 3.5 ohm'u geçmesin bobini düzgün sardıysan bence taş direnç bağlamana gerek yok

tarikkoc

IRF 740 ı değiştirdim bobin penseyi 10 cm den algılamaya başladı fakat dıştaki led (kırmızı olan ) hala sürekli  yanıyor

MuHaRReM

arkadaşım sen bobini nasıl sardın 50cm başlığa 0.6 bobin telinden 24-30 tur arası sarıp 3.5 ohm u yakalaman lazım bobini bu şekilde sarıp sönümleme direncini 680 ohm taktığında en az 1lirayı 40-45 cm den alması lazım mosfette hala ısınma varmı sen bobini nasıl sardın

tarikkoc

bobin elimde hazır vardı 2 tane 0.70 bobinim var biri 30 cm 1,6 ohm geliyor diğeri 40 cm 1,8 ohm geliyor 2 ohm luk taş dirençle kullanıyorum fakat altın gibi değerli madenleri görüp yeşil ışık hiç yanmıtor ve kırmızı ışık sürekli yanıyor

MuHaRReM

arkadaşım bobin değerlerin çok düşük tekrar söylüyorum problemin benim tahminime göre %90 bundan kaynaklanıyor son kez söylüyorum bildiğimi 50 cm başlığa 0.6 bobin telinden 24-30 tur arasında sar 3.5 ohm olsun bu şekilde sar bobinini yoksa sorun yaşamaya devam edersin

canbay

dıştaki led yeşil olacak on/off anahtarını açtığında bu led devreye enerji gittiğini gösterir. ledleri ters takmışsınız. kırmızı led arkadaşlarında dediği gibi akünün azaldığını gösterir akün azalırsa yanar.

bobinide 4 metre cat-5 yada cat-6 kablo al kalitelisinden. 3 yada 4 tur yap kafana göre 3,5-4,5 ohm arası olur buda delta için idealdir. ve bobin devreye bağlı değil iken devreye enerji verme mosfeti yakarsın

kolaygelsin

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious