Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Delta Yardım Ustalar...

Başlatan f9zeybek, 22 Temmuz 2011, 00:23:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

f9zeybek

Merhaba ustalar kendim bir delta yapıyım dedim fakat sorun çıktı :S

1- Hoparlörde ses yok (Hoparlör 8 ohm 0.5w)
2- Devrenin üzerindeki kırmızı led (devrenin enerjisi kesildiği zaman yanan led) devreye enerji verildiği andan 10 saniye sonra yanmaya başlıyor devrenin üzerindeki power ledi yanmıyor.

Şimdiden teşekkürler ustalar...

Linkback: Delta Yardım Ustalar...
Söz Konusu VATAN'sa Gerisi Teferruattır.
K.ATATÜRK

f9zeybek

Bilgisi olan yok mu ustalar. :S
K.ATATÜRK

pro-TR

Alıntı yapılan: f9zeybek - 22 Temmuz 2011, 00:23:30
Merhaba ustalar kendim bir delta yapıyım dedim fakat sorun çıktı :S

1- Hoparlörde ses yok (Hoparlör 8 ohm 0.5w)
2- Devrenin üzerindeki kırmızı led (devrenin enerjisi kesildiği zaman yanan led) devreye enerji verildiği andan 10 saniye sonra yanmaya başlıyor devrenin üzerindeki power ledi yanmıyor.

Şimdiden teşekkürler ustalar...

s.a.
cözüme 2. şıktan başlamak lazım, zira öncelikle devreye verilen enerjide sorun nedir? önce onu çözelim. şemaya bakmadan ezbere şöyle söyleyeyim.
pcb de dış taraftaki led (sola bakan led) devreye enerji verdiğimizde sürekli yanacak, iç kısımda ki led ise bataryamız 10,5v veya voltaj daha aşağıya düştüğünde yanar yani batarya zayıf ledi, bataryamız tam dolu olsa bile bu led devreyi açıp kapattığımızda anlık olarak yanar ve söner,
kısaca devreye enerji verdik dışa bakan led sürekli yanar devreden enerjiyi kestiğimizde diğer ledde bi anlık yanar ve söner. ledler bu şekilde çalışıyorsa normal demektir. ve tabiki en sağlıklı ölçüm devreye bir avometre takarak ölçüm almaktır. eğer ledlerin yanma konumları bu şekilde ise sesin neden gelmediğini kontrol edebiliriz.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

f9zeybek

Ustam pcb nin sol tarafındaki led power ledi (yeşil) yanmıyor, sadece enerji düşüklüğündne olansağ taraftaki (kırmızı) led yanıyor.

Birde devreye enerjiyi PC powerinden 12 V veriyorum...
Powerden kaynaklanan bir sorun olamaz gibime geliyor çünki ilk deltamı ondan çalıştırmıştım.

Şimdiden teşekkürler...
K.ATATÜRK

ceryan3200

syn f9zeybek ben usta değilim ama aklıma gelenler şunlar ilk olarak yeşil led patlak olabilir bi sağlammı kontrol et değilse ters bağlamış olabilirsin ikinci olarak pc poweri yeterli akımı veremiyor ve beslemede çökme oluyor olabilir bunun sebebi ise kullandığınız bobinin omajı cok düşükse cok akım ceker ve besleme çökebilir bunu kontrol edin eğer mosfette ısı varmı bir bakın varsa ve kırmızı led hemen yanıyorsa durum budur ses gelmiyorsa 555 kontrol edin diyebilirim saygılar
ceryan3200

f9zeybek

Alıntı yapılan: ceryan3200 - 22 Temmuz 2011, 22:06:43
syn f9zeybek ben usta değilim ama aklıma gelenler şunlar ilk olarak yeşil led patlak olabilir bi sağlammı kontrol et değilse ters bağlamış olabilirsin ikinci olarak pc poweri yeterli akımı veremiyor ve beslemede çökme oluyor olabilir bunun sebebi ise kullandığınız bobinin omajı cok düşükse cok akım ceker ve besleme çökebilir bunu kontrol edin eğer mosfette ısı varmı bir bakın varsa ve kırmızı led hemen yanıyorsa durum budur ses gelmiyorsa 555 kontrol edin diyebilirim saygılar

Ustam bu dediklerine birazdan bakıcağım...
Önerileriniz için hepinize teşekkür ederim...
K.ATATÜRK

pro-TR

Alıntı yapılan: pro-TR - 22 Temmuz 2011, 13:31:16
ve tabiki en sağlıklı ölçüm devreye bir avometre takarak ölçüm almaktır.
s.a.

ustam sen boşver ledleri, devrene enerji ver ve avometre ile bir ölçüm al, eğer v normalse ledlerin bulunduğu noktada hatalı montaj veya arızalı bişeyler takmış olabilirsin, eğer v normal değilse, -v üzerinde ki seri 4148 diotlardan başlayarak kontrol et
saygılarımla...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious