Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TGSL-TURK DIGITAL

Başlatan Mustafa-, 30 Temmuz 2011, 23:41:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mustafa-

Merhaba Arkadaşlar Selami ustamız bize tgsl devresi için lcd ünitesi yapacak (uykusuz ustanın deltapuls'a yaptığı gibi) kendisine hürmetlerimizi ve saygılarımızı sunarız...
Linkback: TGSL-TURK DIGITAL

pro-TR

s.a.
mustafa usta inan ben hiç vlf dedektör yapmadım, hayatımda bir kez vlf cihaz gördüm oda tarsos, onuda yapıp yollayan profosör ustadır. onuda çalıştırmayı tam başaramadım, elimdeki PI bitmeden de VLF işine girmeyi düşünmüyorum, şunu yapabilirim, yapacak arkadaş varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum, ötesi şimdilik bana uzak olur, özür dilerim yapamayacağım işe söz vermeyeyim
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

UNIQUE - TA5DF

tgsl  nin sorunsuz çalışan bir versiyonu var mı. sorunsuz arazide kullanılabilen. 25-30 cm den toprakta 1tl çeken.  
eğer varsa dökümanlara ve şemaya göre basit bir lcd devresi yapabilirim. ama önce sağlam cihaz... yoksa lcd sadece süs...
TA5DF

ceryan3200

slm ferudund usta selam forum şöle diyem belki 6 aydır dijital için uğraşıyorum bende tgsl var toprakta hernerde istersen parazitsiz ve boşta ötmeden 25-30cm parayıda görüyor artı lcd olarak grafik lcd ekranınıda yaptım mevcut herşey güzel ancak benim istediğim potları dijitale çevirmek ve tuşla kontrol etmekti bunu başaramadım 6aydır haylada uğraşıyorum ama imkansız gibi bişey sebebleri ise tgsl beslemesi buna müsait olmayan şekilde ve simetrik birde cihaz sallamalı tip yani ben bezdim eğer usta sen dijital ekran sorun değil yapmak bu pot işine bi çare bulabilirsen stabil çalışan tgsl bulmak zor değil bu dijital pot işi için bilgilerini bizle paylaşırsan bende devremde uygular yaptığım tüm değişiklik lcd ve dijital potlu olarak çalışan devremin tüm bilgilerini paylaşırım herkez istifade eder saygılarımla.........
ceryan3200

pro-TR

Alıntı yapılan: ceryan3200 - 31 Temmuz 2011, 22:09:11
slm ferudund usta selam forum şöle diyem belki 6 aydır dijital için uğraşıyorum bende tgsl var toprakta hernerde istersen parazitsiz ve boşta ötmeden 25-30cm parayıda görüyor artı lcd olarak grafik lcd ekranınıda yaptım mevcut herşey güzel ancak benim istediğim potları dijitale çevirmek ve tuşla kontrol etmekti bunu başaramadım 6aydır haylada uğraşıyorum ama imkansız gibi bişey sebebleri ise tgsl beslemesi buna müsait olmayan şekilde ve simetrik birde cihaz sallamalı tip yani ben bezdim eğer usta sen dijital ekran sorun değil yapmak bu pot işine bi çare bulabilirsen stabil çalışan tgsl bulmak zor değil bu dijital pot işi için bilgilerini bizle paylaşırsan bende devremde uygular yaptığım tüm değişiklik lcd ve dijital potlu olarak çalışan devremin tüm bilgilerini paylaşırım herkez istifade eder saygılarımla.........

söylediklerini tam anlayamadım. ama yapılması hiç zor değil. potları dijitale çevirmenin bir sürü yolu var. analoga sadık kalarak dijitale çevirmekse çok basit. yardım istersen ö. m. ile görüşelim
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: pro-TR - 31 Temmuz 2011, 23:44:47

söylediklerini tam anlayamadım. ama yapılması hiç zor değil. potları dijitale çevirmenin bir sürü yolu var. analoga sadık kalarak dijitale çevirmekse çok basit. yardım istersen ö. m. ile görüşelim

işi zaten  yapan arkadaşlar var, bilgileri paylaşıp paylaşmamak kendilerine kalmış.
ben şahsen ceryan3200  ustamın tgsl  ini merak ediyorum.  nasıl parazitsiz yapmayı başardığını yaptığı cihazın dökümanlarını paylaşırsa forum adına sevinirim.
TA5DF

emretunali

LCD devre konusunda bende yardım edebilirim. Atmega yada Pic CCS C, Pic basic ve GCC kodlama bilgim var. Ustamın dediği gibi analoglara sadık kalarak digital pot'lar ile bu iş çok basit. Bende tgsl-edu verdiyonunu topluyorum. Sadece devre üzerinde gerekli analog sinyal nerden çıkıyor onu gösterin yeter. Gerisini ben hallederim...

Saygılarımla

asenkron

dıjıtal potlar max 8v. tur. bır ayagı eksıde olmalıdır. devremız +8 -5 sımetrık 13v luk bır potansıyel var .olmayacagı kanatındeyım.

emretunali

MCP41XXX seris entegrelerin olacagını düşünüyorum. Daha önce RD15HV1 RF transistörününde power kontrol için kullanmıştım. Fm vericide...

Mustafa-

ceryan usta varmı gelişme

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious