Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

delta pulse 2 algılama mesafesi

Başlatan ferhatkadak, 05 Ağustos 2011, 18:10:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferhatkadak

delta pulse 2 bobinini bugün yaptım cat 5 ten 35cm2 başlığa 4 tur doladım ama 9.5 ohm çıktı bende kabloları iptalettim ve en sonun da3.9 ohm u yakaladım fakat mesafe çok çokaz koskocaman 1 m çaplı tepsiti 20 cm den zor algılıyo televizyonun ekranına yaklaştırdım ekranın dibine kadar yaklatırınca ekranda çizgiler çıktı acaba bu mesafe 1 m tepside bukadar normalmi vede yankeski ile denediğimde bobinin dışına deydirdiğim zaman anca öttükablonun markası dörtler kablo bide mofset hiç ısınmıyo diğer başlıkta çok ısınıyo hatta yanıyodu ama onu parçaladım acaba sorun devredemi başlıktamı
Linkback: delta pulse 2 algılama mesafesi

MuHaRReM

kabloları iptal ettiğinde sarım sayısı düşer verim alamazsın cat 6 kablosu al yanında mıknatıs götür kablo mıknatısa yapışıyorsa alma cat 6 kablosunu bir tane atlayarak sar 4 tur sardığında 32 turluk bir sargı elde edersin başlığın çapını 35 cm civarı yap 4 tur sar güzel sonuç alırsın veya 0.6 bobin telinden 32 tur sararsanda iyi sonuç alırsın başarılar ;)
KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKÇA HAK BELA VERMEZ KUL AZMADIKCA

pro-TR

s.a.
arkadaşlar sitede başlık adına çok şeyler yazıldı, yeterli inceleme yapmadan konu açmayı uygun bulmuyorum son kez söylüyorum bildiğimi, cat5- cat6 gibi kablolardan yeterli verimi almak zor kalitesizlik yüzünden en iyisi küçük başlıkta emaye tel 0,50-0,60-0,70 gibi kalınlıkta, büyük başlık içinse 2x0,70 veya 3x0,70 veya 4x0,70 çok damarlı normal elektrik kablosu kullanmak en iyisi...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

MuHaRReM

selami ustam adsl kablolarını mıknatısla test ettikten sonra alsa arkadaş ben pek sorun çıkmaycağını sanıyorum saygılar...

pro-TR

Alıntı yapılan: muharrem - 06 Ağustos 2011, 00:46:08
selami ustam adsl kablolarını mıknatısla test ettikten sonra alsa arkadaş ben pek sorun çıkmaycağını sanıyorum saygılar...

olabilir ustam mantıklı bir teknik, ben uğraşması zor diye kestirip attım. zira satıcıya kaliteli cat5-cat6 kablosu dediğimiz de o farklı algılıyor, bize göre kalite direnci düşük, bakır içeriği çok olarak algılıyoruz, bakalım satıcı kaliteli cat5 deyince ne anlıyor, kriterler tutmadığı için söylemiştim.

MuHaRReM

haklısın ustam en iyisi bobin teli

...SİNYALCİ...

bencede en iyisi bobin teli başlık olarakta kare 60x60 yaptım hafif malzemeden daire 80 lik başlığa tekabül ediyor sanırım .12 KADEMELİ SİMENS ÇOK KİBAR ANAHTAR BULDUM SÖNÜMLEME DİRENCİNİ 330 OHM SABİT HER KADEMEDE 10 OHM 330 SERİ OLACAK ŞEKİLDE YAPTIM HERTÜRLÜ ARAZİDE KAZANCI MAX A YAKIN KULLANA BİLİYORUM MESAFE HARİKA OLUYOR.SAYGILAR.
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

ferhatkadak

ustalar bütün başlıklara baktım ama benim sorum başka farkındaysanız . ben başlığı yaptım ve sorunum başlıktaki sargılar ısınıyo ve ırf 740 a soğutucu taktığım halde ısınıyor televizyona yaklaştırdığımda çizgiler belli oluyor ama çok çok az mesafe gidiyor düşünün 1 m tepsiyi 25 cm den gördü ben burda konu açmaya meraklı değilim ama benim sorumun cevabı başlıklarda yok sanırım benim aldığım kablonun ohm si fazla onu hallet cemde
ACABA SİZ BOBİNDEN MOSFETE GELEN KABLOYU NE TÜRBİ KABLO KULLANIYORSUNUZ BEN 0.75 KABLO KULLANDIM ACABA TELEFON TELİ FELANMI KULLANICAZ

pro-TR

ara kablosu (uzatma kablosu) blendajlı kablo olmalı ve tel kalınlığı kesinlikle sardığın telden daha kalın olmalıdır. 0,50-0,70mm telle sardınsa başlığı 0,75-1mm kalınlıkta olmalı uzatma kablon, birde başlık ölçümleri alırken o uzatma kablosunuda dahil etmelisin. şöyleki
sardığın başlık 5R, ince bir ara kablosu kullandın 2R de o geldi, toplamı 7R olan bir başlık değeri ile sen 25 cm den tepsi algılatabiliyorsan mesafesi gayet güzel. arkadaşım 2 mesaj üstte adam söndürme direncinde 10R lik aralıklarla neden 12 kademe yapmış, ferhat ustam artık hassas değerlerde çalışmalısın, yani deltayı havada 40-50 cm den göreyim, makinanın mesafesi iyi olsun derseniz 10R yeterince hassas değildir. 7R bir başlıkta çok çok kaba bir değerdir. başlık için uzatma kablosu dahil 4R den yukarısı iyi değildir. bilmem anlatabildim mi?

MuHaRReM

arkadaşım

1-kullandığın bobine uygun sönümleme direncini iyi ayarladınmı
2-delta kullanımı kolay bir makina değildir ayarlarını yapabiliyomusun
3 -başlığı düzgün sarabildinmi

bunların hepsi algılama mesafesinde etkili faktörlerdir mosfetin ısınmasına gelince bence bobinle alakalı

SAYGILAR....

ferhatkadak

ustalar hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için. başlığı bobintelin den denicem . kullanımını baya öğrendim sayılır manuel konumda o 20k potu çok zorluyo acaba onun yerine çokturlu pot taksak daha iyi olmazmı hatta bütün potları çok turlu taksak çok daha iyi ayar yaparız manuelde .bobintelinden yapmıştım ama ohm si çok düşüktü şimdi
1 yapacağım başlıkta 4 ohm yakalamaya çalışacağım ama ben 10 ohmlik lan kablosunu bağladığım da ısınan onda ısınmazmı
2 ırf 740 a soğutucu bağladım ama sinyal kayması olurmu
3 delta pulse auto yada manuelde tıkırtı sesini ayarlıyorum ama elimi çektiğimde hemen ses YAVAŞLIYO yada hızlanıyo bunun bi çözümü varmı
SON OLARAK MADEM PİYASADA %100 BAKIR KABLO BULAMIYORUZ ONUN YERİNE BİLGİSAYARDA BİR DİKTÖRTGEN YOL ÇİZİP BUNU PLAKETE BASIP ÇIKARSAK KABO YERİNE KULLANAMAZ MIYIZ HEMDE GÜZEL BİR SARGI OLUR
SARGININ RESMİ EKTE AMA BEN GÜZEL ÇİZMEDEİM ONUN DÜZGÜN ŞEKLİNİ DÜŞÜNÜN PLAKETE BASILACAK

...SİNYALCİ...

...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

ferhatkadak

algılama sorunu hala devam ediyor 0.60 lık bobin teli ile 35 cm 3ohm lik bir başlık yaptım fakat hala sorun aynı 30 a30 bakır plaketi 10 cm den 1 m tepsiyi 20-25 cm den çekiyo BOBİN ÇIKIŞINDAN VOLT ÖLÇTÜĞÜMDE 0.6 VOLT MAXSİMUM GERİLİM VAR BÜTÜN ENTEGRE VOLTLARI AYNI 11.30- 11.40 VOLT civarıalgılaa sorununa neler neden olur acaba bu esafeler manuel ayarda yaptım denemeler  auto da nerdese hiç görmüyo 5-10 cm en fazla     nişan yüzüğünü test ettim dibine kadar getirdim1 cm yanına kadar hiç görmüyo  televizyona tuttuğumda noise yi maksimum dirence alınca ekran daki çizgiler kalınlaşıoy min de ise inceliyo bd556 yerine b556d kullandıml lf356 cd4538 cd 4066 kullandığım entegreler bunlar internet teki videolara baktığımda algılamaları çok yüksek bende 25 cm den ses te çok çok az bi değişiklikle fark ediyorum( müzik kulağımdan dolayı evdekilerin hiç biri fak edemiyo ) LÜTFEN YADIM BAŞLIK SARIMI NASIL OLMALI BENİM SARDIĞIM BOBİN BOŞTA DURUYO BANT LADIM YANİ İSTERSENİZ  VİDEO EKLEYEBİLİRTİM

pro-TR

s.a.
usta bobin çıkışında ölçümlediğin (birbirine paralel atılmış LF356 2. pine giden noktada) 0,7-0,6v luk değer normal bir değerdir. usta siz devreyi ilk çalıştırırken öncelikle ayar daima auto modda olmalı, devrenizde ki hataya gelince bu şekilde bunu bulmak zor. söylediklerinize göre alıcı katı çalışmıyor olması muhtemel, ısınan parçanız varmı (özellikle 4538 ler ve 4066 lar) suni şasenizin voltajı normal mi? potlar genellikle çabuk yanan parçalardır, bütün potları kontrol ettiniz mi?
entegre voltajlarını ölçümlerken ölçü aletinizin probunu entegrenin -v a mı dokunduruyorsunuz yoksa bataryanın -v una mı? yani devrede seri iki adet 4148 vardır biri yandıysa şayet bataryadan ölçütüğünüzde herşey normal göüzükür ama entegreden ölçümlerde hatayı farkedersiniz mesela LF356 da 4. pine siyah probu 7. pine kırmızı probu değdirin bataryanız 12v ise orada 10,6v okumalısınız eksiği veya fazlalığı bahsettiğim 4148 lerde sorunu işaret eder.

pro-TR

ayrıca
devrede bazı elemanları ölçümlemek için mesela 1n4148 gibi diotları, potları vs olduğu gibi ölçerseniz sonuç alamazsınız yani doğru ölçüm yapamazsınız doğru ölçüm için sökülüp ölçümlenmesi gerekir.

ferhatkadak

usta ben de sorunun b556d olduğunu düşünmüştüm bd556 yerine b556d kullandım ve çok azda olsa ısı yapıyor yedek vardı elimde değiştirdim hepsinde aynı sorun. bide cd4538 yerine toshiba 4538 takmıştım ısı olmuyordu ama cd 4538 taktığımda çok aşırı bi şekilde ısındı ve 4066 lardan sağ taraftaki entegrede ısındı BENİM AKÜ DEVREYE TATIĞIMDA HİÇ HARCANMIYO BAĞLA DEVREYE 15-20 SAAT ÇALIŞTIR BİŞEY FARK ETMİYO AKÜ1.3 AMPER

pro-TR

s.a.
o 556 nın hemen üzerinde ki 4148 diotunu kontrol edin, noise (power) potunu kontrol edin, entegrenin beslemesini kontrol edin, eğer bunlarda bir sorun yoksa entegre ısınıyorsa yanıktır yenisi ile değiştirin BD556,B556D onların datasheetini bulamadım, esasen 556 ifadesi yeterli gelir zira BD,NE gibi ön tanımlamalar üretici firmaların sembolleridir. rakamın sonundaki harflere gelince o önemli zira o entegrenin özelliğini ifade eder.

kuzey

merhaba ferhat usta
ustam ya çok acelecisiniz yada konuları iyi takip etmiyorsunuz. mevcut devre ile max ayarda en kötü bobin ile bile 1 tl 30 cm algılama yaparsınız.öncelikle bobin işini sonraya bırakın. yapmış oldugunuz 0.60 telden 3 ohm bobin uygundur.
sırası ile şu işlemleri yaparsanız sorunu aşarsınız diye düşünüyorum. şahsi düşüncem kısadevre yada açık devre yoksa devrenizde komponentlerden bazılarının degerini yanlış taktıgınızdır.
baştan alıyorum öncelikle mevcut bobininize extradan hiç bir direnç takmayın. 1.5 metre ara kablosu ile direk cihaza getirip baglayın. mesafe testi yaparken bobin çevresinde en az 1 metre mesafede 15cmden büyük metal olmasın yoksa algılamayı etkiler.
şimdi R5 degeri ni 680 R takın extra ayarlardan kurtulmak için nouse potunu sökün yerine 22k direnç takın eger elinizde varsa (signal potu ve sens potunuda söküp) yerine 0,22 R 1wat degerinde direnç takın.
öncelikli modifiyeler bunlar. sonrasına gecelim
devredesagda solda volt degerini ölçmeyi bırakın bu şekilde biryere varamazsınız.(çünkü cihaz kötüde olsa çalışıyor). sizin yapacagınız şu cihazı aküye baglamadan ölçü aletini alın ve dirençleri üstten sokmeden tek tek ölçün bakın bakalım direnç degerlerini şemaya gore dogru takmışmısınız.hatırladıgım kadarı ile devre üstünde sadece 100 k dirençler hariç hepsi mevcut direnç degerini yada çok yakınını gosterir. yanlış direnç gosterenin bir ayagını sokup bide oyle ölçün yanlış degerde ise dogru degeri takın.
direnç ile alakalı olarak.(100k lar 50 k gibi deger gosterir devre üstünde. diger dirençler ise örnek 22k (20yada21k gösterebilir)12k (10.5k gösterirse) 1m (950k) gibi degerler gosterirse devre üstünde ölçüm yaparken anlayınki bu direnç degerleri dogrudur sökp bakmanıza gerek yoktur.
sonrasında 100n kondanstorler hariç digerlerini birdaha gozden gecirin dogrulugunu kontrol edin. tüm bu işlemler sonucunda kartın arka yüzünü selülozik tinerle temizlemeyi unutmayın. şimdi makinayı açın.trsholdu max konuma alın hangi tarafda ise onun max konumunu buldunuz diyelim sonrasında gain ile ince yar yapın otmeye en yakın yere kadar gelin ve sürekli resetleyin ki makinan kendini toparlasın hepsi bu kadar
tüm bu işlemlerden sonra devreden hala verim alınmadıysa tarafımdan daha yazılacak birşey kalmamıştır.
kolay gelsin.
tüm arkadaşlara hayırlı ramzanlar dilerim.

ferhatkadak

bobin çıkışında voltaş ölçümü yaptım tekrar ve busefer 3volt a kadar çıktım noise yi max direnece aldıkça3 voltu gördüm daha çok çevirdiğimde ise avo metre bi anda 1000 volt gibi değer gösterip sıfırlanıyo saniyede 3 defa felan tekrarlıyo

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious